Facebook së shpejti do të kërkojë vërtetim me dy faktorë për disa përdorues - Review Geek
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Facebook së shpejti do të kërkojë vërtetim me dy faktorë për disa përdorues

Facebook së shpejti do të kërkojë vërtetim me dy faktorë për disa përdorues

Për t'i bërë disa llogari të rrezikshme edhe më të sigurta, Facebook po përditëson programin e tij Protect dhe së shpejti do t'u kërkojë përdoruesve të regjistruar të aktivizojnë vërtetimin me dy faktorë (2FA). Këto llogari përfshijnë politikanë, aktivistë të të drejtave të njeriut, gazetarë dhe përdorues të tjerë të shquar.

Facebook do të fillojë të zbatojë dhe të kërkojë rregullin në mbarë botën gjatë muajve të ardhshëm. Llogaritë e rrezikshme - ato që kompania i përshkruan si "më shumë gjasa për t'u shënjestruar nga hakerat keqdashës" - në pronësi të përdoruesve amerikanë do të fillojnë të përdorin vërtetimin me dy faktorë nga mesi i shkurtit 2022.

Kompania rekomandon përdorimin e aplikacioneve të vërtetimit të palëve të treta dhe thotë se përpiqet të "bëjë regjistrimin dhe përdorimin e 2FA sa më të lehtë të jetë e mundur për këto grupe njerëzish duke ofruar një përvojë më të mirë përdoruesi dhe mbështetje më të mirë". Facebook ka pranuar se e di se do të duhet kohë që të gjithë përdoruesit të pajtohen, veçanërisht me shumë përdorues që nuk i qasen shpesh llogarive të tyre në platformë; Sidoqoftë, kompania është e kënaqur me shifrat e pajtueshmërisë që ka parë deri më tani në testimin e hershëm.

Programi Protect i Facebook u testua fillimisht me politikanët amerikanë në vitin 2018 përpara zgjedhjeve të ardhshme të 2020. Ngadalë, kompania po e zgjeron programin tek përdoruesit e tjerë në rrezik, si gazetarët, aktivistët dhe të ngjashme.

Nathaniel Gleicher, kreu i politikave të sigurisë në Meta, shpjegoi se më shumë se 1,5 milionë nga këto llogari janë regjistruar tashmë për programin Protect dhe se 950 prej tyre kanë aktivizuar tashmë 000FA. Ai gjithashtu vuri në dukje se, edhe përtej llogarive Protect, kjo shtresë shtesë sigurie përdoret pak; aktualisht vetëm rreth 2% e përdoruesve mujor e kanë aktivizuar atë për llogaritë e tyre. Për momentin, Facebook nuk ka plane të detyrojë përdoruesit jo-Protect të shtojnë 4FA në llogaritë e tyre. Ne ju rekomandojmë të shtoni 2FA nëpërmjet një çelësi sigurie.

nëpërmjet Engadget

★ ★ ★ ★ ★