Pritini faqen tuaj të internetit
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Pritini faqen tuaj të internetit: gjithçka që duhet të dini

Pritini faqen tuaj të internetit: gjithçka që duhet të dini

Krijimi dhe pritja e një faqe interneti janë tashmë të arritshme për të gjithë. Është një proces i lehtë dhe nuk kërkon një buxhet të madh për sa kohë që të gjitha hapat janë marrë me kujdes.

Web hosting u ofron kompanive dhe individëve mundësinë e publikimit të një faqeje në internet, domethënë të aksesueshme në World Wide Web (WWW). Për të siguruar praninë e tij në internet, ekzistojnë dy mundësi: të organizoni faqen e internetit duke përdorur një ofrues shërbimi ose në serverin e tij.

Farë është web hosting?

Një web host përfaqësohet nga një kompani që ofron marrjen me qira të serverëve të internetit të lidhur përgjithmonë në internet për të ruajtur faqet. Pritja i lejon përdoruesit e uebit të kenë akses në skedarët tuaj për të parë faqen tuaj. Firmat e mëdha si Facebook, IBM dhe Amazon kanë serverët e tyre dhe i administrojnë ato vetë.

Ju mund të bëni një abonim mujor dhe të përfitoni nga shërbimet që ofron furnizuesi përsa i përket pajisjeve dhe infrastrukturës. Ekziston një procedurë që duhet ndjekur përpara se të filloni:

  • Në varësi të natyrës së projektit, zgjidhni ofertën e akomodimit
  • Zgjidhni hostin tuaj të internetit
  • Bleni një emër domaini

Pritja në internet dhe qendra e të dhënave: cilat janë ndryshimet?

Serveri që pret faqen tuaj të internetit shpesh quhet web hosting. Në vend të kësaj, një qendër të dhënash i referohet vendit ku ruhen vetë serverët.

Një qendër e të dhënave është përgjithësisht një hapësirë ​​e madhe që është e pajisur me:

  • Një burim i energjisë elektrike
  • Një lidhje e fuqishme për komunikimin e të dhënave
  • Një ambient optimal me kondicioner
  • Një mur zjarri
  • Pajisjet e sigurisë

Modelet e serverëve pritës

Ekzistojnë modele të ndryshme të shërbimeve të mbajtjes në internet. Ju duhet të kuptoni nevojën për faqen tuaj të internetit në mënyrë që të abonoheni në një shërbim.

Kjo është, lloji i serverit që ju nevojitet pasi të keni vlerësuar buxhetin tuaj dhe të keni studiuar ofertat e hostit.

Pritja e përkushtuar

Për këtë lloj pritjeje, ju keni akses në të gjithë serverin në internet. Për sa i përket performancës, është shumë i shpejtë pasi burimet nuk ndahen. Nëse keni nevojë për një faqe me kërkesa të larta për burime të sistemit, kjo është ideale. Për më tepër, pritja e dedikuar ju garanton mbrojtje të shkëlqyeshme. Në këtë rast, shpenzimet për funksionimin e serverit i paguani vetë.

Ndarja e përbashkët

Parimi i pritjes së përbashkët është që serveri të ndahet midis disa pronarëve të faqeve të internetit. Gjithçka është e përbashkët: serveri i harduerit dhe softueri i instaluar në të. Ky lloj akomodimi nuk kërkon një buxhet të madh pasi kostot ndahen midis pronarëve të ndryshëm. Përveç që ndonjëherë mund të përfundoni me një problem ngadalësimi pasi kërkesa në server është e lartë.

Pritja e bashkëvendosur

Nëse adoptoni një mjedis pritës të bashkëvendosur, do të keni një server të dedikuar dhe do ta lejoni një host në internet ta bëjë atë. Megjithatë, ju do të jeni plotësisht përgjegjës për serverin dhe do të keni kontroll të plotë mbi të. Ju do të jeni në gjendje të instaloni të gjithë softuerin dhe programet që dëshironi në serverin tuaj.

Pse t'ia besoni krijimin e faqes tuaj të internetit Tremplin Numérique ?

Ne kemi zgjidhjen për të rritur praninë tuaj në internet. Ne ofrojmë zhvillimin e uebsajteve të përgjegjshme të optimizuara për ueb: faqe ekspozimi, tregti elektronike, platforma rrjeti, etj. Ne gjithashtu do të kujdesemi për hostimin e faqes suaj të internetit dhe zgjedhjen e emrit të duhur të domain-it për fushën tuaj të aktivitetit, ato përfshihen në ofertën e shërbimit tonë të krijimin e faqes në internet.

★ ★ ★ ★ ★