Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Performanca e sitit: analizoni dhe rriteni atë në disa pika thelbësore

Performanca e sitit: analizoni dhe rriteni atë në disa pika thelbësore

Performanca e një faqe në internet matet veçanërisht nga fluksi i vizitorëve. Sidoqoftë, nuk është e mjaftueshme ta vendosni atë në internet për të gjeneruar trafik, apo edhe për të rritur qarkullimin tuaj. Pra, si e gjykoni performancën e një platforme në internet? Si të analizoni ndikimet e veprimeve të marketingut? Zbuloni treguesit bazë të performancës që do t'ju lejojnë të analizoni dhe forconi faqen tuaj të internetit.

Performanca e sitit: treguesit kryesorë që duhen marrë parasysh

Treguesit janë thelbësorë për të gjykuar dhe analizuar sjelljen e vizitorëve në faqen tuaj të internetit. Për më tepër, ekspertët gjithashtu ju mbështesin në projektet tuaja të ndryshme dixhitale: analiza e performancës në internet dhe UX, Ueb SEO ose transformimi dixhital: sido që të jetë rasti, nëse doni një analizë të faqes, është e këshillueshme t'i referoheni treguesve më të rëndësishëm të performancës dhe të thërrisni një agjenci të kualifikuar nëse është e nevojshme.

analiza e faqes

Numri i seancave

Si kujtesë, një seancë është e barabartë me një vizitë. Kjo është sasia e kohës që një përdorues shpenzon në faqen tuaj të internetit. Në praktikë, numërimi bëhet nga 30 minutaMe Pra, nëse një vizitor konsultohet me një faqe disa herë gjatë këtyre 30 minutave, Google do ta konsiderojë atë si një sesion të vetëm. Dukshmëria e një siti është optimizuar duke përmirësuar referencat natyrore. Gjithashtu do të jetë e nevojshme të qëndroni aktiv në rrjetet sociale dhe në platformat profesionale. Për më tepër, fushatat e komunikimit të kryera në kanale të tjera (radio, shtyp, TV, etj.) Ndihmojnë për të bërë të njohur faqen tuaj të internetit.

Shkalla e tërheqjes

Shkalla e kërcimit mat numrin e përdoruesve të internetit që vizitojnë vetëm një faqe të faqes tuaj. Pra, një normë 50% e kërcimit do të thotë që një në dy vizitorë largohet nga platforma juaj e internetit pa ndërmarrë ndonjë veprim tjetër. Me fjalë të tjera, a normë e lartë e kërcimit tregon përmbajtje me cilësi të dobët, shënjestrim të dobët, shpejtësi shumë të ngadaltë të ngarkimit, një ndërfaqe jo ergonomike apo edhe mungesë të thirrjes për veprim.

Sidoqoftë, është e mundur ta rregulloni këtë duke përmirësuar ergonominë e sitit, duke inkurajuar vizitorin të lëvizë nga një faqe në tjetrën dhe duke optimizuar referencat natyrore. Alsoshtë gjithashtu e nevojshme të ripunohen etiketat HTML të cilat synojnë të strukturojnë përmbajtjen.

Koha e kaluar nga secili vizitor në platformën në internet

Ky tregues merr kuptimin e tij të plotë kur bëhet fjalë për analizimin e performancës së një faqe në internet. Një vizitor që merr kohë për të vizituar faqen tuaj të internetit dhe qëndron atje disa minuta do të thotë që përmbajtja e ofruar është interesante. Dhe sigurisht, Google e merr parasysh këtë tregues për të pozicionuar faqen tuaj në rezultatet e kërkimit.

Shtë gjithashtu e mundur të rrisni kohën e kaluar në faqen tuaj duke optimizuar udhëtimin e përdoruesit. Me fjalë të tjera, tregoni rrugën që duhet ndjekur duke u përqëndruar në veçanti në përmbajtjen përkatëse. Gjithashtu vend lidhjet e brendshme përkatëse midis faqeve të faqes.

auditimi i sitit

Rritja e performancës së faqes suaj të internetit: zgjidhjet më efektive

Si hap i parë, optimizimi i performancës së një siti përfshin zbatimin e testet e përdoruesveMe Kjo do të jetë një mundësi për të zbuluar të meta të tilla si një lidhje që nuk funksionon, gabime në përmbajtje ose navigim të dobët ergonomik. Kjo do t'ju lejojë të bëni ndryshimet e nevojshme sa më shpejt të jetë e mundur.

