Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Lidhje artificiale HTML: Google i shpall luftë lidhjeve të rreme

Lidhje artificiale HTML: Google i shpall luftë lidhjeve të rreme

Lidhjet e manipuluara ende bëjnë të mundur mbledhjen e pozicioneve kryesore të Google. Por ata janë të dënuar.

Kur e bën Rand Fishkin, bashkëthemelues i SEOmoz 8 parashikime për vitin 2012, ne e dëgjojmë atë. Në parashikimin e tij Nr. 3, ai shpall një Ofensiva e Google për të penguar fuqinë aktuale të lidhjeve të manipuluara. Këto lidhje artificiale, që vijnë nga sajtet mashtruese ose mediokre (faqet e hyrjes, drejtoritë ...), sjellin lidhje dhe trafik në faqet që duan të "ngjiten" në Google.

« Një nga dobësitë e mëdha të Google (dhe Bing, të them të drejtën), ai thekson, është e tyre mbështetja e tepërt dhe e vazhdueshme në lidhjet si sinjali përfundimtar për renditje. »

Sipas Rand Fishkin, Google është në prag të marrjes masa të reja të tipit Panda. « Në vitin 2012, besoj se ekipi i Cilësisë së Kërkimit të Google do të sjellë ndryshime algoritmike në mënyrën e vlerësimit të lidhjeve me cilësi të ulët. »

Sipas tij, aksionet janë të larta. " Hendeku i cilësisë i shkaktuar nga lidhjet e manipuluara është i dukshëm. Nëse kjo situatë nuk ndryshon, do të dobësojë besimin e përdoruesve të internetit në rezultatet e Google.

★ ★ ★ ★ ★