Si mund të heq një koment të rremë të Google?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si mund të heq një koment të rremë të Google?

Si mund të heq një koment të rremë të Google?

Aktualisht nuk ka metoda "të pagabueshme" për fshirjen e përhershme të një rishikimi Google. Ky motor kërkimi preferon të shfaqë të gjitha informacionet për biznesin tuaj, pasi e konsideron të dobishëm për përdoruesit e tij.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të bëni asgjë për të komente negative, dhe veçanërisht kundër opinioneve të rreme, për shembull opinioneve të rreme shpifëse.

Të gjitha komentet janë të rëndësishme, madje edhe ato të rreme!

Të kesh dëshmi të klientëve është diçka që gjeneron shikueshmëri të përmirësuar në internet, pavarësisht nga përmbajtja. Në të vërtetë, nëse opinioni është pozitiv apo negativ, kjo nuk ndikon në SEO të kompanisë suaj. Shqyrtimet e klientëve janë informacion i dobishëm për të ditur interesin e tyre për produktet ose shërbimet tuaja.

Google do të priret të pozicionohet më mirë në nivel lokal a Listimi i Google My Business e cila ka një numër të madh komentesh (pozitiv ou negativ), sesa një kartë me shumë pak opinione (edhe nëse janë të gjitha Rishikim me 5 yje).

Nëpërmjet këtyre rishikimeve, do të keni mundësinë të zbuloni si pikat e forta ashtu edhe dobësitë e ofertës suaj. Për këtë arsye, është thelbësore t'i kushtohet rëndësi e madhe çdo lloj opinioni. Qofshin pozitive, negative apo edhe neutrale, vlerësimet janë gjithmonë mënyra më e mirë për të njohur nivelin e kënaqësisë së klientëve tuaj.

Nuk duhet të keni panik as për vlerësimet negative, sepse herët a vonë do t'i drejtoheni një klienti të pakënaqur. Madje është diçka e pashmangshme për çdo biznes, ndaj edhe nëse merrni komente të këqija, duhet t'u përgjigjeni edhe këtyre lloj komenteve.

Përfitoni nga një rishikim negativ

Kur merrni komente negative, është e rëndësishme që të qëndroni të qetë, të veproni në mënyrë profesionale dhe të shihni anën pozitive të situatës. Shikoni rishikimin si një mundësi për përmirësim në vend që të shqetësoheni për heqjen e një komenti negativ të Google. Dijeni se nëse një klient nuk shpreh pakënaqësinë e tij, ju kurrë nuk do të jeni të vetëdijshëm për dështimet brenda kompanisë suaj.

Një rishikim nga një klient mund të jetë interesant sepse ata gjetën kohë për t'ju afruar dhe për të shprehur këndvështrimin e tyre. Mos harroni se klienti është objektivi juaj kryesor, ndaj tregoni se ju kujdeseni vërtet për rekomandimet e tyre.

Së fundi, mbani në mend se gjithmonë do të ketë kompani që janë më të këqija ose më të mira se të tjerat. Përballë konkurrencës në rritje në shumë sektorë, është thelbësore të ofrohet shërbim i shkëlqyer ndaj klientit që dëgjon të gjithë përdoruesit e internetit.

Fshirja e një komenti në Google My Business

Siç u përmend më lart, është më mirë të përballeni me kritikat dhe t'u përgjigjeni mendimeve të klientëve tuaj sesa të injoroni. Sidoqoftë, një sërë komentesh negative në Google do të ndikojnë në ju e-reputacioni në motorin e kërkimit. Një situatë e tillë mund të çojë gjithashtu në mosbesim ndaj klientëve tuaj të mundshëm.

Për të korrigjuar këtë, është e mundur që disa opinione negative të fshihen nëpërmjet Google My Business nëse dyshoni se janë të rreme. Në këtë rast, do t'ju duhet t'i provoni Google se rishikimi po cenon njërën ose tjetrën kushtet e shërbimit të google, ose një ligj kombëtar në vendin tuaj, për shembull një ligj francez në lidhje me shpifjen. Rishikimi më pas mund të hiqet nga lista e komenteve për ju.

Përpara se ta bëni këtë, përpiquni të afroheni më shumë me klientin që la një koment të keq. Në të vërtetë, gjëja më e rëndësishme është që problemi të zgjidhet në sytë e klientëve të tjerë. Nëse jeni të bindur se ky është një rishikim i rremë, shënojeni si të tillë në llogarinë tuaj Google My Business. Kur personi përgjegjës i Google t'ju kontaktojë për këtë, sigurohuni që të keni gati të gjitha informacionet që tregojnë se ky shqyrtim nuk është legjitim.

Përmbajtja e ndaluar dhe e kufizuar nga Google

Për kujtesë, këtu është lista e llojeve të rishikimeve të ndaluara nga Google, dhe rrjedhimisht e komenteve për të cilat mund të kërkoni fshirje:

  • Spam dhe përmbajtje të rreme
  • Përmbajtje jashtë temës
  • Përmbajtja i nënshtrohet kufizimeve
  • Përmbajtje të paligjshme
  • Përmbajtje terroriste
  • Përmbajtje e qartë seksuale
  • Përmbajtje tronditëse
  • Përmbajtje të rrezikshme dhe degraduese
  • Vjedhjet e identitetit
  • Konflikti i interesit

★ ★ ★ ★ ★