Si të shikoni historinë e kryerjes me Git Log - CloudSavvy IT
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të shikoni historinë e kryerjes me Git Log -

Si të shikoni historinë e kryerjes me Git Log -

Gjurmët Git angazhohen me kalimin e kohës, duke ju lejuar të gjurmoni përparimin dhe historinë e kodit tuaj. Ndërsa ende mund të përdorni Github në internet për të parë depo publike, shfletimi i depozitës tuaj lokale kërkon përdorimin e mjeteve CLI për të parë historinë e kryerjes së Git, si p.sh. git log.

Zgjidhja pa CLI: thjesht përdorni një klient Git

Ndërsa ju patjetër duhet të mësoni se si të përdorni Git nga rreshti i komandës, pasi ju ndihmon të kuptoni gjithçka që po bëni, kjo është një nga rastet e pakta kur ka vërtet më shumë kuptim të keni një ndërfaqe të duhur për ju. Shikoni historinë e Git, veçanërisht kur merren parasysh degët e shumta, telekomandat, etiketat dhe kontribuesit. Përvoja e përdorimit të shërbimeve online si GitHub është qartë e dobishme, kështu që pse të mos e keni atë në desktop?

Ka shumë klientë Git GUI atje, por më të spikaturit janë Github Desktop, GitKraken, Fork dhe SourceTree.

Sidoqoftë, është akoma e dobishme të mësoni komandat. Ju mund të mos dëshironi të përdorni një GUI, ose mund të jeni në një mjedis të largët përmes SSH, ose thjesht dëshironi të hidhni një sy ndërsa jeni tashmë në terminalin tuaj. Për fat të mirë, duke përdorur git log është goxha e lehtë

Përdorni git log

Sipas paracaktimit, git log tregon shumë informacione për secilin angazhim - ID e ref, autori, data, mesazhi i kryerjes dhe nëse kjo është KOKA e të gjitha degëve.

log git

Nëse doni të dini se cilat skedarë janë prekur, do t'ju duhet t'i ekzekutoni ato --stat, e cila do të shfaq një listë të skedarëve me shtesa dhe fshirje.

git log --stat

Nëse doni të dini se çfarë ka ndryshuar me të vërtetë në këto komisione, do t'ju duhet ta zbatoni atë -p, e cila mund të përdoret me ose pa --stat:

git log --stat -p

Kjo mund të jetë shumë për tu filtruar, kështu që ju mund të renditni sipas datës:

git log-pas = "2014-7-1"-para = "2014-7-4"

Ose shfaqeni nga skedari në fjalë:

git log - shembull.json

Ose me një varg kërkimi:

git log -S "Përshëndetje, Botë!"

Ose shikoni komisionet e rëndësishme të bashkimit:

git log -bashkohet

Dhe, nëse thjesht doni të shikoni ndryshimet e një kryerjeje të vetme nga regjistri, mund të kopjoni hash -in dhe ta ekzekutoni git show:

shfaqje git e9d802bdc3a61943b2c9c736194a202b4e000180

Shikimi i historisë së degës

Vetëm të kesh një listë të detyrimeve mund të jetë e ndërlikuar për të renditur degët. Për fat git log siguron --graph opsion që mund të përdoret me disa

git log -grafik -linjë -zbukuro

Ju gjithashtu mund të përdorni formatimin e personalizuar nëse nuk ju pëlqen pamja e këtij:

--pretty = format: "% cn kryer% h në% cd"

Ky grup i veçantë parametrash është shumë i dobishëm, por nuk ka asnjë shkurtore për të, kështu që nëse e përdorni shumë, ju rekomandojmë që të përcaktoni një pseudonim në ~/.bashrc, ose ndonjë konfigurim ekuivalent që përdorni për guaskën tuaj:

alias gitgraph = "git log -grafik -linjë -dekoroj"

★ ★ ★ ★ ★