Orë e lidhur dhe byzylyk i lidhur: cili është ndryshimi?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Orë e lidhur dhe byzylyk i lidhur: cili është ndryshimi?

Orë e lidhur dhe byzylyk i lidhur: cili është ndryshimi?

Objektet e lidhura janë bërë mjete të zakonshme të përditshme për brezin e vjetër dhe atë aktual vitet e fundit. Më të njohurit janë orët dhe byzylykët e lidhur. Ato mund të lidhen me telefonat inteligjentë, kompjuterët ose ndonjë objekt tjetër të ngjashëm elektronik.

Ende duhet të dini ndryshimin midis këtyre dy veglave të lidhura për të ditur se cila me të vërtetë i plotëson pritjet tuaja. Këtu janë dallimet kryesore midis një ore të lidhur dhe një byzylyk të lidhur.

Për sa i përket përkufizimeve dhe aspekteve

Përveç emrave të tyre, këto dy pajisje kanë dallime të tjera për të cilat përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm.

Po në lidhje me orën e lidhur?

Tashmë e njohur, një orë është një aksesor që njerëzit zakonisht varen në dore që tregon kohën. Por fakti që është i lidhur është një gjë krejt tjetër. A orë e zgjuar shfaq një orë normale me funksione të përparuara dhe të pasuruar me një ekran që shfaq kohën drejtpërdrejt.

Këto detaje shtesë janë pikërisht ato që e veçojnë atë. Ajo shoqërohet me një smartphone ose pajisje të tjera të lidhura siç janë kompjuterët ose tabletët. Mund të ketë forma të ndryshme: të rrumbullakëta, katrore, drejtkëndëshe ose të tjera.

Më shpesh është i prekshëm dhe pothuajse gjithçka që shfaqet në ekranin e një smartphone mund të shfaqet edhe në orë. Por gjithashtu ka çelësa (butona të vegjël) të cilët secili ka funksionet përkatëse.

Po byzylyku ​​i lidhur?

Një byzylyk i lidhur është i ndryshëm nga ora. Të vetmet gjëra të përbashkëta janë se të dyja janë bizhuteri që njerëzit i varin në dore dhe janë të lidhura.

Por ndryshe nga ora e lidhur, një byzylyk i lidhur nuk ka domosdoshmërisht një ekran të shfaqur. Dhe edhe nëse ka një të tillë, nuk do të jetë njësoj si me një orë, do të jetë e thjeshtë dhe me shumë pak opsione në ekran. Mund të jetë ose jo i pajisur me butona.

Për çfarë përdoren dhe cilat përparësi kanë secila prej këtyre aksesorëve?

Ora e lidhur

Një orë e lidhur mund të zëvendësojë një telefon pasi të dyja kombinohen. Natyrisht, roli kryesor i orës është të tregojë kohën, ai thjesht ka këto detaje të vogla shtesë. Dhe meqenëse mund të përdoret si telefon, i lejon ata që e përdorin të marrin mesazhe ose thirrje ashtu si me telefonat inteligjentë.

Për më tepër, nëse keni një orë inteligjente me një ekran me prekje, mund të përdorni aplikacionet e instaluara në orë, ashtu si me telefonat. Gjithashtu i lejon përdoruesit të marrë email dhe paralajmërime të tjera. Përdoruesi gjithashtu shpesh mund të përfitojë nga çdo qasje në internet dhe rrjete të ndryshme sociale. Përveç kësaj, ajo gjithashtu ju lejon të njihni motin, si dhe temperaturën.  

Pra, në thelb i gjithë funksionaliteti i telefonave inteligjentë dhe ndonjëherë kompjuterëve mund të arrihet me orë të mençura. Avantazhi me këtë pajisje është se është më praktike, më e lehtë për tu mbajtur dhe më e lehtë.

Meqenëse pajisja është e lidhur në dore, është më pak e lehtë ta humbësh atë në krahasim me një smartphone. Për të përfituar nga funksionet e orës së lidhur, ju vetëm duhet ta lidhni atë me smartphone tuaj ose pajisje të tjera të lidhura. Ju nuk keni pse të mbani me vete ose të nxirrni telefonin tuaj në publik, mund të shihni gjithçka në orë.