Një studim i statistikave në rrjedhën e sipërme është e dobishme nëse doni të rrisni performancën e faqes tuaj të internetit. Për ta bërë këtë, krijoni një llogari të Google Analytics në mënyrë që të mbledhni të dhëna themelore për të ndjekur evolucionin dhe për të përmirësuar performancën e faqes tuaj të internetit. Në të njëjtën kohë, integroni faqet e konvertimit me qëllim tërheqjen e klientëve të rinj. Bëhet fjalë për krijimin e një lidhjeje përmes një formulari për të plotësuar ose duke u ofruar atyre një udhëzues special, një kupon reduktimi ...

Optimizimi i imazheve në një faqe në internet gjithashtu përmirëson performancën e tij. Kjo kryesisht përfshin integrimin e teksteve alternative në fotografi. Kjo zgjidhje do të lehtësojë indeksimin e faqes tuaj në faqet e rezultateve të Google. Rastësisht, tekstet alternative lehtësojnë qasjen në faqen tuaj, optimizojnë referencat e saj, si dhe përvojën e përdoruesit.

Në të njëjtën mënyrë, mendoni strukturoni përmbajtjen tuaj me titujt h1, h2, h3Me Kjo do t'i lejojë vizitorët të kenë një pasqyrë të informacionit të ofruar dhe rëndësisë së tij. Gjithashtu vini re se titujt që përmbajnë etiketa merren parasysh duke indeksuar robotët kur i referohen një sajti. Ne ju rekomandojmë që të filloni faqet tuaja me një titull përkatës dhe tërheqës h1. Duhet të përfshijë fjalë kyçe po aq të rëndësishme. Pastaj strukturoni përmbajtjen me tituj h2 dhe h3.

Gjithashtu ka kuptim të rrisni performancën dhe referencën natyrale të një siti përmes një blogu. Ju do të jeni në gjendje t'i shndërroni vizitorët tuaj në klientë, të krijoni trafik të qëndrueshëm dhe të përsëritur, duke shtuar përmbajtje të re. Ne nuk duhet të harrojmë se Google favorizon faqet aktive, përmbajtja e të cilave azhurnohet shumë rregullisht.

Analizoni shpejtësinë e faqes tuaj: mjetet më të rëndësishme

Mund të duket e parëndësishme, por koha e ngarkimit të një faqe ndikon në performancën e një faqe në internet. Në praktikë, një kohë shumë e gjatë ngarkimi penalizon sistematikisht referencat natyrore, përvojën e përdoruesit si dhe indeksimin e faqes në motorët e kërkimit. Një faqe që kërkon shumë kohë për t'u shfaqur gradualisht humbet vizitorët e saj.

Shtuar kësaj është një normë jashtëzakonisht e ulët e konvertimit. Papritmas, përdoruesit e internetit po i drejtohen sistematikisht konkurrencës. Prandaj është e nevojshme të testoni shpejtësinë e ngarkimit duke përdorur mjete të tilla si Google Faqe Speed ​​Vështrime, Google My Site Site Test ose Uptrends.

Përndryshe, mund të përdorni GTmetrix, një mjet falas i përshtatshëm për fillestarët. Në të njëjtin regjistër, do të gjeni Dareboost i cili ju informon për shpejtësinë, sigurinë dhe cilësinë e faqes tuaj të internetit. Përndryshe, Pingdom vlerësohet për lehtësinë e përdorimit. Aty do të gjeni disa veçori thelbësore për testimin e ndërveprimeve sintetike.

Enfin, le Test i WebPage është i arritshëm përmes shfletuesve Chrome dhe IE. Ky softuer i lehtë për t’u përdorur mat shpejtësinë e ngarkimit të faqeve në internet me vetëm disa klikime. Ju gjithashtu do të keni të drejtë për këshilla për të optimizuar kohën e ngarkimit të faqes tuaj.

★ ★ ★ ★ ★