Reputacioni elektronik

A e dini se çfarë po thuhet për ju në internet?

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për ofrimin e shërbimeve ose shitjen e produkteve, klientët tuaj shumë shpesh do të shkojnë dhe do të kontrollojnë atë që thuhet për ju, opinionet tuaja të tjera të klientëve, artikujt që kanë të bëjnë me ju, me pak fjalë, reputacionin tuaj në internet.

Tremplin Numérique është e angazhuar për të përmirësuar faqen e parë të kërkimit në Google për ju, në mënyrë që partnerët ose klientët tuaj të kenë imazhin më të mirë të mundshëm për ju.

E-reputacioni: monitorimi dhe kontrolli i reputacionit tuaj në internet

Rritja e internetit, rrjeteve sociale, blogjeve, forumeve… kërkon shkëmbimin e një sasie të madhe informacioni mbi një person, një kompani ose një produkt. Problemi është se kur njerëzit flasin për ju ose një produkt që ju shisni, nuk është gjithmonë lajkatare. Këtu janë zgjidhjet tona për të zbuluar se çfarë thuhet për ju në ueb dhe si të kujdeseni për reputacionin tuaj elektronik.

E-reputacioni: përkufizim

Reputacioni elektronik është reputacioni juaj në internet, imazhi që njerëzit kanë për ju në ueb. I gjithë informacioni që ju komunikoni ose që komunikohet për ju çdo ditë në internet shihet nga mijëra njerëz. Përmes gjithë informacionit të tij, përdoruesit e internetit formojnë një imazh për ju. Kështu, reputacioni juaj elektronik është një e dhënë shumë e rëndësishme që duhet monitoruar dhe mirëmbajtur.

E-reputacioni: si ta monitoroni atë

Duke pasur parasysh rëndësinë e reputacionit elektronik, është e domosdoshme monitorimi i tij. Së pari, mjetet e monitorimit si Google Alerts ose Samepoint ju lejojnë të monitoroni reputacionin tuaj në internet. Për nevoja më të avancuara, përdoren mjete të tjera shumë të fuqishme për të kontrolluar informacione të rreme ose informacione negative që dëmtojnë reputacionin tuaj në internet. Në të vërtetë, ka programe monitorimi që monitorojnë gjithçka që thuhet për ju duke analizuar të gjitha të dhënat që lidhen me ju.

E-reputacioni: si ta kontrolloni atë

Përqendroni atë që thuhet për ju për të pasur kontroll mbi reputacionin tuaj elektronik

Hapi i parë në kontrollin e reputacionit tuaj elektronik është të përpiqeni të centralizoni atë që thuhet për ju. Për ta bërë këtë është mirë të krijoni llogari në rrjetet sociale (Twitter, Facebook…) dhe/ose një forum. Kjo ka një avantazh të dyfishtë:

  • Këto media do të përdoren nga brenda për të folur për kompaninë tuaj, produktet tuaja... diskursin nën kontroll.
  • Refleksi i parë i njerëzve të pakënaqur do të jetë t'ju njoftojnë në këto faqe. Kështu që ju mund t'u përgjigjeni drejtpërdrejt atyre dhe ta shndërroni pakënaqësinë në kënaqësi: rrjetet sociale dhe/ose forumi juaj do të bëhen qendra juaj e marrëdhënieve me klientët.

Nëse ajo që thuhet për ju nuk po kalon nëpër faqet tuaja, teknika të tjera si mbytja dhe pastrimi përdoren për të kontrolluar reputacionin tuaj të internetit.

Pastrimi

Kur konstatojmë se ka informacion që nuk korrespondon me realitetin, duhet të përpiqemi ta modifikojmë, ta zëvendësojmë me të dhëna të sakta.

Pastrimi konsiston në fshirjen e përhershme të faqeve që përmbajnë informacion të rremë. Është vënë re se shumica e informacionit që qarkullon për një personalitet ose një markë është informacion që gjendet në blogje dhe forume. Nëse vëmë re informacion shpifës, është e mundur të kërkojmë mbylljen e biletës në lidhje me ju. Kështu, ju mund t'i fshini shpejt faqet dhe ato nuk do të jenë më të aksesueshme në rrjet.

Duke u mbytur

Nëse nuk është e mundur të sigurohet që ky informacion të fshihet, ai duhet të bëhet i padukshëm: ky është roli i mbytjes.

Mbytja është një teknikë që konsiston në zhvendosjen e informacionit të konsideruar negativ në sfond. Për ta bërë këtë, ju duhet të krijoni shumë përmbajtje të tjera në të cilat ne gjejmë emrin tuaj, atë të kompanisë suaj ose atë të produktit të përfshirë nga polemikat. Këto përmbajtje duhet të optimizohen referenca natyrore për të marrë mbi informacione të dëmshme në rezultatet e motorëve të kërkimit. Prandaj, kur një përdorues i internetit kërkon emrin e kompanisë ose produktit tuaj, ai do të gjejë këtë informacion të krijuar dhe për rrjedhojë që është nën kontroll dhe jo informacion shpifës që është i dëmshëm për imazhin tuaj.

Mos prisni më sepse nesër gjithçka fillon