Çfarë është SEO e kapelës së zezë?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Çfarë është SEO e kapelës së zezë?

Çfarë është SEO e kapelës së zezë?

Punoni mirë SEO e faqes suaj të internetit është zgjidhja kryesore që e lejon atë të shfaqet në faqen e parë të rezultateve në Google. Por për të arritur këtë qëllim, disa SEO-ve nuk u mungojnë skrupujt duke përdorur metoda që shkojnë kundër udhëzimeve të vendosura nga motorët e kërkimit. Kështu është SEO kapelë e zezë ka lindur.

Informacione të përgjithshme për kapelën e zezë

Termi "kapelë e zezë" është shfaqur në filmat perëndimor për të dalluar "djemtë e këqij" dhe "djemtë e mirë". Shprehja u përdor më pas në fushën e informatikës, për të përcaktuar "hakerët". Këta janë hakerë kompjuterikë keqdashës të cilët nuk hezitojnë të kryejnë veprime të paligjshme si krijimi i viruseve ose krijimi i programeve spyware.

Në këtë kontekst, “kapelja e zezë” përfshin më pas të gjithë personat që kryejnë veprime që janë në kundërshtim me etikën e përdorimit të kompjuterit. Vetëm më vonë termi "kapelë e zezë" hyri në fushën e SEO (Search Engine Optimization) ose referencë natyrore. SEO-të më pas përdorin shprehjen "SEO e kapelës së zezë" për të përcaktuar të gjitha metodat joortodokse që shkojnë kundër kërkesave të diktuara nga Google për sa i përket SEO.

Prandaj mund të themi se është forca e errët e SEO, pasi konsiston në anashkalimin e algoritmit të motorëve të kërkimit, në veçanti të Google, për një optimizim të tepërt të faqes. Synimi është sigurisht që të kemi sukses në renditjen më të mirë në rezultate.

Përfitimet dhe rreziqet e përdorimit të Black Hat SEO

Performanca teknike, popullariteti dhe përmbajtja janë tre shtyllat kryesore të referencës natyrore të një faqe interneti. Sidoqoftë, përmbajtja dhe popullariteti janë elementët mbi të cilët bazohen teknikat dhe veprimet e SEO-s së kapelës së zezë.

Si kujtesë, përmbajtja e punuar mirë është mënyra më e mirë për të poziciononi faqen tuaj të internetit në faqen e parë të rezultateve të motorit të kërkimit. Megjithatë, kjo mund të jetë e rëndë financiarisht, pasi kërkon njohuritë e një ose më shumë shkrimtarëve kompetentë për të shkruar artikuj cilësorë. Është edhe një proces i shtrenjtë dhe kërkon kohë. Prandaj, SEO e kapelës së zezë është një zgjidhje paliative e shpejtë dhe e lirë.

Sigurisht, ju mund të përfitoni shpejt nga rezultatet e marra falë adoptimit të teknikave të kapelave të zeza në referencën e faqes suaj të internetit, por këto nuk janë të qëndrueshme. Në të vërtetë, ju përballeni me dy rreziqe të mëdha nëse vazhdoni të përdorni këtë praktikë mashtruese. Së pari, ka humbje të pozicionimit. Faqja juaj e internetit mund të kthehet në disa faqe. Megjithatë, ky ulje mund të çojë në një humbje totale të dukshmërisë. Pastaj, dënimi më i rëndë që Google mund t'ju shkaktojë është deindeksimi. Ai konsiston në heqjen e faqes ofenduese nga rezultatet e kërkimit.

Atëherë do ta keni kuptuar, sigurisht. SEO-ja e kapelës së zezë është një zgjidhje nëse nuk ju intereson mbijetesa e faqes suaj të internetit. Është më mirë të qëndroni në rrugë të drejtë dhe të ngushtë dhe gjithmonë të miratoni SEO-në e kapelës së bardhë për SEO të faqes suaj të internetit.

★ ★ ★ ★ ★