Data e përditësimit të fundit: 110 orë më parë
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Gabim në Google Search Console që nga 17 shtatori: nuk ka më të dhëna

Gabim në Google Search Console që nga 17 shtatori: nuk ka më të dhëna

"Aktualisht po përjetojmë vonesa më të mëdha se zakonisht në raportin e performancës së Search Console. Kjo prek vetëm raportimin, jo zvarritjen, indeksimin ose renditjen e faqeve të internetit "

Google Search Central në Twitter - 21 shtator 2021

Përditësimi 23/09/2021 : Google tani shfaq këtë flamur në çdo ndërfaqe të administrimit të Search Console:

azhurnim-4336588
"Të dhënat e performancës aktualisht shfaqen vetëm deri më 17 shtator 2021, ne po punojmë për të zgjidhur këtë çështje. "

Google gjithashtu ka përditësuar atë lista e faqeve Anomali dhe defekte në Search Console i cili tani shfaq këtë mesazh:

18 Shtator - (Kërko, Zbulo)
Një problem i brendshëm po shkakton një vonesë në të dhënat e raportit të performancës. Ne jemi duke punuar për të zgjidhur këtë vonesë. Kjo është vetëm një çështje raportimi dhe nuk ndikon në zvarritjen, indeksimin ose renditjen e faqes tuaj në Google.

Panik mes SEO -ve!

Nëse jeni SEO dhe po përpiqeni të gjeni përgjigjen pse të dhënat e Search Console nuk po përditësohen më, keni ardhur në vendin e duhur. Duke krijuar kaos dhe duke vonuar raportet javore, të dhënat e rezultateve të kërkimit të Google Search Console me sa duket janë mbërthyer.

Raporti i Kërkimit të Performancës GSC nuk është përditësuar për më shumë se 110 orë tani, dhe data më e fundit në dispozicion në GSC është e Shtuna 18 Shtator 2021, e cila është gjithashtu e dhënë e pjesshme dhe nuk mbulon ditën. 18 Shtator në tërësi.

Ndihma e Search Console tregon se mund të ketë një vonesë kohore midis llogaritjes së të dhënave dhe kur ato janë të disponueshme për webmasterët. Edhe pse të dhënat publikohen në intervale të rregullta, Google i mbledh ato gjatë gjithë kohës. Sidoqoftë, të dhënat e mbledhura duhet të jenë të disponueshme brenda 2-3 ditëve në shumicën e rasteve.

Sidoqoftë, një vonesë e tillë nuk është e pazakontë. Ka pasur disa raste kur raportimi i Search Console është vonuar, në disa raste edhe me javë.

Të dhënat GSC nuk përditësohen më

Shumë SEO kanë vërejtur defektin në raportet e tyre të Search Console ditët e fundit dhe kanë dalë në mediat sociale për të pyetur nëse ata janë të vetmit që kanë këtë problem. "A ka ndonjë defekt në GSC? Më falni nëse jam vonë, por nuk kam pasur ndonjë përditësim të të dhënave që nga 18 shtatori, ”pyeti Tessa Bonacci Nadik, Menaxhere e Produkteve SEO në Cox Automotive.

search-console-issue-725x600-4651878

Ajo nuk është vetëm. Ekspertë të tjerë SEO raportojnë se 18 shtatori ishte dita e fundit me të dhëna në dispozicion. Aleyda Solis raportoi se dita e saj e fundit e të dhënave ishte 17 Shtatori.

"Po, po shoh gjithashtu vonesa në të dhënat e shfaqura në Raportin e Performancës të GSC ... dita e fundit e shfaqur është e Premtja 17 Shtator në të gjitha llogaritë në të cilat kam qasje. "

Asnjë panik për raportet tuaja SEO

Nëse të dhënat tuaja nuk po përditësohen, mos u shqetësoni akoma. Problemi ka të ngjarë të rregullohet së shpejti, por sigurohuni që të informoni klientët tuaj dhe të rregulloni raportet tuaja javore për të shmangur keqkuptimet ose gabimet e të dhënave. Nëse jeni duke përdorur API të Search Console, ka gjithashtu të ngjarë që të shihni 404 gabime derisa çështja të zgjidhet. Google siguroi SEO -të se çështja nuk po ndikon në mënyrën e shikimit ose indeksimit të faqeve, por thjesht mënyrën se si u transmetohen të dhënat. Alsoshtë gjithashtu një kujtesë e mirë për të shkuar në Search Console rregullisht për të kontrolluar të dhënat tuaja dhe jo vetëm të mbështeteni në mjete që mund të tërheqin të dhëna në raporte të automatizuara.

Ne do të vazhdojmë ta përditësojmë këtë artikull ndërsa mësojmë më shumë.

★ ★ ★ ★ ★