Google Ads është programi reklamues i Google, i njohur gjithashtu si " blerja e fjalëve kyçe ". Është gurthemeli kryesor i referencë me pagesë në Francë dhe në mbarë botën.

Google Ads ju lejon të krijoni reklama dhe t'ua shfaqni ato njerëzve që kërkojnë në mënyrë aktive informacione në lidhje me biznesin tuaj.

Google Ads: si funksionon

Një buxhet ndahet çdo muaj për fushatën tuaj reklamuese. Më pas për të lejuar përdoruesit e internetit të gjejnë reklamën tuaj në faqet e rezultateve, është e nevojshme të zgjidhni fjalë kyçe që lidhen me aktivitetin tuaj dhe të krijoni reklama.

Pasi të jenë zgjedhur këto fjalë kyçe, ofertat duhet të përcaktohen në mënyrë që të pozicionoheni sa më efektivisht në Google.

Një nga avantazhet kryesore të Google Ads është se ai krijon menjëherë mundësi biznesi. Përveç kësaj, falë monitorimit të saktë, është e mundur të matet shpejt kthimi i investimit dhe për rrjedhojë të krijohen shumë shpejt fushata reklamuese fitimprurëse.

Formati i reklamave

Është e mundur të krijohen dhe shpërndahen disa formate reklamimi përmes programit Google Ads.

Formatet e mundshme janë:

 • Reklamat me tekst (formati më i zakonshëm).
 • Pankarta reklamuese.
 • Video reklama.

Përfitimet e Google Ads

Programi Google Ads është shumë popullor dhe i përdorur gjerësisht. Arsyet e suksesit të tij janë të shumta dhe të justifikuara. Këtu janë ato kryesore:

Pozicionimi i menjëhershëm në faqen e parë të Google

Kur krijohet një fushatë Google Ads dhe nëse shuma e ofertës për fushatën tuaj nuk është e nënvlerësuar, faqja juaj do të jetë menjëherë në faqen e parë të rezultateve të Google. Prandaj, ju i ofroni faqes tuaj shikueshmëri të lartë dhe shumë mundësi për të nxitur biznesin tuaj.

Një kontroll i përsosur i kthimit të investimit (ROI)

Shërbimi Google Ads ju lejon të kontrolloni me imtësi ofertat e fushatës dhe për këtë arsye të kontrolloni në mënyrë të përsosur kostot. Për më tepër, nëse fushata gjeneron një numër të mirë klikimesh, është e mundur të merren vendime shumë të shpejta, sepse monitorimi i aktivitetit është pothuajse i menjëhershëm.

Synim shumë i saktë

Fuqia e madhe e programit Google Ads është se ju lejon të synoni audiencën tuaj shumë mirë. Një pikë thelbësore për të maksimizuar kthimin tuaj nga investimi.

Kriteret e synimit janë (lista jo shteruese):

 • Synimi i fjalëve kyçe: Reklamat tuaja shfaqen vetëm kur fjalët kyçe të zgjedhura shtypen në Google.
 • Caktimi i vendosjes: Reklamat tuaja shfaqen vetëm në faqet e internetit që dëshironi.
 • Synimi gjeografik: synoni një vend, një rajon, një qytet…
 • Synimi sipas pajisjes (PC, celular…): ju shisni një aplikacion smartphone, mund të transmetoni reklamat tuaja vetëm në rrjetin e internetit celular dhe të shmangni klikimet e panevojshme nëpërmjet PC-ve.
 • Synimi i periudhave (orë/ditë): klientët tuaj blejnë vetëm në mbrëmje ose në fundjavë, ne mund t'i transmetojmë reklamat tuaja vetëm gjatë periudhës kohore dhe/ose ditën e favorshme për shitjet.
 • Synimi sipas kritereve demografike: produkti juaj është i destinuar për gratë mbi 50 vjeç, reklamat tuaja do t'u shfaqen atyre.
 • Synimi i gjuhës: faqja juaj është vetëm për folësit spanjisht, vetëm përdoruesit spanjoll të Google do t'i shohin reklamat tuaja.

