Mbani përdoruesin tuaj të internetit
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Shkalla e fryrjes: gjithçka që duhet të dini për këtë tregues SEO

Shkalla e fryrjes: gjithçka që duhet të dini për këtë tregues SEO

Për Google, numri i njerëzve që largohen nga një faqe sapo mbërrijnë atje ka shumë rëndësi. Në fakt, nuk është aq e thjeshtë.

Shkalla juaj e kërcimit tregon shkallën e vizitorëve që shikuan vetëm një faqe të faqes. Kjo shifër ka të ngjarë të pasqyrojë në thelb dy skenarë:

  • Përdoruesi nuk gjeti informacionin që kërkonte dhe u largua menjëherë.
  • Përkundrazi, përdoruesi i internetit gjeti menjëherë atë që po kërkonte… dhe u largua pothuajse menjëherë!

Para se të dilni në ndonjë përfundim të nxituar, merrni parasysh që ta lidhni këtë numër me sasinë e kohës së kaluar në atë faqe. Kombinimi i këtij informacioni është ende mënyra më e mirë për të marrë një rezultat sa më afër realitetit.

Ndryshimet midis vendeve sipas përmbajtjes së tyre janë të mëdhaMe Nëse jeni duke kërkuar se cili lumë kalon qytetin e Auch (Gers në këtë rast), shfaqja e një faqe të vetme është e mjaftueshme. E njëjta gjë me një recetë gatimi ose si të krasitni një pemë portokalli nga Meksika.

Në një blog, shkalla e kërcimit mund të arrijë 70%, ndërsa në një faqe tregtare, është përgjithësisht midis 40 dhe 60%. Për të gjetur një triko prej liri në një sit të tregtisë elektronike, vizitorët shpesh konsultohen me shumë faqe.

Një mënyrë e mirë për të mbajtur një përdorues të internetit është t'i ofroni atij lidhje të brendshme në mënyrë që ta bëni atë të zbulojë pasurinë editoriale të faqes.

Pa u përqëndruar shumë në numra, është ende në modë të përpiqeni të ulni normën tuaj të kërcimit. Objektivi: të ruani përdoruesit e internetit dhe kështu të shndërroni trafikun e tyre ... në shitje!

Si të përmirësoni normën tuaj të fryrjes?

Për Google, një normë e ulët e kërcimit dëshmon interesin që kanë përdoruesit e internetit për një sit. Nëse norma juaj e kërcimit është shumë e lartë, këtu janë 5 këshilla të thjeshta për të ndryshuar trendin.

Ulja e normës së saj të kërcimit nuk kërkon rregullime të mëdha. Për të siguruar që vizitorët tuaj të marrin kohë për të vizituar faqe të shumta, këtu janë pesë këshilla të lehta për t’u zbatuar.

  1. Vendosni në secilin tekst a Hyperlink, e cila u ofron vizitorëve mundësinë për të lundruar në faqe në një faqe të re ... natyrisht që do t'i interesojë ata!
  2. Sigurohuni që koha e ngarkimit faqet tuaja nuk janë shumë të ngadalta. Një vizitor që pret 10 sekonda që një faqe të shkarkohet është një vizitor i mërzitur që largohet ... edhe para se të hapet faqja! Përveç kësaj, Google do të penalizojë këtë faqe.
  3. Vendoseni veten në vendin e përdoruesit të internetitMe Çfarë dëshiron ai? Përmbushni pritjet e tij dhe mos u përpiqni ta mashtroni.
  4. Trajtojeni atë prezantimi i faqeve tuaja : grafika të këndshme, navigim i qartë, faqe të ajrosura janë të gjitha stimuj për të vazhduar leximin.
  5. Preferojini ato tekste të shkurtra, të strukturuara mirë (titull, kapelë, tituj), më shumë se tekste tepër të gjata, të cilat dekurajojnë vizitorët. Kur ekziston një kapelë, 95% e përdoruesve të internetit e lexojnë atë (studimi i Eye Tracking, Poynter Institute, 2008).

Mos harroni se faqja juaj duhet të jetë e dizajnuar mirë, e strukturuar dhe mikpritëse.

Më të diturit do të gjejnë më shumë detaje në Google Analytics. Për këtë temë, ne jemi shumë të sigurt se vetë Google Analytics ka një shkallë të lartë të fryrjes: pasi të kemi gjetur informacionin teknik që kërkojmë, largohemi!

★ ★ ★ ★ ★