Orë e zgjuar
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të zgjidhni orën tuaj të lidhur?

Si të zgjidhni orën tuaj të lidhur?

Pasi u fut në jetën e përditshme të teknofilëve për disa vjet, ora e lidhur tani po bëhet një aksesor shumë i njohur në modë. Për më tepër, pasi është bërë një shtesë e telefonit celular, ai ka më shumë fuqi dhe performancë. Por si e zgjidhni orën tuaj të lidhur?

Çfarë është një orë e lidhur?

Duke pasur parasysh kontekstin e sigurisë të epokës aktuale, teknologjia po evoluon vazhdimisht për t'u ofruar teknofilëve mundësinë për të përfituar prej saj çdo ditë në diskrecion të plotë. Falë celularëve dhe smartfonëve, komunikimi është bërë më i lehtë.

Dhe tani, është koha për pajisje diskrete dhe më të avancuara për të komunikuar më mirë kudo dhe në çdo kohë. Ora e lidhur ka fituar vendin e saj në jetën e përditshme për të siguruar komunikim me diskrecion të plotë në çdo kohë për përdoruesit. Dhe çfarë është një orë e lidhur?

Një orë e lidhur është një mjet praktik dhe funksional për përdoruesit e rëndë të celularëve. Shtë e pajisur me mikrofon dhe altoparlantë të integruar. Përdorimi i tij është të marrë të gjitha njoftimet drejtpërdrejt në orë.

Në këtë rast, thirrjet dhe mesazhet me tekst mund të merren pa pasur nevojë të nxirrni telefonin tuaj. Theshtë e njëjtë për marrjen e fotografive dhe aplikacionet Android dhe Iphone.

Në varësi të modeleve të orëve të lidhura, është e mundur të përfitoni nga veçori të tjera praktike, të përmendni vetëm monitorimin e shëndetit gjatë aktiviteteve fizike.

Kjo konsiston në llogaritjen e numrit të hapave, shpejtësinë e vrapimit dhe distancën e përshkuar, rrahjet e zemrës ose numrin e kalorive të djegura. Shtë një asistent i vërtetë teknik në ushtrimet e trajnimit të përditshëm.

Karakteristikat e një ore të lidhur

Duke parë në shikim të parë si një orë klasike, ora e lidhur ofron më shumë se kohën dhe datën. I shoqëruar me një smartphone, ai integron aplikacionet themelore të këtij të fundit dhe lejon përdoruesin të marrë të gjitha njoftimet nga telefoni i tij (thirrje, mesazhe dhe email).

Të gjitha të dhënat dhe aplikacionet e telefonit inteligjent janë të arritshme përmes orës inteligjente dhe nuk ka më asnjë pyetje për ta nxjerrë për ta përdorur. I pajisur me një ekran led me butona ose ekran me prekje, ky mjet teknologjik ofron mundësinë e përdorimit të të njëjtave aplikacione si ato të një smartphone.

Ora e lidhur është një aksesor i zgjuar që zgjeron një smartphone në mënyrë që përdoruesi të komunikojë pa pasur nevojë të nxjerrë telefonin nga xhepi ose çanta. Ka një hapësirë ​​mjaft të madhe magazinimi për ta lejuar atë të përmbushë funksionet e saj të xhevahirit të teknologjisë së lartë.

Llojet e ndryshme të orëve të lidhura

Orë autonome e lidhur

Praktike dhe efikase, ora më vete është ajo që mund të vendosë një kartë SIM, në mënyrë që të mos varet nga lidhja me një smartphone.

Orë hibride e lidhur

Kjo është një orë e lidhur e lidhur me smartphone përmes Bluetooth. Lejon qasje në llogaritë e mediave sociale, emailet, kalendarët e Google, si dhe monitorin e rrahjeve të zemrës.

Orë sportive e lidhur

Ora sportive e lidhur është mjeti perfekt për monitorimin e aftësisë së një atleti të vërtetë. Aplikime të veçanta integrojnë këto modele, ndër të tjera, duke monitoruar rrahjet e zemrës, distancën, numrin e hapave dhe kaloritë e djegura.

