Sipërmarrësit: si të zgjidhni terminalin tuaj të pagesës?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Sipërmarrësit: si të zgjidhni terminalin tuaj të pagesës?

Sipërmarrësit: si të zgjidhni terminalin tuaj të pagesës?

Terminali i pagesave elektronike është një pajisje e rëndësishme për sipërmarrësit. Është një mjet i aftë për të kryer transaksione të ndryshme me karta bankare. Është i shpejtë dhe shumë i lehtë për t'u trajtuar. Ekzistojnë lloje të ndryshme të terminaleve të pagesave, ndaj duhet të merrni kohë për të zgjedhur atë që i përshtatet më së miri biznesit tuaj. Këtu janë gjërat thelbësore për të ditur se si mund të zgjidhni terminalin tuaj të pagesës.

Çfarë duhet të kërkoni kur zgjidhni një terminal pagese

Kur zgjidhni një terminal pagese elektronike, së pari duhet të gjeni një model që i përshtatet buxhetit tuaj. Kjo do t'ju shpëtojë nga shpenzimet e panevojshme. Pastaj zgjidhni një pajisje cilësore duke favorizuar Modele të ofruara në dyqane të specializuara. Më në fund, bëni zgjedhjen tuaj pasi të keni analizuar me kujdes nevojat tuaja për veçori. Jo të gjitha terminalet e pagesave kanë të njëjtat opsione.

Zgjidhje të ndryshme grumbullimi për sipërmarrësit

Siç shpjegohet nga bankat online, sipërmarrësit kanë shumë zgjidhje grumbullimi Në ditët e sotme. Prandaj i takon secilit të zgjedhë atë që i përshtatet më së miri. Për shembull, mund të zgjidhni mënyrën e pagesës me para në dorë. Është një mënyrë e sigurt, sidomos kur bëhet fjalë për pak para dhe biznesi sapo ka hapur dyert. Përveç kësaj, kjo mënyrë pagese bën të mundur shmangien e rasteve të vjedhjes apo mashtrimit. Një zgjidhje tjetër është arkëtimi me kartë krediti. Kjo metodë është shumë e dobishme për kompanitë e të gjitha madhësive.

Ai nuk është vetëm i sigurt, por edhe i përshtatshëm për të marrë pagesa online, kudo dhe kurdo. Pagesa me kartë krediti ju lejon gjithashtu të keni terminalin tuaj të pagesave. Ai eshte i lidhur direkt me bankën tuaj. Mund të zgjidhni midis terminalit celular ose atij fiks. Arkëtimi me çek është gjithashtu një nga opsionet e pagesës për sipërmarrësit. Kjo mënyrë është e përshtatshme për transaksione të mëdha. Së fundi, ju keni mundësinë e skanimit të çeqeve me smartphone tuaj. Prandaj nuk do të duhet të shkoni më në bankë për arkëtim.

zgjedhja e terminalit të pagesës së kontraktorit

Si të zgjidhni terminalin e duhur të pagesave për biznesin tuaj?

Kur zgjidhni terminalin tuaj të pagesës, duhet të merrni parasysh kritere të ndryshme në varësi të karakteristikat e kompanisë.

Karakteristikat e terminalit të pagesave

Ju duhet të kërkoni një model, karakteristikat e të cilit përputhen me nevojat tuaja. Kompanitë e vogla në përgjithësi zgjedhin TPE klasike. Është i pajisur me një ekran, një tastierë dhe një printer të integruar. Më pas mund të redaktoni, atëherë vizatoni faturat pa vështirësi. Dyqanet shëtitëse duket se kanë një preferencë për Pinpad. Në pamje, kjo pajisje është identike me TPE klasike. Megjithatë, ajo ka dy specifika. Para së gjithash, Pinpad nuk përmban një printer të integruar. Duhet të keni një printer afër që të mund ta shfrytëzoni plotësisht.

Kjo pajisje pastaj është në gjendje tëdërgoni faturat me e-mail. Është një sistem i thjeshtë, praktik dhe deri diku ekologjik. Për bizneset që duhet të kryejnë transaksione të mëdha, këshillohet që të zgjedhin kasën. Është një terminal i plotë që përfshin një ekran, një skaner dhe një printer. Përveç kësaj, është më i sigurt dhe ofron shumë veçori që nuk ekzistojnë në modelet e tjera.

Lëvizshmëria

Kriteri i dytë për të vlerësuar kur zgjedh një terminal pagese është lëvizshmëria. Kontraktori duhet merrni parasysh lëvizjet tuaja dhe zgjidhni një model të përshtatshëm në përputhje me rrethanat. Për një tregti fikse, për shembull, këshillohet të zgjidhni një terminal fiks. Një terminal mbresëlënës që qëndron në banak gjatë gjithë kohës do ta bëjë këtë. Nga ana tjetër, rekomandohet të zgjidhni një terminal celular kur duhet të kryeni transaksionet tuaja në vende të ndryshme.

Kjo ju lejon të jeni të lirë të lëvizni duke lehtësuar menaxhimin e biznesit tuaj. Modelet celulare zakonisht janë të pajisura me një bateri. Prandaj rekomandohet që të kontrolloni rregullisht ngarkesën e mjetit tuaj. Përveç kësaj, sigurohuni që të keni instalimet e nevojshme elektrike për karikimi i terminalit para se të vendosni. Kjo do t'ju kursejë shumë komplikime në planin afatgjatë.

Lidhja me terminalin e pagesave

Falë teknologjisë, tani është e mundur të përdoret terminali i pagesave pa e lidhur atë. Mjafton që ai ka një rrjet celular dhe një lidhje të përshtatshme interneti. Këshillohet që të zgjidhni një terminal që funksionon me 4G, apo edhe 5G. Kjo do të lehtësojë hyrjen në hyrje dhe do të thjeshtojë transaksionet.

Vendosja e TPE-së tuaj dhe kostoja e tij

Për një terminal celular, mund ta kryeni vetë instalimin. Procesi është i thjeshtë dhe asnjë hap nuk kërkon ndërhyrjen e një specialisti. Nga ana tjetër, për instalimin e EPT-ve fikse ose atyre të lidhura me linjë telefonike, duhet thirrni një profesionist të kualifikuar. Ndërhyrja e specialistit ju pengon të përballeni me rrezikun më të vogël dhe mund të mbështeteni në ndihmën e tij në rast të ndonjë mosfunksionimi.

Kostoja e një TPE për të blerë gjithashtu ndryshon sipas llojit të saj. Për një TPE klasike, duhet të planifikoni midis 129 dhe 249 €. TPE pa printer, nga ana tjetër, zakonisht kushton midis 29 dhe 79 €. Është gjithashtu e mundur që merrni me qira TPE-në tuaj nga një bankë. Në këtë rast, do t'ju duhet të paguani nga 13 deri në 40 € në muaj në varësi të modelit.

A ia vlen të investosh në një pajisje më të shtrenjtë?

Zgjedhja e një terminali nuk është përfundimtare. Kur transaksionet tuaja rriten, është e nevojshme të ndryshoni modelin tuaj aktual në një model më të përshtatshëm. Kjo ju lejon të menaxhoni më mirë paratë tuaja dhe ju kursen nga shumë rreziqe. Edhe nëse është e shtrenjtë, një terminal i mirë pagese garanton kënaqësinë e klientëve tuaj dhe ju bën më të besueshëm. Përdorimi i një pajisjeje të tillë mund t'ju ndihmojë të rrisni shitjet tuaja. Prandaj është një investim fitimprurës në terma afatgjatë.

★ ★ ★ ★ ★