Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Pyetjet e vetme të Google për fjalë kyçe: ato po fillojnë përsëri

Pyetjet e vetme të Google për fjalë kyçe: ato po fillojnë përsëri

Kërkimet me një fjalë të motorëve të kërkimit janë përsëri në rritje. Ndërsa besohej se numri i fjalëve kyçe të shtypura nga përdoruesit e internetit nuk pushoi së rrituri. Ah ah! Cdo gje ndryshon !

Pjesa e pyetjeve të vetme të fjalëve kyçe është rritur nga kërkimet totale. Ky raport u rrit nga 20,3% në Janar 2009 në 27,2% në Tetor 2011 në mesin e të gjitha pyetjeve të motorëve të kërkimit, sipas firmës amerikane Hitwise.

Deri tani, pyetjet me shumë fjalë kanë qenë në rritje. Ky trend ilustroi fenomenin në rritje të njohur si "Bishti i gjatë". Ai pa shpërthimin e kërkimeve gjithnjë e më të sakta dhe të specializuara (pyetje të ngrohta).

U analizua një specialist dhe konsulent i njohur fenomeni i kthimit të pyetjeve në një fjalë kyçe të vetme dhe kërkoi arsyet për këtë rifillim.

Paul Burani, konsulent i asociuar në agjencinë e marketingut të kërkimit Webliquid dhe kontribues i rregullt në blogun Search Engine Watch, kryesisht sheh:

  1. shpërthimi i kërkimeve nga celularët (gati një e katërta e njerëzve të rregullt kërkojnë pothuajse çdo ditë). Moreshtë më joshëse të shkruani pyetje jashtëzakonisht të shkurtra në një mini ekran ose tastierë miniaturë.
  2. përtacia në rritje e përdoruesve të internetit të cilët shkruajnë në Google emrin e faqes në internet që duan të shfaqin në mënyrë që ata të duhet të klikojnë vetëm në lidhjen që shfaqet në rezultatet (mos thuaj që nuk e bën!)
  3. Aftësia e Google për të gjetur tani një pyetje si "shtypëse" në lidhje me vendndodhjen gjeografike nga e cila është shtypur.

Shpjegimi përfundimtar nuk është gjetur. Por SEO rrallë e fsheh atë. Shumë ndryshore.

★ ★ ★ ★ ★