Byzylyk i lidhur

Nga ana e tij, një byzylyk i lidhur mund të integrojë një GPS, një xhirometër, një përshpejtues, një lartësimatës, një monitor të rrahjeve të zemrës dhe një hapometër. Ai ka kapacitetin për të marrë përsipër gjithçka që lidhet me stërvitjen sportive dhe shëndetin. Byzylyku ​​kontribuon në stërvitjen e shëtitjeve, ushtrimeve sportive (çiklizëm, vrapim) ndërsa është në gjendje të ndihmojë përdoruesin në menaxhimin e orëve të gjumit ose udhëtimeve në këmbë.

Çdo gjë që ka të bëjë me shëndetin tuaj në përgjithësi, mirëmbajtjen e trupit tuaj dhe aktivitetet tuaja të përditshme, evolucioni i përpjekjeve tuaja fizike mund të menaxhohet nga një byzylyk i lidhur.

Për ata që e kanë të vështirë të kenë vetëkontroll kur bëhet fjalë për shëndetin ose aktivitetet e përditshme dhe sportet, mund t'ju duhet të përdorni byzylykun për të qenë në gjendje të kontrolloni më mirë veten. Veryshtë shumë praktike veçanërisht për ushtrimet sportive dhe padyshim që nuk është aspak bezdisëse. Alsoshtë gjithashtu mjaft e lehtë.

Ky aksesor më pas bazohet në aplikimet e specializuara për stërvitje dhe ndihmë për të menaxhuar aktivitetet fizike të një personi. Ajo gjithashtu ka avantazhin e të qenit i papërshkueshëm nga uji shumicën e kohës. Jo të gjitha markat kanë këtë avantazh të qëndrueshëm ndaj ujit, por më shpesh ky aksesor është i papërshkueshëm nga uji.

Një avantazh që ora nuk e ka gjithmonë. Byzylyku ​​nuk ka të njëjtin funksionalitet si ora, është më shumë një gjurmues aktiviteti, kjo është fjala e saktë për ta përshkruar atë. Përdorimi i tij është më i orientuar drejt sportit dhe mirëqenies. Dhe ndryshimi i vërtetë me orën e lidhur është se nuk është e mundur të marrësh njoftime ose paralajmërime me të.

Si mund të lidhen?

Ndërsa të dy në përgjithësi sinkronizohen me pajisje të tjera si telefonat inteligjentë, kompjuterët, tabletët përmes Bluetooth, evolucioni i teknologjisë ka sjellë më shumë përfitime për orën e mençur. Ato mund të shoqërohen me pajisje të tjera të lidhura përmes një lidhje wifi.

Dallimi midis byzylykut dhe orës qëndron gjithashtu në faktin se nuk lidhet drejtpërdrejt me telefonin, por me një aplikim specifik për aktivitetin ose stërvitjen që do të praktikoni.

Çmimi dhe ana e operacioneve

Çmimi i blerjes së orës është dukshëm më i lartë se ai i byzylykut, dhe kjo rezulton nga fakti se funksionaliteti është gjithashtu i ndryshëm. Një byzylyk i lidhur në përgjithësi mund të sinkronizohet me të gjithë telefonat inteligjentë (Android, iPhone, etj.) Pa dallim të sistemit operativ.

Sidoqoftë, sinkronizimi i një ore inteligjente kërkon përputhshmërinë e sistemit operativ të të dy pajisjeve. Një orë e lidhur mund të konsiderohet si një shtesë ose zëvendësim për të shmangur përdorimin e një smartphone në vende publike. Shpesh përdoret për lehtësinë dhe gjykimin e tij.

Një byzylyk i lidhur është një gjurmues aktiviteti, përdoret për stërvitje sportive ose për të menaxhuar shëndetin dhe mirëqenien. Njihni ndryshimin për të zgjedhur më mirë aksesorin që i përshtatet më së miri nevojave tuaja.

Tani që keni parë ndryshimet midis një ore të lidhur dhe një byzylyk të lidhur, ju vetëm duhet të bëni zgjedhjen tuaj.

★ ★ ★ ★ ★