Fundi i Renditjes së Faqes
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Google PageRank: mbaroi!

Google PageRank: mbaroi!

Treguesi i PageRank i Google është ndërprerë. Ky rezultat vlerësoi kryesisht numrin e lidhjeve të jashtme (backlinks) nga të cilat përfiton një faqe. Tani e tutje, cilësia (dhe jo vetëm numri i vetëm) i lidhjeve vlen më shumë se gjithçka.

2015 do të bëhet pa PageRank, treguesi historik i Google që mati popullaritetin e faqeve të internetit. SEO dhe profesionistët e uebit e kishin braktisur atë tashmë për disa muaj. Bazuar kryesisht në numrin e lidhjeve që tregojnë për një faqe, ky tregues ishte bërë gjithnjë e më pak thelbësor në të gjitha kriteret e renditjes. Nuk pasqyronte më realitetin e faqeve të rezultateve të Google.

Me përfundimin e përditësimit të tij, të zyrtarizuar në fund të vitit 2014 nga John Mueller, zëdhënës i Google, motori konfirmon përfundimisht duke braktisur një pamje sasiore të popullaritetit të një faqe në internet.

Vendi që i kushtohet cilësisë së lidhjeve është nga ana tjetër në rritje në sistemin e klasifikimit. Ndër treguesit SEO të cilat ju lejojnë të vlerësoni cilësinë e një faqeje, ato të Moz janë më të besueshmet: Autoriteti i Domainit, Moz Rank, Trust Rank, Lidhjet e Kapitalit të Jashtëm ...

Vetëm një rregull për të marrë renditje më të mirë në Google: merrni lidhje cilësore. Kjo është mënyra më e mirë për të promovuar përmbajtjen tuaj dhe për të marrë kredi në sytë e Google.

★ ★ ★ ★ ★