Karakteristikat, avantazhet, disavantazhet

Pajisja e veshur në dore, ora inteligjente garanton përdoruesit e saj marrjen e menjëhershme të të gjitha njoftimeve nga telefoni i tyre i mençur, dhe më mirë akoma, përgjigjuni atyre sipas nevojës. Në të njëjtën mënyrë, aplikacionet janë të arritshme, me të dhëna të caktuara nga smartphone.

Disa modele aktuale janë autonome dhe kanë një kartë SIM, për të lejuar që kjo perlë teknologjike të sigurojë të gjitha funksionet e një smartphone gjatë seancave sportive ose takimeve të rëndësishme, ku është e nevojshme të jeni të matur.

Avantazhi i parë i një ore të lidhur qëndron në diskrecionin e tij. Rastësisht, ora lejon komunikim, duke rezultuar në më pak rrezik për vjedhje dhe më shumë siguri të përdoruesit. Një mjet praktik, kjo orë e zgjuar bën të mundur shmangien e nxjerrjes së smartphone -it tuaj të fundit në pamje të thjeshtë, ndërsa përfitoni nga performanca e tij.

Në mes të rrugës, gjatë sesioneve sportive, ose në transportin publik, jeta vazhdon dhe komunikimi gjithashtu. Duke u varur në dore, ka pak rrezik për ta humbur ose humbur atë.

Zakonisht e pajisur me një GPS, ora e lidhur është aleati ideal për udhëtarët. Falë këtij funksioni, përdoruesit nuk kanë më frikë të humbasin dhe udhëtimi në një vend ende të panjohur bëhet më i lehtë. Routeshtë e mundur të gjurmoni rrugën e tij me anë të GPS.

Një shoqërues i përditshëm, ora e lidhur shoqëron përdoruesin e saj kudo. Në shi ose në pishinë, ajo reziston fort për t'i dhënë asaj mundësinë që të mbetet e arritshme dhe e arritshme në çdo kohë.

Vulosja është një pasuri e madhe për këtë mjet teknologjik. Sidoqoftë, duhet të mbahet mend se kjo ngushtësi është ende e kufizuar. Uji i rubinetit, uji i pishinës dhe uji i shiut nuk e frikësojnë orën inteligjente, por shkatërrohet shpejt në ujin e detit, në kontakt me ujin e kripur.

Marka të ndryshme dhe origjinalitet

Nëse Seiko dhe Casio janë pionierët në prodhimin e orëve të lidhura, Apple dhe Samsung janë sigurisht prodhuesit më të famshëm. Apple Watch, GalaxyWatch dhe Samsung Gear janë më të njohurit në treg. Por që atëherë, shumë marka janë bashkuar me radhët për të emëruar vetëm Xiaomi, Garmin dhe Huawei. Çdo markë ka specifikat dhe karakteristikat e veta, dhe secili përdorues zgjedh orën e tyre inteligjente sipas pritjeve dhe dizajnit të tij.

Kriteret për zgjedhjen e një ore të lidhur

Zgjedhja e një ore të lidhur ndryshon në varësi të përdorimit. Meqenëse kjo është një pajisje teknologjike, konfigurimi ndryshon në varësi të prodhuesit, prandaj përcaktimi i kritereve për përdorim për një zgjedhje të arsyeshme.

autonomi

Ashtu si çdo pajisje elektronike, autonomia e një ore të lidhur ndryshon sipas fuqisë dhe kapacitetit të baterisë. Gjithashtu varet nga teknologjia e ekranit. Thënë kështu, autonomia ndryshon në varësi të modelit dhe prodhuesit.

Në çdo rast, është gjithmonë e preferueshme të zgjidhni një orë të lidhur me një autonomi më efikase, në mënyrë që të mos keni nevojë ta rimbushni atë në baza ditore.

Parametra të tjerë hyjnë në lojë për jetëgjatësinë e baterisë. Këto përfshijnë, ndër të tjera, madhësinë e ekranit, ekranin e tij, energjinë e përdorur, si dhe aplikacionet e ndryshme që funksionojnë dhe programin e përdorur.

Për të njëjtën fuqi të baterisë, autonomia mund të jetë disa ditë për një model, për të përmendur vetëm Çelikun e Pebble. Sa i përket modeleve të tilla si Apple Watch, kërkon rimbushje ditore për të qenë efikase.

