Nga sa abonentë paguan TikTok?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Gjithçka rreth fitimeve të TikTok

Gjithçka rreth fitimeve të TikTok

Disa muaj më parë, TikTok filloi të paguante disa përdorues për videon e tyre.

Sipas disa thashethemeve, TikTok madje u ka paguar disa përdoruesve disa milionë dollarë për të vazhduar krijimin e përmbajtjes në këtë platformë të mediave sociale.

Sa ndjekës të TikTok duhet të keni për t'u paguar?

Për t'u paguar në aplikacionin TikTok, duhet të keni të paktën 1 ndjekës. Kjo mund të duket si shumë, por në fakt është mjaft e lehtë për t'u arritur nëse krijoni përmbajtje cilësore dhe angazhoheni me audiencën tuaj. Kur arrini 000 ndjekës, mund të filloni të mendoni se si do të përdorni TikTok për të gjeneruar të ardhura.

Ka disa mënyra për ta bërë këtë, duke përfshirë shitjen e produkteve, videove ose shërbimeve, shfaqjen e reklamave ose sponsorizimin e markave. Ju gjithashtu mund të konsideroni krijimin e një videoje më të gjatë dhe shitjen e saj në një platformë si iTunes, Instagram ose Youtube. Ka shumë mënyra për të gjeneruar të ardhura me TikTok, thjesht gjeni atë që ju përshtatet më së miri.

Si i paguan TikTok ndikuesit e tij?

TikTok paguan krijuesit e tij të përmbajtjes bazuar në numrin e shikimeve dhe pëlqimeve që ata marrin. Sa më shumë shikime dhe pëlqime të ketë një krijues i përmbajtjes, aq më shumë para fitojnë. TikTok përdor një platformë reklamimi të bazuar në angazhim, që do të thotë se reklamuesit paguajnë bazuar në numrin e shikimeve dhe pëlqimeve që merr reklama e tyre. TikTok më pas dhuron disa nga ato para për ndikuesit, duke i lejuar ata të fitojnë para.

Cilët faktorë ndikojnë se sa i paguan TikTok ndikuesit e tij?

Faktorët që ndikojnë se sa i paguan TikTok ndikuesit e tij janë kryesisht cilësia dhe popullariteti i përmbajtjes së tyre. TikTok vlerëson cilësinë e përmbajtjes bazuar në statistikat e tij, si numri i shikimeve, niveli i mbajtjes, numri i pëlqimeve dhe komenteve. Sa më e lartë të jetë përmbajtja, aq më shumë është i gatshëm të paguajë TikTok për të.

Popullariteti i përmbajtjes është gjithashtu një faktor i rëndësishëm, pasi sa më popullore të jetë një video, aq më shumë ka gjasa që të tërheqë përdorues të rinj në platformë. TikTok gjithashtu paguan bonuse për influencuesit që arrijnë të gjenerojnë një numër të madh shikimesh në një kohë të shkurtër.

Sa shikime duhet të keni në TikTok për t'u paguar?

Nuk kërkohet një numër specifik i shikimeve për t'u paguar në TikTok, por përdoruesit më të njohur zakonisht gjenerojnë të ardhura të konsiderueshme. Sipas disa vlerësimeve, përdoruesit më të njohur mund të fitojnë nga 500 deri në një milion euro në vit. 

Çfarë ndodh nëse ndjekësit e një ndikuesi TikTok pakësohen?

Nëse ndjekësit e një krijuesi të përmbajtjes TikTok pakësohen, ndikuesi mund të përpiqet të krijojë më shumë përmbajtje ose ta përhapë atë në platforma të tjera. Ai gjithashtu mund të provojë të bashkëpunojë me krijues të tjerë në platformë ose të marrë pjesë në sfidat e njohura të TikTok.

★ ★ ★ ★ ★