Blogimi i mysafirëve: sillni mysafirin!
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Blogimi i mysafirëve: sillni mysafirin!

Blogimi i mysafirëve: sillni mysafirin!

Blogimi i mysafirëve është një teknikë e marketingu i përmbajtjes et de Referencat SEO që konsiston në të pasurit e një postimi në blog ose artikull të shkruar në një faqe interneti ose blog të palëve të treta për të promovuar markën tuaj personale dhe/ose kompaninë tuaj.

Faqet dhe blogjet që prezantojnë artikuj të blogimit të ftuar ekspozojnë kështu markat ndaj një objektivi përkatës. Metoda është efektive, për aq sa rrit dukshmërinë. Por kujdes… Google nuk është kurrë larg dhe gabimet mund të jenë të kushtueshme.

Cili është interesi i blogimit të ftuar për faqet e palëve të treta?

Blogimi i mysafirëve është një formë e marrëveshjes së ndërsjellë që përfiton të dyja palët. Nga njëra anë, botuesit duan të publikojnë përmbajtje cilësore dhe t'ia dorëzojnë atë audiencës së tyre për të krijuar besnikëri. Nga ana tjetër, autorët përfitojnë nga një platformë e cila në varësi të rastit mund të bëhet reale tremplin për të promovuar markën e tyre.

Postimet vërtet informuese në blog dhe përmbajtja cilësore i arrijnë të dyja këto qëllime. Nga njëra anë, ato demonstrojnë ekspertizën e autorit në një temë të caktuar. Nga ana tjetër, ato i japin botuesit përmbajtje cilësore dhe (zakonisht) falas.

Blogimi i mysafirëve nuk përfshin nocione të vetëpromovimit. Postimet dhe postimet në blog publikohen kryesisht për të edukuar publikun dhe për të ofruar informacion përkatës për një temë të caktuar, duke e bërë blogimin e mysafirëve një strategji shumë efektive të marketingut përbrenda.

Zvogëloni rreziqet e blogimit të të ftuarve dhe shmangni penalizimin nga Google

Përveç përfitimeve të dukshme të markës dhe strategjisë së marketingut përbrenda, blogimi i mysafirëve është një metodë për të marrë lidhje hyrëse. Në të vërtetë, duke publikuar një artikull në blogun e një faqe interneti të palës së tretë, autori mund të përfitojë nga ndikimi i PageRank në domenin e tij.

Ashtu si të gjitha teknikat që konsistojnë në optimizimin e referencës natyrore, kjo teknikë ka qenë subjekt i abuzimit. Ajo ka qenë gjithashtu objekt i një lufte të ashpër, të udhëhequr në mënyrë aktive nga ish-kreu i Google Webspam, Matt Cutts. Ky i fundit synoi në mënyrë specifike këtë teknikë, duke pretenduar se ishte shkak për sanksionim nga Google dhe se nuk ishte më efektive.

Mos u shqetësoni: kjo nuk do të thotë që blogimi i të ftuarve nuk mund të bëhet më pa rrezikun e penalizimit. Teknika përdoret ende, funksionon dhe ka avantazhe të konsiderueshme.

Është ende e nevojshme që teknika të zbatohet në mënyrë korrekte.

Praktikat më të mira të blogimit të mysafirëve

Receta për blogimin e të ftuarve bazohet në disa elementë:

Një audiencë e synuar mirë

Është e rëndësishme që faqja në të cilën publikoni një ose më shumë artikuj të tërheqë audiencën që ju intereson. Kërkoni të kuptoni audiencën e tyre, gërmoni për të njohur personalitetin e tyre blerës. Si ju duket?

Përmbajtje unike, me cilësi të lartë

Qëllimi i shkrimit të një postimi të ftuar në blog është që lexuesit të mësojnë më shumë rreth jush dhe asaj që ofroni. Mënyra më e mirë për të tërhequr vëmendjen e tyre është të shkruani një artikull unik. Prandaj, artikujt tuaj më të freskët duhet të rezervohen… për faqet e palëve të treta! Gjeni tema dhe tituj tërheqës dhe apeloni audiencën e faqes së palës së tretë ku publikoni përmbajtjen tuaj. Bast në një kënd tjetër, një qasje origjinale...

Krijoni një lidhje të vetme

Një biografi e autorit ose një lidhje në faqen tuaj të internetit janë mënyra të thjeshta për të krijuar lidhje prapa. Kini kujdes: mjafton vetëm një lidhje për artikull. Theksoni se lidhjet në faqen tuaj të internetit duhet të shoqërohen me atributin nofollow. E thënë thjesht, ju korrni përfitimet e promovimit dhe garantoni ndërveprim pa penalitet nga Google.

★ ★ ★ ★ ★