Si të zhvilloni praninë tuaj në internet?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të zhvilloni praninë tuaj në internet?

Si të zhvilloni praninë tuaj në internet?

Zhvillimi i pranisë tuaj në internet është një sfidë e madhe në epokën e tregtisë elektronike. Nëse jeni tashmë një sipërmarrës online ose dëshironi krijoni një faqe në internet, duhet të zotëroni tendencat e momentit dhe të keni të gjitha çelësat për t'ia dalë mbanë të bëni veten të njohur. Gjeni në këtë artikull një listë këshillash për t'ju ndihmuar të zhvilloni praninë tuaj në internet.

Kujdesuni për cilësinë e përmbajtjes së faqes tuaj

Kur bëhet fjalë për përmbajtjen e një faqe interneti, ajo i referohet si pjesës editoriale ashtu edhe asaj vizuale. Cilido qoftë objektivi apo objektivi i tij, një faqe interneti duhet të ketë përmbajtje cilësore editoriale: besueshmëria e një marke luhet gjithashtu në shkrim. Një fletë produkti e mbushur me gabime do të priret t'i bëjë konsumatorët dyshues, sepse ata mund të perceptojnë mungesë serioziteti. Mbi të gjitha, mbani mend një gjë: sa më e mirë përmbajtja juaj, aq më mirë do të referohet.

E njëjta gjë vlen edhe për aspektin vizual. Një ndërfaqe e menduar dobët mund të krahasohet shpejt me amatorizmin. Dizajni dhe arkitektura e një faqe interneti duhet t'i besohet dikujt kompetent. Zgjedhja e ngjyrave mbetet gjithashtu vendimtare sepse një kombinim i keq mund të krijojë një tërësi jokoherente e cila do të ketë pasoja negative në përmbajtjen tuaj. Asnjëherë mos i neglizhoni këto aspekte dhe do të befasoheni këndshëm kur shihni një rritje të trafikut në faqen tuaj të internetit duke përmirësuar cilësinë e ndërfaqes së saj.

Dini të kuptoni rrjetet sociale

Menaxhimi i mediave sociale është një pjesë e madhe e punës së tregtisë elektronike. E pamundur që një markë të ekzistojë online pa një prani të fortë në rrjetet sociale. Mund të shfaqen dy lloje këshillash: ose duhet të jeni tepër të pranishëm dhe të vini bast në të gjitha platformat e mundshme duke grumbulluar llogari në Instagram, Facebook, Twitter, Tiktok, etj. Ose duhet të zgjidhni një numër të caktuar platformash sipas objektivave tuaja dhe të përpiqeni të vendosni veten me përmbajtje të përshtatshme. Për shembull, Facebook nuk synon të njëjtën grupmoshë si Instagram ose Snapchat, dhe Twitter është më i fokusuar se të tjerët në menjëhershmëri dhe komunikim.

Kjo zgjedhje bazohet në strategjinë tuaj: arritja e sa më shumë njerëzve dhe shfaqja e aktivitetit të tij (përmbytja e internetit me praninë tuaj) ose shënjestrimi duke përcaktuar objektivat dhe rrjetet sociale (të qenit në vendin e duhur në kohën e duhur).

Jini aktiv online

Për të kuptuar pjesën e mëparshme, ja një këshillë shtesë: duhet të ekzistosh online. Kjo kërkon disa praktika më të mira. Tashmë, përgjigjuni sistematikisht kur faqja e kompanisë suaj kërkohet nga një përdorues: faleminderit kur merrni një koment pozitiv ose justifikoni pse dhe si kur jeni në shënjestër negative nga një klient ose një individ keqdashës. Si përmbledhje, gjithmonë duhet të kujdeseni për reputacionin tuaj elektronik.

Përveç kësaj, postoni ose ripostoni artikuj që dëshironi të nënvizoni ose tregoni se jeni duke marrë pjesë në ngjarje (në internet ose ballë për ballë) për të treguar se cilat janë interesat tuaja. Ju duhet të krijoni një univers dhe t'i bëni klientët t'ju njohin dhe të mësohen me praninë tuaj në internet.

Bëni marketing me email

Mjet i domosdoshëm për tregtinë elektronike, postimi i marketingut duhet të forcojë praninë tuaj. Kjo ju lejon të fitoni famë dhe të krijoni një imazh veprimi, në kuptimin që duke komunikuar rregullisht me objektivat tuaja, ju tregoni dinamizmin tuaj. Postimi prek drejtpërdrejt, kështu që ka një forcë afërsie. Më pas, ju duhet të zgjidhni sa shpesh dëshironi ta përdorni këtë strategji: përmes a newsletter mujore apo gjatë lëshimeve të njëhershme? Në rastin e fundit, do të duhet të jeni më aktiv gjatë një periudhe të caktuar. Në rastin e parë, ju duhet të siguroni shkrim të patëmetë dhe të gjeni kënde të reja për t'iu qasur çdo muaj.

Për të qenë i suksesshëm në fushatën tuaj të postës elektronike, është e rëndësishme që të mblidhni me sukses email-et në mënyrë të ligjshme, domethënë në përputhje me GDPR, rregulloren që rregullon të dhënat personale të konsumatorëve në Evropë.

Njihni truket e SEO

SEO është baza e suksesit të një faqe interneti. Fjalët kyçe janë të një rëndësie të madhe për të tërhequr trafikun në faqen tuaj dhe kështu të kenë sukses në shitjen e produkteve ose zhvillimin e markës tuaj. Për një referencë të suksesshme, është thelbësore që të rrethoheni me profesionistë ose lexoni këshilla cilësore.

Krijo një profil Google My Business

Ky mjet i Google ndonjëherë anashkalohet shumë nga sipërmarrësit. Megjithatë është shumë efektive për t'u bërë i famshëm. Në këtë profil, është e mundur të shtoni imazhe dhe informacione që mund të vlerësojnë cilësinë e kompanisë suaj. Ai shtohet gjithashtu në Google Maps, gjë që do të përmirësojë më tej dukshmërinë tuaj.

Siç do ta keni kuptuar, zhvillimi i pranisë tuaj në internet nuk bazohet në truke shumë të vështira. Këshillat që sapo keni lexuar bashkohen në disa pika: duhet të jeni të bindur, efikas dhe të zellshëm në metodat tuaja të punës. Çelësi për një prani të mirë në internet bazohet në cilësinë e punës suaj në rrjedhën e sipërme: asgjë nuk duhet t'i lihet rastësisë!

★ ★ ★ ★ ★