Instaloni Google Coder në Ubuntu / Debian / Raspbian
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Instaloni Google Coder në Ubuntu / Debian / Raspbian

Instaloni Google Coder në Ubuntu / Debian / Raspbian

Artikull i vogël për të folur rreth Google Coder. Ky projekt i vogël që ju lejon të mësoni të kodoni në një Raspberry Pi është me të vërtetë i prishur. E shkruar tërësisht në javascript ajo tregon qartë shpejtësinë e node.js për aplikacionet në internet. Nga ana ime, unë e përdor atë për të mësuar se si të manipuloj etiketat CSS dhe HTML5. Nga ana e serverit, unë qëndroj në python dhe Django. Me pak fjalë, nëse nuk dëshironi të formatoni raspberry-n tuaj vetëm për këtë, mund të instaloni Coder në Ubuntu ose Debian. Ju gjithashtu mund të ndiqni këtë procedurë për ta instaluar atë në RPI tuaj (në raspbian) pa e riinstaluar sistemin siç kërkohet nga instalimi zyrtar.

parakushtet

Node.js

Në ubuntu instalimi i node.js dhe mjeti i menaxhimit të bibliotekës npm është i lehtë:

Nga ana tjetër, në Debian është e nevojshme të instaloni më parë depot e backport-it

Bëni një lidhje simbolike nga nodejs në nyje
ln -s / usr / bin / nodejs / usr / local / bin / nyje
Kontrolloni instalimin

NPM

Ne e marrim skenarin dhe e instalojmë në fluturim

vërtetim

Instalimi i koduesit të Google

Rikuperimi i burimit

Ne vendosemi në skedar dhe instalojmë bibliotekat e nevojshme

Instalimi i aplikacioneve në kodues

Aplikacioni ka nevojë për një përdorues "pi".

Filloni të kodoni

Aplikacioni është më pas i disponueshëm në adresën e makinës që pret të gjitha këto. Për të modifikuar portën e dëgjimit, mund të modifikoni skedarin kodues-base / config.js. Këtu është e imja:

google_coder_eyeball