Opsioni i teknologjisë 4G

Prania e lidhjes së rrjetit celular 4G është një veçori që e bën orën e lidhur më të përshtatshme. Si pasojë, një orë e lidhur që përfshin 4G ju lejon të qëndroni në kontakt të përhershëm me bashkëbiseduesit tuaj.

Isshtë e mundur të bëni dhe të merrni telefonata, por edhe njoftime të dërguara nga smartphone ose iPhone.

Mesazhet, rrjetet sociale mbeten të arritshme në çdo kohë, edhe nëse pajisja amë nuk është afër. Kjo rezulton nga fakti se një kartë SIM virtuale e lidhur me pajtimin në pajisjet burimore është e pranishme në orë.

Ky opsion është i disponueshëm për pajisjet më të fuqishme, ndër të tjera, Apple Watch ose Galaxy Watch, dhe përsëri, me kusht që pajisjet të jenë të pajtueshme. Një abonim në këtë opsion me shumë SIM është i nevojshëm për të qenë në gjendje të keni qasje në këtë operacion.

Opsioni GPS

Opsioni GPS është i njohur për navigimin, por përdoret gjithashtu ndryshe në orën e lidhur. Prania e një çipi GPS i lejon përdoruesit të regjistrojë performancën e tij gjatë aktiviteteve sportive (numri i distancës së përshkuar, shpejtësia e vrapimit ose çiklizmi jashtë). Problemi i vetëm qëndron në faktin se kur përdorni GPS, bateria është gjithashtu shumë e tendosur, kështu që autonomia e saj e zvogëluar.

Karakteristika të tjera për përdorim sportiv

Një veçori tjetër që mund të ndihmojë atletët kur përdorin një orë inteligjente është monitori i rrahjeve të zemrës. Ai konsiston në marrjen e pulsit dhe matjen e aktivitetit kardiak, gjatë dhe pas një seance stërvitore fizike, dhe gjatë seancës së rimëkëmbjes pas stërvitjes.

Nga ana tjetër, funksioni EKG është i përshtatshëm për Apple Series 4, si dhe EKG Galaxy Watch Active 2 të Samsung dhe Withings Move. Karakteristika e elektrokardiogramit përdoret për monitorimin e zemrës gjatë gjithë ditës.

Në rast të një anomalie, një njoftim paralajmëron përdoruesin. Natyrisht, ky funksionalitet nuk mund të zëvendësojë në asnjë mënyrë një ekzaminim mjekësor fizik. Sapo të zbulohet një anomali, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun që merr pjesë.

Ngushtësia e pajisjeve

Rezistenca ndaj ujit e një ore të lidhur është një avantazh i pamohueshëm për këtë lloj pajisje. Shumica e pajisjeve janë të papërshkueshme nga uji, por ju duhet të bëni kujdes që t’i hiqni kur notoni në det të hapur.Nëse orët inteligjente janë rezistente ndaj klorit në pishina, kripa e detit është e dëmshme për to.

Mënyra e karikimit të orës së lidhur

Deri tani, koha e ngarkimit me një karikues të veçantë ka mbaruar. Padyshim, shumë modele janë ende të pajisur me këtë lloj ngarkuesi. Sidoqoftë, shumë modele më të reja dhe më efikase janë përshtatur tashmë me mënyrën e re të ngarkimit.

Karikimi pa tel konsiston në rimbushjen e baterisë duke vendosur orën e lidhur në dyshekun e karikimit. Funksion shumë i përshtatshëm, karikimi pa tel është gjithnjë e më i shpeshtë dhe më popullor.

pajtueshmëri

Para se të vendosni për një model të veçantë, faktorët e mëposhtëm gjithashtu duhet të merren parasysh:

  • Sistemi operativ (OS)
  • Versioni bluetooth

Duhet të dini që orët inteligjente ose të lidhura janë krijuar për një funksionim me një sistem operativ specifik, Android ose IOS. Sidoqoftë, ka modele të tjera që janë në përputhje me këto dy sisteme në të njëjtën kohë. Këto të dhëna janë shumë të dobishme për të bërë një zgjedhje më të mirë në rast të pavendosmërisë në modelin e orës së lidhur.

Sa i përket përputhshmërisë me versionin Bluetooth, ky është gjithashtu një faktor i rëndësishëm. Disa modele janë ekskluzive, me pajtueshmëri vetëm me një version të veçantë. Ky rast është i vlefshëm për Samsung Galaxy Gear, i cili është i pajtueshëm vetëm me versionet e fundit të Bluetooth, të disponueshëm në Galaxy S4 ose Galaxy Note 3 dhe modele të tjera më të larta.

