Tendencat e reja në marketingun e përmbajtjes
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Tendencat e reja në marketingun e përmbajtjes

Tendencat e reja në marketingun e përmbajtjes

Kjo nuk është asgjë e re: bota e marketingut po ndryshon dita ditës. Mjetet e reja, teknologjitë e reja po shfaqen njëra pas tjetrës, si dhe teori të reja, duke e vendosur shiritin më të lartë se kurrë për sa i përket pritshmërive dhe sfidave. Një gjë është e sigurt: marketingu i përmbajtjes (ose marketingu i përmbajtjes, në frëngjisht), është këtu për të qëndruar. Ajo vazhdon të fitojë terren ndërsa qasjet dhe përvojat piqen.

Nëse jemi të interesuar për të ardhmen e marketingut të përmbajtjes gjatë 12 muajve të ardhshëm, këtu janë sigurisht tendencat për t'u parë.

Ky artikull u përgjigjet pyetjeve të mëposhtme:

  • Çfarë duhet të presim nga marketingu i përmbajtjes në 2019?
  • Cilat janë tendencat e marketingut të përmbajtjes?
  • Cili do të jetë vendi i marketingut të përmbajtjes në strategjinë e biznesit?

Marketingu i përmbajtjes nuk është më një projekt që duhet të kryhet "paralelisht"

Marketingu i përmbajtjes, siç njihet sot, është ende një praktikë relativisht e re. Disa vite më parë, tregtarët e trajtuan marketingun e përmbajtjes si një mjet më vete, një detyrë e sjellë së bashku me një projekt kryesor. Sot, me një vështrim më të ri mbi rezultatet që dalin nga strategjitë e marketingut të përmbajtjes, kjo e fundit po bëhet thelbësore në çdo formë të strategjisë dixhitale.

Në të vërtetë, marketingu i përmbajtjes hap rrugën për një dialog të dyanshëm midis një kompanie dhe audiencës së saj të synuar. Si i tillë, marketingu i përmbajtjes ka marrë përsipër format e tjera të komunikimit, duke u paraqitur si një mjet për të fituar besimin e perspektivave dhe klientëve, ndërtimin e një marke, gjenerimin e trafikut në një faqe, duke udhëhequr klientë të kualifikuar dhe shtesë. Markat që kanë kuptuar rëndësinë e përmbajtjes janë gati të korrin shpërblimet e punës së tyre… Po ju?

Një qasje strategjike është thelbësore

Marketingu i përmbajtjes nuk është më zgjidhja e gjithanshme siç ishte disa vite më parë. Fuqia e përmbajtjes, në shërbim të kompanive, prodhon rezultate konkrete, edhe nëse nuk i përmbush të gjitha objektivat e vendosura. Marketingu i përmbajtjes, për të qenë i suksesshëm, kërkon një strategji të mirëmenduar për të prodhuar kthime maksimale.

Duhet të dini se nuk ka asnjë strategji të vetme përmbajtjeje të adaptueshme për një grup kompanish. Çdo faqe, çdo markë, çdo fushë aktiviteti korrespondon me një strategji të personalizuar të përmbajtjes, duke përmbushur objektivat e rezultateve. Duke pasur parasysh rezultatet e vërtetuara të gjeneruara nga marketingu i përmbajtjes, tendenca aktuale është përdorimi i kësaj forme marketingu për të rritur numrin e shitjeve. Në këtë fushë, përmbajtja luan një rol thelbësor në tërheqjen e klientëve të rinj dhe në konvertimin e perspektivave.

Një strategji e mirë-hulumtuar fillon me një vlerësim për të identifikuar qëllimin kryesor që duhet arritur është hartimi i një strategjie efektive të përmbajtjes. Tremplin Numérique ju mbështet në zhvillimin tuaj strategjia e përmbajtjes. Nëse tashmë keni një faqe interneti ose jeni në procesin e krijimit të një faqe interneti, na kontaktoni sot për të diskutuar projektin tuaj.

Rezultate të matshme

Duke u shërbyer profesionistëve të marketingut për të shitur produkte dhe shërbime, të tilla si HR për të tërhequr talentet më të mirë, marketingu i përmbajtjes hap derën për mundësi të pakufishme.

Rezultatet maten me atë se sa mirë kompanitë u mundësojnë klientëve të tyre të përfitojnë sa më shumë nga produktet dhe shërbimet e tyre. Në një kohë kur personalizimi është thelbësor për t'u dalluar nga konkurrenca, marketingu i përmbajtjes nuk është thjesht një mjet shitjesh, por një qasje për të kënaqur klientët dhe për të zhvilluar marrëdhënie më të forta me ta. Përmbajtja u tregon blerësve se si produktet përdoren më së miri dhe përfitimet e përdorimit të një shërbimi të caktuar.

Përmbajtja përqendrohet në suksesin e klientit, për shembull, përmes studimeve të rasteve, duke i lejuar kompanitë të kushtojnë gjithnjë e më shumë burime për rritjen e markës së tyre.

Gypi i shitjeve është gati të ndryshojë formë

Gypi i shitjeve, siç e dinë tregtarët, ka të bëjë me drejtimin e vizitorëve në rrugën drejt blerjes. Pasi të përfundojë udhëtimi, shumë klientë mbeten pas, duke u ndjerë të frustruar dhe të injoruar.

Marketingu i përmbajtjes është i gatshëm të ndryshojë këtë mentalitet, duke e kthyer gypin e shitjeve në një cikël të vazhdueshëm që angazhon klientët, para, gjatë dhe pas blerjes në mënyra që ndërtojnë besnikëri dhe i angazhojnë ata të bëjnë rekomandime pozitive për miqtë dhe kolegët e tyre. Kompania nuk shihet më si një furnizues i thjeshtë, por një partner i vërtetë. Marketingu i përmbajtjes ju lejon të krijoni një marrëdhënie të qëndrueshme besimi me klientët.

Mënyra se si shpërndahet përmbajtja mbetet një faktor suksesi

Përmbajtja më e mirë është e padobishme nëse nuk shihet nga askush. Ndërsa vëllimi i informacionit online dhe offline vazhdon të rritet, shpërndarja e përmbajtjes mbetet një pjesë thelbësore e çdo strategjie të marketingut të përmbajtjes cilësore.
Postimi i rregullt në mediat sociale dhe qëndrimi i përditësuar me tendencat më të fundit është një gjë, por markat duhet të bëjnë më shumë kërkime për të zbuluar kanalet e shpërndarjes unike për audiencën e tyre. Bëhet fjalë për kompanitë që bëhen kreative për të marrë përmbajtjen e tyre në duart e njerëzve të duhur në kohën e duhur.

★ ★ ★ ★ ★