Dixhitalizoni biznesin tuaj
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Tregtarët e vegjël: si të dixhitalizohen?

Tregtarët e vegjël: si të dixhitalizohen?

Pandemia e fundit që ka prekur vendin tonë na ka bërë të hapim sytë për një pikë të rëndësishme të tregtisë në vitin 2020: nevojën për të dixhitalizuar dhe vendosur e-reputacioni. Sot, çështja e dixhitalizimit të kompanive, dhe në veçanti të dyqaneve, është bërë thelbësore.

Ky transformim dixhital zhvillohet në disa faza për të ndryshuar modelin ekonomik të bizneseve të vogla dhe për të mbështetur aktivitetin e tyre. Kështu ngrihen disa pyetje. Si të bëhet ? Ku të fillojë? Cili është ky ndryshim?

Ne u përgjigjemi atyre përmes këtij artikulli për të mbështetur tregtarët e vegjël në dixhitalizimin e tyre dhe për të përcaktuar për ju se cila është sfida e transformimit dixhital të kompanive tona.

Shko dixhitale: çfarë do të thotë?

Termi "dixhitalizim" ka disa aspekte në varësi të sektorit të veprimtarisë që prek ky transformim. Është një grup procesesh që zbatojnë zhvillimet teknologjike dhe më konkretisht mjetet dixhitale nga IT dhe ueb për të dixhitalizuar biznesin tuaj.

Zbatimi i këtij operacioni ka të bëjë me të gjitha fushat e veprimtarisë dhe tashmë është një strategji thelbësore zhvillimi.

Megjithatë, ky proces dixhitalizimi nuk është i ri! Ai lindi në të njëjtën kohë me ueb-in. Letrat tona janë kthyer gradualisht në email, dyqanet tona janë kthyer në e-commerce dhe hapësirat tona të diskutimit kanë migruar në rrjetet sociale.

Këta janë të gjithë faktorë që ftojnë tregtarët e vegjël të mbajnë ritmin me dixhitalin për të evoluar dyqanet e tyre.

Cilat janë përfitimet e dixhitalizimit?

Ka një mori avantazhesh për dixhitalizimin e aktivitetit ose kompanisë suaj. Më e rëndësishmja prej tyre është "shërbimi i vazhdueshëm" që mund të ofrojë ueb-i. Të gjitha informacionet dhe ndonjëherë edhe shërbimet, të tilla si tregtia elektronike, janë të aksesueshme 24 orë në ditë, 24 ditë në javë.

Prandaj, çdo transmetim i informacionit është i menjëhershëm. Dematerializimi i kompanisë suaj ju mundëson të vazhdoni aktivitetin tuaj edhe kur dyqani juaj është fizikisht i mbyllur. Kjo ju lejon të zgjeroni bazën tuaj të klientëve dhe të qëndroni në kontakt të vazhdueshëm me të. Dijeni se mesatarisht 55,5% e konsumatorëve priren të blejnë më shpesh online dhe kjo shifër është rritur vetëm në vitin 2020 për shkak të dy periudhave të izolimit.

Përfitimi i dytë kryesor është kursimi i kohës. Në të vërtetë, mjetet dixhitale na ofrojnë avantazhin e programimit për t'iu përgjigjur skemave të automatizimit. Kjo na lejon të kursejmë kohë dhe zvogëlon rrezikun e gabimeve ose anomalive, të tilla si në procesin shpesh të rrezikshëm të inventarit.

Si të dixhitalizoni biznesin apo biznesin tuaj?

Tranzicioni dixhital zhvillohet në 3 faza kryesore. Marrëdhëniet me klientët, ndërveprimi me ta dhe baza e të dhënave të kompanisë suaj janë boshtet kryesore të tranzicionit. Prandaj duhet të punoni për të lehtësuar kontaktin me klientët tuaj, për të thjeshtuar komunikimin dhe transmetimin e informacionit me ta. Ju gjithashtu duhet të dixhitalizoni të gjitha të dhënat tuaja për të optimizuar menaxhimin e biznesit tuaj dhe për të mbështetur strategjinë tuaj të marketingut.