Siç mund ta shihni, ka shumë kritere për të synuar sa më mirë audiencën tuaj. Përveç kësaj, të gjitha këto kritere të synimit mund të kombinohen, kështu që ju mund të imagjinoni fuqinë e mjetit Google Ads!

Google Ads për celular (SEM për celular)

Gjithnjë e më shumë njerëz po përdorin smartfonët e tyre për të hyrë në internet. Kështu, për reklamuesit bëhet thelbësore të interesohen për përdoruesit e internetit në celular. Sa i përket SEM, Ads ofron shënjestrim për këtë lloj përdoruesi të internetit. Këtu është një fokus në Google Ads specifike për përdoruesit e celularëve dhe shërbimin tonë për të mbështetur fushatat tuaja të reklamave për celular.

Çfarë është Google Ads për celular?

Në të njëjtën mënyrë si për shfletuesit standardë, Google ofron për të kryer fushata specifike reklamash për ndërfaqet celulare. Është një program reklamimi që ju lejon të bëni reklama të destinuara vetëm për përdoruesit e celularëve.

NB: në të njëjtën mënyrë si për celularët, është e mundur të konfiguroni fushata reklamash specifike për tabletët.

Përfitimet e fushatave reklamuese në celular

Me SEM për celular, ju optimizoni fushatat tuaja të dedikuara për celularin. Në të vërtetë, duke pasur parasysh konkurrencën e madhe në këtë sektor, është më e favorshme për reklamuesit që të dallojnë fushatat e tyre reklamuese për celularët nga fushatat tradicionale reklamuese. Kjo bën të mundur përgjigjen më të mirë ndaj specifikave të mediumit. Gjithashtu kjo jep mundësinë e përcaktimit të buxheteve dhe ofertave të veçanta, sepse konkurrenca nuk është e njëjtë në të dy kanalet dhe slotet e disponueshme.

Specifikat e Google Ads për celular

Google Ads për fushatat e reklamimit celular kanë specifika në krahasim me fushatat standarde, specifika kryesisht për shkak të mediumit. Në fakt, për të rritur ndikimin e fushatave të Google Ads për celular, duhet:

 • Përshtatni madhësinë e tekstit të reklamës për t'u shfaqur saktë në telefonat celularë.
 • Përdorni fjalë kyçe të shkurtra, sepse pyetjet e bëra në celular janë më të shkurtra se në desktop.
 • Merrni parasysh fjalët kyçe të propozuara nga kërkimi parashikues. Në të vërtetë dhe shumë më tepër sesa në kanalin tradicional, përdoruesit celularë përdorin sugjerimet e kërkimit të Google për ta bërë më të lehtë kërkimin e tyre.
 • Është e mundur të shtoni një shtesë reklame me telefonin tuaj në mënyrë që klienti t'ju arrijë me një klikim të thjeshtë.
 • Është e mundur të shtoni një shtesë reklame me adresën tuaj në mënyrë që klienti të dijë se si të arrijë në dyqanin tuaj duke përdorur një hartë.

Menaxhimi i fushatave tuaja të Google Ads: shërbimi ynë

E keni kuptuar që Google Ads është një mjet shumë i fuqishëm promovimi dhe përvetësimi i klientëve. Por ndoshta nuk keni kohë për të mësuar se si ta përdorni këtë mjet për të shfrytëzuar fuqinë e tij të plotë. Gjithashtu menaxhimi i përditshëm i fushatave kërkon një njohuri të caktuar dhe mund të marrë kohë.

Për të mos humbur mundësitë që ofron blerja e fjalëve kyçe nëpërmjet programit Google Ads, ju sugjerojmë që të krijoni dhe menaxhoni fushatat tuaja reklamuese.

Na besoni dhe:

 • Kurseni kohë.
 • Fitoni klientët.
 • Maksimizoni kthimin tuaj nga investimi.

Menaxhimi i fushatave tuaja në Google Ads: çmimet tona

Shuma e shërbimit llogaritet sipas buxhetit mujor të ndarë për fushatën reklamuese të Google Ads dhe funksionon me këste:

Buxheti mujor për fushatën tuaj të reklamaveShpërblimi ynë (nga)
Nga 500 € në 3000 €20%
Nga 3001 € në 5000 €15%
Nga 5001 € në 10000 €10%
> deri në 10 €9%