Marketingu në hyrje: drejtoni trafikun me përmbajtjen tuaj
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Marketingu në hyrje: drejtoni trafikun me përmbajtjen tuaj

Marketingu në hyrje: drejtoni trafikun me përmbajtjen tuaj

L 'marketingut përbrenda është një teknikë komunikimi që konsiston në tërheqjen e klientit dhe jo në kërkimin e tij. Nuk ka më gjueti për perspektiva, të gjata dhe të rrezikshme, i hap rrugë strategjisë së përmbajtjes.

Si të zbatohet kjo strategji dhe cilat janë avantazhet e saj?

Marketingu përbrenda: përkufizimi

Marketingu në hyrje, i quajtur gjithashtu "marketing hyrës" në frëngjisht, është një strategji komunikimi dixhitale që zbaton krijimin e përmbajtjes. Kjo synon të drejtojë trafikun në një faqe interneti dhe të shndërrojë vizitorët në klientë.

Marketingu në hyrje konsiderohet një strategji "e butë". Ai gjeneron tërheqjen e audiencës tuaj përmes përmbajtjes përkatëse, siç janë postimet në blog, në vend që t'i nxisë ato përmes reklamave.

Parimi është mjaft i thjeshtë: tërhiqni duke qenë tërheqës dhe jo duke ngacmuar mesazhin e tij të synuar. Është kompania amerikane Hubspot të cilat ngritën këtë koncept në vitin 2006. Qëllimi i tyre ishte ta bënin strategjinë e marketingut më cilësore në formën e një “modeli biznesi”.

Kjo lloj strategjie u shfaq si përgjigje ndaj rënies së efektivitetit të marketingut tradicional, i quajtur "marketing jashtë vendit" ose "marketing jashtë vendit" në frëngjisht. Kjo e fundit bazohej në thelb në reklamat dhe kërkimet me email dhe telefon, një teknikë që shpesh konsiderohet shumë ndërhyrëse.

Marketingu në hyrje: si funksionon?

Përdorur kryesisht nga B në B, ky lloj komunikimi është krijuar për të gjeneruar interes nga perspektivat tuaja. Është një metodë për të krijuar përkushtim tek vizitori në mënyrë që marrëdhënia juaj të evoluojë. Kështu ai do të kalojë nga vizitorët në perspektivë të ftohtë e më pas të nxehtë derisa të bëhet klient. Kjo marrëdhënie mund të evoluojë natyrshëm duke i lejuar vizitorët tuaj të edukohen përmes burimeve që ju mund të ofroni.

Personat e blerësit

Së pari, do t'ju duhet të përcaktoni "personat e blerësve" ose, nëse preferoni, të krijoni portrete të ndryshme robotësh të audiencës tuaj. Ata do të jenë përfaqësimet fiktive të klientëve tuaj idealë dhe do t'ju lejojnë të njihni sjelljet, nevojat dhe pritshmëritë e tyre. Falë personaliteteve tuaja, do të jeni në gjendje të pozicionoheni në mënyrën më të mirë për të përmbushur nevojat e tyre.

Krijimi i përmbajtjes

Në një hap të dytë, do të jetë e nevojshme të krijoni përmbajtje cilësore në mënyrë që të rrisni shikueshmërinë tuaj dhe shkallën tuaj të konvertimit në ueb. Kjo strategji është njësoj si marketingu i përmbajtjes. Kjo përmbajtje duhet të përfaqësojë markën tuaj dhe duhet të shfaqë vlerat tuaja.

Për të tërhequr vizitorë, duhet të jeni të dukshëm dhe të tërhiqni vëmendjen e tyre duke u ofruar përmbajtje që mund t'i interesojë. Kjo mund të bëhet përmes faqes tuaj të internetit, blogut tuaj, në rrjetet sociale apo edhe përmes newsletters. Për të tërhequr klientët tuaj të ardhshëm, përmbajtja juaj duhet të jetë e synuar dhe cilësore. Kjo mund të bëhet përmes artikujve në blog, videove ose letrave të bardha të shkarkueshme.

Një faqe interneti e optimizuar

Në të njëjtën kohë, ju duhet të ofroni një përvojë të personalizuar për audiencën tuaj falë një faqe interneti të optimizuar. Ju duhet t'u ofroni atyre përmbajtje dinamike që përshtatet me profilin dhe angazhimin e objektivit tuaj. Prandaj, faqja juaj e internetit duhet të ofrojë përvojën më të mirë të përdoruesit duke u optimizuar për të SEO dhe për konvertim. Për shembull, mund të krijoni një faqe uljeje për të promovuar një produkt përmes një thirrjeje për veprim në strategjinë tuaj të mediave sociale. Qëllimi është të mbani klientët tuaj në mënyrë që ata të bëhen ambasadorë të markës tuaj.

Cilat janë përfitimet e marketingut përbrenda?

Zbatimi i kësaj strategjie marketingu brenda bizneseve tuaja mund të gjenerojë shumë përfitime. E para prej tyre është kostoja!

Marketingu në hyrje mund të konvertojë klientët me një kosto shumë më të ulët sesa përmes marketingut tradicional. Është një metodë efektive që ju lejon të merrni një kthim nga investimi pa e mbytur buxhetin tuaj të komunikimit.

Gjithashtu, kjo strategji ju lejon të krijoni një marrëdhënie afatgjatë me klientët tuaj. Nuk është një sistem për të marrë klientë një herë, por një metodë për të ndërtuar një lloj komuniteti.

Zbatimi i një strategjie hyrëse gjithashtu ndërton reputacionin dhe besueshmërinë tuaj. Duke adoptuar këtë strategji dhe duke prodhuar përmbajtje të rregullt dhe cilësore, ju do të rrisni shikueshmërinë tuaj dhe do të fitoni pozicione në motorët e kërkimit. Kjo ju lejon të ndërtoni gradualisht një imazh të një eksperti në fushën tuaj të zgjedhur në sytë e audiencës tuaj.

Është një strategji e marketingut dixhital që mund t'i përshtatet të gjithëve! Është i orientuar nga ROI (kthimi i investimit), gjë që e bën atë një qendër investimi. I lejon strukturat e vogla të konkurrojnë me ato të mëdha pa paguar çmimin.

Pavarësisht përdorimit masiv të tij nga kompanitë amerikane, marketingu në hyrje duket të jetë një i sapoardhur në Francë. Me mënyrat e reja të konsumit në internet, kjo strategji hap gjithnjë e më shumë dyer dhe tani duket të jetë thelbësore.