Përpara se të hidheni në fund të thellë, është e rëndësishme të bëni një auditim të biznesit tuaj. Kjo konsiston në gjetjen e shkallës aktuale të dixhitalizimit të kompanisë suaj dhe përcaktimin e levave tuaja të disponueshme të blerjes në mënyrë që të përshtatni diskursin tuaj në ueb dhe të përdorni mjetet e duhura për tranzicionin tuaj.

Është gjithashtu e nevojshme të përcaktoni se cilat janë nevojat reale të kompanisë suaj. Nga një biznes në tjetrin, nevojat nuk janë domosdoshmërisht të njëjta. Një transformim dixhital mund të kryhet në faza për të amortizuar kostot. Është e nevojshme ta kryeni këtë tranzicion sipas fazës së testimit, në mënyrë që të evoluoni strategjinë tuaj sipas rezultateve.

Së fundi, është e nevojshme të kontrollohet modeli i tij ekonomik. Ky hap nxjerr në pah mjetet dixhitale të zbatuara nga konkurrentët tuaj. Kjo bën të mundur identifikimin e levave të blerjes të instaluara prej tyre për të optimizuar.

Cilat janë mjetet për dixhitalizimin?

Elementi thelbësor për çdo dixhitalizim të biznesit apo tregtisë është faqja e internetit!

Pasja e një faqeje ju lejon të keni ose një portofol të arritjeve tuaja ose një dyqan online pa orët e mbylljes! Klientët tuaj mund të kenë akses në të gjitha informacionet dhe të gjitha produktet tuaja në çdo kohë të ditës ose javës.

Prandaj është e nevojshme të ndërtohet një faqe interneti cilësore që shkakton një përvojë të këndshme përdoruesi, por edhe me a Referencat SEO optimizuar për të qenë i dukshëm!

Ju gjithashtu duhet të mendoni të përgjegjshëm. 52% e blerjeve online bëhen nga një smartphone. Prandaj është e domosdoshme që faqja juaj e internetit të përshtatet për celularët dhe tabletët.

Sigurisht që duhet të mendoni se faqja juaj është vitrinë e aktivitetit tuaj. Çdo komunikim i shkruar apo vizual nuk duhet të merret lehtë.

Mjeti i dytë thelbësor për t'u bërë një kompani 2.0 është komunikimi në rrjetet sociale. Është një mjet i lënë pas dore shpesh nga bizneset e vogla dhe megjithatë është leva më e madhe e konvertimit!

Pavarësisht nëse është Facebook, Instagram apo Snapchat, rrjetet sociale janë bërë një mënyrë thelbësore për të rritur famën tuaj. Ato ju lejojnë të qëndroni në kontakt të përditshëm me klientët tuaj dhe ju ofrojnë një platformë të dedikuar për komunikimin e shërbimeve tuaja.

Dixhitalizimi i biznesit tuaj ose i biznesit tuaj mund të bëhet në forma të ndryshme. Ti mundesh krijoni një faqe interneti vitrinë, një dyqan online, rrisni audiencën tuaj përmes rrjeteve sociale dhe rriteni biznesin tuaj nga distanca pa neglizhuar përvojën e klientit.

Dixhitali është thelbësor për të ruajtur lidhjen me të gjithë klientët e saj dhe për të mbajtur biznesin tuaj pa ndonjë kufizim kohor mbylljeje. Kriza shëndetësore me të cilën po përballemi prej disa muajsh ka bërë që shumë sipërmarrës të hyjnë në aventurën dixhitale.

Dije se është e nevojshme të shoqërohet nga një agjenci interneti në projektin tuaj të transformimit dixhital në mënyrë që të menaxhoni buxhetin tuaj në mënyrë efektive gjatë këtij tranzicioni. Përveç kësaj, disa ndihma rajonale po shfaqen gradualisht për t'ju mbështetur në financimin e këtij projekti.

★ ★ ★ ★ ★