Hur man avbryter eller redigerar ett iMessage på iPhone, iPad och Mac
Webbyrå » Digitala nyheter » Hur man avbryter eller redigerar ett iMessage på iPhone, iPad och Mac

Hur man avbryter eller redigerar ett iMessage på iPhone, iPad och Mac

Gjorde du en iMessage-blunder? På kort tid kan du ångra eller redigera meddelanden som skickats till andra Apple-användare från din iPhone, iPad eller Mac. Det är praktiskt taget samma process på alla plattformar, vilket vi kommer att förklara för dig.

Anmärkningar: För att använda den här funktionen på iPad behöver du iPadOS 16, som i skrivande stund är försenad till senare under 2022. När uppdateringen kommer och installeras på din iPad är du redo att börja. avskicka och redigera iMessages.

Hur man tar bort ett meddelande

Du kan ta bort eller redigera iMessages som du har skickat med vilken enhet som helst, även om det inte är enheten du använde för att skicka det (till exempel ta bort ett meddelande med din Mac som ursprungligen skickades från din iPhone). Dessa måste vara meddelanden som skickas mellan Apple-användare, med hjälp av tjänsten iMessage.

Du kan se att du använder iMessage om skickade meddelanden visas med en blå bubbla. Du kan inte redigera gröna bubblor (eller grå bubblor, som är inkommande meddelanden från andra personer).

Avbryt sändning eller redigera ett meddelande

Om du vill ta bort ett meddelande trycker du på och håller ned meddelandet (eller klickar och håller nere på en Mac) och väljer sedan alternativet "Av skicka" som visas. När du tar bort ett meddelande får mottagaren ett litet meddelande längst ner på skärmen som indikerar att ett meddelande inte har skickats. Kom dock ihåg att om mottagaren använder äldre programvara tidigare än iOS 16, iPadOS 16 eller macOS 13 Ventura, säger Apple att den personen fortfarande kan ta emot meddelandet.

Meddelande inte skickat ansvarsfriskrivning

Hur man redigerar ett meddelande

För att redigera ett meddelande, tryck och håll ned (eller klicka och håll) ett meddelande och välj sedan "Redigera" för att redigera innehållet i meddelandet.

När meddelandet har redigerats kommer mottagaren att se länken "Redigerad" bredvid ditt meddelande. Tryck på den här länken för att se tidigare versioner av meddelandet. Detta fungerar bäst för att korrigera stavfel, snarare än att ändra avsikten med ett meddelande – avsändning är bättre för detta.

Inläggsredigerad ansvarsfriskrivning

Observera också att om mottagaren inte har uppgraderat till iOS 16, iPadOS 16 eller macOS 13 eller senare kommer de helt enkelt att få ett nytt meddelande med den reviderade texten.

Begränsningar för att avbryta och redigera meddelanden

Du har två minuter på dig att ta bort ett meddelande efter att du har skickat det. Detta hjälper till att förhindra missbruk av systemet genom att begränsa dess användning till äkta fel, snarare än att ge användarna möjlighet att ändra konversationskontexten.

Redigeringsfönstret för ett inlägg är något längre med 15 minuter. Du kan redigera ett inlägg totalt fem gånger, så låt dina redigeringar räknas. Som sagt sparas all ändringshistorik med meddelandet för att förhindra systemmissbruk.

Fungerar inte för SMS

Du kan bara avbryta eller redigera meddelanden som skickas till andra Apple-användare, men det fungerar inte för meddelanden som skickas till Android-användare som visas som gröna bubblor. Detta beror på att SMS-meddelanden är beroende av äldre protokoll.

Det finns sätt att komma åt iMessage på Windows och Android, men de är inte särskilt bekväma. Apple har släpat hälarna på frågan om att fixa iMessage-reaktioner på Android, så vi skulle inte rekommendera att du håller andan för inbyggt iMessage-stöd någon gång snart.

★ ★ ★ ★ ★