Kjo përputhshmëri duhet të kontrollohet për të siguruar përputhshmërinë e produktit me pajisjen e operuar nga përdoruesi. Kjo ju lejon të përfitoni nga të gjitha performancat dhe aftësitë e produktit, pasi veçoritë dhe aftësitë e orëve inteligjente mund të aktivizohen vetëm me një lidhje të mirë Bluetooth. Lidhja duhet të krijohet midis mikroprocesorit të orës së lidhur dhe pajisjes që do të lidhet (Android ose iPhone).

Në të gjitha rastet, sistemi operativ dhe versioni Bluetooth duhet të jenë të pajtueshëm. Kjo rezulton nga fakti se ora e zgjuar rezulton të jetë një mikrokompjuter i sofistikuar që mund të lidhet nga distanca me një smartphone, iPhone, madje edhe një tabletë ose laptop. Në fakt, ora e lidhur është një pjesë e pajisjes që varet plotësisht nga prania e një pajisjeje tjetër të palëve të treta.

Sidoqoftë, duhet të theksohet se teknologjia ka bërë të mundur që prodhuesit të shfrytëzojnë më mirë njohuritë e tyre dhe të dalin me modele autonome. Ky është shembulli i Samsung Gear S, në të cilin është e mundur të futni një kartë SIM. Në këtë rast, ky lloj pajisje është krejtësisht i pavarur dhe i përdorshëm si një telefon i vërtetë. Duke pasur parasysh performancën e tij, dhe duke qenë se është një produkt i markës, kostoja është gjithashtu e rëndësishme.

Dizajni i orës së lidhur duhet marrë parasysh

Ndër kriteret e rëndësishme është edhe dizajni i orës së lidhur, çfarëdo marke. Sigurisht, ju duhet të zgjidhni sipas shijes, pasi ka shumë modele me modele që janë gjithmonë më tërheqëse se njëra -tjetra. Ky kriter, në këtë rast dizajni, është një element vendimtar në zgjedhje.

Nuk është më çështje e zgjedhjes së modeleve të vjetra që duken si orë xheke. Sidomos pasi prodhuesit tashmë kanë përmirësuar produktin e tyre, kështu që dizajni i optimizuar i orëve të lidhura. Modele me një dizajn më të matur, linja më të rafinuara dhe stile më bindëse janë të pranishme në treg.

Mos i ngatërroni orën e lidhur dhe byzylykun e lidhur

Një byzylyk i lidhur vishet rreth kyçit të dorës ashtu si një orë e lidhur, por nuk ka të njëjtat funksione. Për shembull, byzylykët e lidhur shumë rrallë kanë ekrane. Për të mësuar më shumë mbi këtë temë: dallimet midis orës së lidhur dhe byzylykut të lidhur.

përfundim

Zgjedhja e orës tuaj të lidhur duhet të merret parasysh me kujdes. Shtë një pajisje që duhet të jetë praktike, e gjithanshme dhe funksionale në të njëjtën kohë. Në këtë kontekst, funksionalitetet duhet të plotësojnë pritjet reale të përdoruesit. Ky i fundit është i vetmi që mund të përcaktojë nevojat e tij reale, duke e lejuar atë të zgjedhë më mirë modelin e duhur.

Si pjesë e kritereve, jeta e baterisë, madhësia e ekranit dhe teknologjia, rezistenca ndaj ujit dhe dizajni gjithashtu duhet të merren parasysh para se të vendosni të blini një produkt të veçantë. Përndryshe, aplikacionet e mbështetura, softueri në dispozicion dhe sistemi operativ nuk duhet të nënvlerësohen.

Orët e mençura janë sigurisht pajisje shtesë që mund të lehtësojnë komunikimin e përditshëm, por meqenëse zë një vend të madh në jetën tonë, kjo duhet të merret parasysh para blerjes. Ato dëshmojnë të jenë një mbështetje e madhe në menaxhimin e të dhënave personale dhe madje edhe profesionale. Markat e prodhuesve kryesorë, si Samsung, janë ndër ata që nuk i kanë zhgënjyer blerësit.

★ ★ ★ ★ ★