Sa kushton një zëvendësim i baterisë Tesla?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Tesla dëshiron që makina të tjera të përdorin portin e karikuesit

Tesla dëshiron që makina të tjera të përdorin portin e karikuesit

Tesla ka përdorur gjithmonë teknologjinë e vet dhe portin e karikimit, ndërsa prodhuesit e tjerë të automjeteve kanë përdorur disa standarde të ndryshme. Ndërsa shumica e qeverive dhe prodhuesve tani mbështesin Sistemin e Karikimit të Kombinuar (CCS) për karikim të shpejtë, Tesla po prezanton një alternativë.

Tesla njoftoi sot se do të licencojë lidhësin e saj të karikimit dhe teknologjinë për përdorim nga kompani të tjera, duke e riemërtuar atë "Standardi i Karikimit të Amerikës së Veriut", ose shkurt NACS. Kjo do të thotë që karikuesit e Tesla-s do të fillojnë të shfaqen në më shumë stacione karikimi jashtë rrjetit të vetë supermbushësit të Teslës, dhe ndoshta më e rëndësishmja, automjetet e tjera elektrike mund të përdorin portën dhe infrastrukturën e karikimit të Teslës. .

Diagrami i ngarkuesit standard të Amerikës së Veriut

Tesla tha në një postim në blog: "NACS është standardi më i zakonshëm i karikimit në Amerikën e Veriut: automjetet NACS janë dy herë më shumë se CCS, dhe rrjeti i superkarikimit të Tesla ka 60% stacione NACS. më shumë se të gjitha rrjetet e pajisura me CCS së bashku. Operatorët e rrjetit tashmë kanë në punë plane për të integruar NACS në karikuesit e tyre, kështu që pronarët e Tesla mund të presin të karikojnë në rrjete të tjera pa përshtatës.

Ditët e para të automjeteve elektrike dhe hibride plug-in ishin një rrëmujë e porteve të ndryshme të karikimit, shpejtësive të karikimit dhe rrjeteve të papajtueshme, por kompleksiteti është zvogëluar gjatë viteve të fundit. Në Amerikën e Veriut, standardi J1772 përdoret shpesh për karikuesit e Nivelit 1 dhe Nivelit 2 (AC), ndërsa shumica e karikuesve të shpejtë tani përdorin CCS. Stacionet e karikimit CHAdeMO janë ende të zakonshme, pasi ato përdoreshin në makinat më të vjetra Nissan EV, por Nissan e ka zhvendosur linjën e tij në CCS në Amerikën e Veriut dhe Evropë.

Tesla ka eksperimentuar tashmë me lejimin e shoferëve jo-Tesla të përdorin Supercharger-ët e saj në Evropë, pasi makinat e kompanisë në atë rajon përdorin të njëjtat lidhëse CCS si automjetet e tjera. Tesla po punon gjithashtu në "pajisje të reja supermbushëse" në Shtetet e Bashkuara që do të lejojnë makinat jo-Tesla të përdorin supermbushës, sipas Shtëpisë së Bardhë në qershor.

Mbetet për t'u parë nëse kompani si Chevrolet, Ford, Nissan ose Rivian janë të interesuara të shtojnë portin e karikimit të Tesla-s në automjetet e tyre elektrike të ardhshme. Megjithatë, hapja e teknologjisë është padyshim një gjë e mirë.

Burimi: Tesla

★ ★ ★ ★ ★