Kurimi i përmbajtjes në shërbim të strategjisë SEO
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Kurimi i përmbajtjes në shërbim të strategjisë SEO

Kurimi i përmbajtjes në shërbim të strategjisë SEO

Les Referuesit e SEO profesionistët e dinë këtë më mirë se kushdo: kurimi i përmbajtjes dhe përmbajtja e sapobotuar ndihmojnë në klasifikimin e sasive të mëdha të informacionit në ueb dhe paraqitjen e tij në mënyrë të organizuar rreth një teme specifike. Prandaj, puna e kurimit të përmbajtjes konsiston në kërkimin, mbledhjen, redaktimi dhe publikimin e informacionit përkatës të destinuar për një audiencë të synuar.

5 llojet e kurimit të përmbajtjes

Një strategji e përmbajtjes mund të krijojë vend për një ose më shumë nga pesë format e kurimit të përmbajtjes:

  1. Grumbullimi i përmbajtjes, e cila konsiston në zgjedhjen e përmbajtjes më të rëndësishme për një temë të caktuar dhe vendosjen e saj në një vend unik. Mbledhja e përmbajtjes është forma më e zakonshme e krijimit të përmbajtjes. Ai gjithashtu përputhet me ato që ofrojnë aktualisht mjetet dhe shërbimet e krijimit të përmbajtjes në internet.
  2. Distilimi i përmbajtjes, një metodë e krijimit të përmbajtjes që kërkon më shumë tekste origjinale se të tjerat. Bëhet fjalë për mbledhjen e të gjitha diskutimeve mbi një temë të caktuar, në mënyrë që të krijohet një grup i vetëm që përmban informacionin më të rëndësishëm dhe më të rëndësishëm për një temë.
  3. Ngritja e përmbajtjes, i cili konsiston në marrjen e një grupi artikujsh dhe nxjerrjen e përfundimeve prej tyre, duke rritur kështu vlerën e shtuar të përmbajtjes përfundimtare.
  4. Les mashups, një anglicizëm që përfshin marrjen parasysh të disa elementeve të përmbajtjes për të krijuar tekste rreth temës, duke paraqitur një këndvështrim të veçantë.
  5. Afati kohor i përmbajtjes, e cila konsiston në paraqitjen e teksteve dhe argumenteve në një rend të caktuar kronologjik.

Google, si të gjithë motorët e kërkimit, pëlqen përmbajtjen e re unike, të zhvilluar posaçërisht për një faqe interneti. Sa më e vlefshme të jetë përmbajtja, aq më informative, aq më mirë. Megjithatë, prodhimi i përmbajtjes së vazhdueshme, përmbajtje unike dhe të freskët, kërkon kohë dhe përpjekje, si dhe një buxhet dhe burime relativisht të mëdha. Ndërsa është "e lehtë" të krijosh përmbajtje kryesore, është më e vështirë të krijosh tekste që motorët e kërkimit pëlqejnë dhe vazhdojnë t'i listojnë. Si i tillë, krijimi i përmbajtjes, procesi i përdorimit të përmbajtjes përkatëse, është një teknikë shumë interesante për t'u zbatuar.

Përfitimet e krijimit të përmbajtjes

Ndër përfitimet e kurimit të përmbajtjes:

  • Krijimi i shpejtë i përmbajtjes cilësore, në relativisht pak kohë dhe me më pak përpjekje sesa duhet për të krijuar një pjesë origjinale;
  • Një ndikim në rritje me një audiencë të synuar, në mënyrë që të perceptohet si autoritet. Kur ndani rregullisht përmbajtje, nëse është e vlefshme për audiencën tuaj, dhe veçanërisht nëse përmbajtja në fjalë nuk është nga ju, audienca juaj do t'ju tregojë më shumë respekt në industrinë tuaj.
  • Demonstrimi i interesit që u tregoni njerëzve të tjerë, në vend të biznesit tuaj. Ndarja e përmbajtjes nga shkrimtarë të tjerë dhe faqe të tjera tregon se ju kujdeseni për interesat e audiencës tuaj. Ju u jepni vizitorëve tuaj ndjenjën e besimit dhe sigurisë që u nevojiten duke treguar se ju intereson ajo që u intereson atyre, dhe jo vetëm për veten tuaj. Përveç kësaj, do të fitoni shikueshmëri.

Kurimi i përmbajtjes: si ta bëjmë atë?

Gjëja e parë që duhet të bëni, kur bëhet fjalë për kurimin e përmbajtjes, është të përqendroheni te botuesit me cilësi të lartë që ofrojnë përmbajtje që është interesante dhe e rëndësishme për audiencën tuaj. Më pas shtoni ato në furnizimin tuaj RSS dhe përdorni mjete dhe aplikacione për të gjetur përmbajtje përkatëse. Kur të keni identifikuar tekste që dëshironi të përfshini në përmbajtjen tuaj ose që dëshironi t'i ndani, renditini ato në mënyrë që të punoni me to, nëse është e nevojshme. Në disa aplikacione, shtimi i komentit tuaj i shton vlerë shtesë tekstit origjinal. Përveç kësaj, ju lejon të vendosni autoritetin dhe njohuritë tuaja për ndikim maksimal me audiencën tuaj të synuar.

Kurimi i përmbajtjes përmirëson SEO

Duke ndarë përmbajtje që lidhet vetëm me burime me cilësi të lartë dhe duke i pasuruar ato, ju ndërtoni një audiencë besnike nga të njëjtat burime. Zakonisht kur lidhni me përmbajtjen e një personi tjetër, ai person do të marrë parasysh që ju jeni lidhur me audiencën e tij. Ndërsa audienca juaj rritet, faqja juaj e internetit merr më shumë trafik, gjë që në mënyrë indirekte ndihmon në rritjen e SEO tuaj.

★ ★ ★ ★ ★