Si të rrisni trafikun dhe shikimet në kanalin tuaj në YouTube?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të rrisni trafikun dhe shikimet në kanalin tuaj në YouTube?

Si të rrisni trafikun dhe shikimet në kanalin tuaj në YouTube?

Ju tashmë e dini se YouTube është një mundësi e artë për këdo që dëshiron të rrisë biznesin e tij. Sipas një studimi të eMarketer, 41% e bizneseve të vogla amerikane përdorin Facebook, ndërsa 9% përdorin YouTube. Arsyet e këtij fenomeni janë të vështira për t'u kuptuar, pasi video është një armë shumë e fuqishme për çdo kompani, pavarësisht nga fusha e saj e veprimtarisë dhe cilado qoftë madhësia e saj. Në YouTube, konkurrenca është aktualisht më pak e ashpër se në mediat e tjera sociale. Pra, pse humbisni shenjën? Është koha për të zhytur në metodat për të rritur trafikun dhe shikimet në kanalin tuaj në YouTube.

Dhe para se të shkojmë më tej, vini re se...ne nuk shpikëm asgjë. Të gjitha teknikat e paraqitura më poshtë rrjedhin nga logjika dhe provat. Varet nga ju t'i zbatoni ato për të parë rritjen e biznesit tuaj...

Ngarko rregullisht përmbajtje të re video

A keni menduar të krijoni një kalendar postimesh në YouTube? Nëse jo, nuk është kurrë tepër vonë: një orar i thjeshtë do t'ju bëjë të postoni rregullisht përmbajtje - le të themi, një video çdo të enjte - dhe do të gjenerojë emocione nga ndjekësit tuaj, të cilët do ta shijojnë shpejt këtë rregullsi të bukur.

Përdorni videon origjinale të Facebook për të shfaqur videot tuaja në YouTube

Videot vendase në Facebook janë më tërheqëse se lidhjet në YouTube. Është një fakt. Mos harroni të bashkëngjitni një thirrje për veprim "shiko videot e mia të tjera në YouTube" me, natyrisht, një lidhje në kanalin tuaj në YouTube.

Kujdesuni për titujt tuaj...

Jo më shumë se 50 karaktere për titujt e videove tuaja në YouTube. Nëse janë më të gjata, do të priten… do të ishte turp!

… dhe fjalët tuaja kyçe!

Ashtu si do të bëni për një artikull në internet, kujdesuni për fjalët tuaja kyçe në YouTube. Merrni kohë për të bërë kërkimin tuaj përpara se të filloni… Dhe mos harroni se Google është miku juaj më i mirë (të paktën për këtë punë!)

Përdorni fjalë kyçe përkatëse në titullin dhe përshkrimin e videove tuaja në mënyrë që ato të kenë mundësi të shfaqen në rezultatet e kërkimit në YouTube dhe Google (po, po!)

Ndani videot tuaja

Nëse keni një blog (hej, a nuk keni një blog?), futni videot tuaja në YouTube në një mënyrë që jo vetëm të rrisë shikimet, por edhe trafikun në faqen tuaj të internetit.

Kur e futni atë në blogun tuaj, mos harroni të përfshini URL-në tuaj të videos në YouTube. Shtimi manual i URL-së mund të rrisë numrin e klikimeve në kanalin tuaj në YouTube….. dhe mund t'i inkurajojë vizitorët tuaj që të duan të shikojnë videot tuaja të tjera.

Kufizoni kohën e videos

Nuk ka vërtet një rregull të artë në lidhje me kohën e videove në YouTube. Por duket se 3 minuta është një kufi i mirë… statistikat e fundit që kemi vërejtur për këtë temë është një kohëzgjatje ideale prej 2 minutash e 54 sekondash.

Organizoni videot tuaja

Nuk ka asnjë arsye që kanali juaj në YouTube të duket si dhoma e gjumit të një adoleshenti. Organizoni videot tuaja sipas temave, përdorni fjalë kyçe përkatëse, vetëm për t'u dhënë listave tuaja për luajtje një shans më të mirë për t'u renditur në kërkime.

Shto një hyrje

Prezantoni secilën nga videot tuaja. Prezantimi juaj duhet të tërheqë vëmendjen e audiencës. Gjithmonë, gjithmonë… kujtojuni shikuesve se mund të abonohen në kanalin tuaj.

Krijo një rimorkio

Ok, ti ​​nuk je Spielberg... por një trailer i bukur, tërheqës mund të jetë i mjaftueshëm për t'ju bërë të dëshironi. Dhe nëse nuk dini si ta bëni atë, pse të mos gjeni dikë që mund t'ju ndihmojë?

Përdorni një thirrje për veprim me ndikim të lartë

CTA është e rëndësishme në YouTube. Në fund të videos suaj, inkurajoni shikuesit të abonohen në kanalin tuaj.

Bast mbi përmbajtjen e padurueshme

Nëse flisni vetëm për ngjarjet aktuale, videot tuaja do të zbresin shpejt në rangun e relikteve të së kaluarës. Në të kundërt, videot e përjetshme priren të renditen mirë në rezultatet e kërkimit të Google me kalimin e kohës, duke nxitur trafikun dhe shikimet në afat të gjatë.

Mos harroni bishtin e gjatë!

Bishti i gjatë nuk është i rëndësishëm vetëm për përmbajtjen tuaj të shkruar. Mos ngurroni të shkruani përshkrime të gjata dhe të detajuara të videove, në mënyrë që Google të gjejë videon tuaj për fraza përkatëse dhe shumë specifike me bisht të gjatë.

Vegël veten!

Shtoni një miniaplikacion YouTube në faqen tuaj ose blogun tuaj. Ka mjete për ta bërë këtë shumë thjesht dhe një pjesë e vogël kodi do të mjaftojë për të shfaqur një seri videosh pothuajse kudo!

Ata pelqejne ? Le ta thonë!

Kërkojuni shikuesve të pëlqejnë videot tuaja. Kur videoja juaj vlerësohet shumë, ajo i tregon YouTube se është e njohur, gjë që e ndihmon atë të rritet në rezultatet e kërkimit në platformë.

Asnjë koment pa përgjigje

Përgjigjuni komenteve që shikuesit kanë marrë kohë për të shkruar. Ato shfaqen poshtë videove tuaja. Dhe para se të pyesni, po, madje duhet t'u përgjigjeni komenteve negative! Kjo tregon se ju dëgjoni dhe kujdeseni për atë që shikuesit tuaj kanë për të thënë.

Së bashku, ne jemi më të fortë

Bashkoni forcat me YouTuber të tjerë, për të promovuar përmbajtjen e njëri-tjetrit. Krijoni video të përbashkëta ose promovoni videot tuaja të ndërsjella përmes kanaleve të tjera të komunikimit.

Identifikoni fansat tuaj më të mëdhenj

Ju keni përdorues besnikë: duhet të kujdeseni për ta. Etiketoni dhe mos hezitoni t'u kërkoni të ndajnë videot tuaja me fansat, miqtë ose komunitetet e tyre.

Humanizoni biznesin tuaj

Tregoni anën e fshehur të biznesit tuaj. Njerëzve u pëlqen të shohin se çfarë po ndodh pas perdes, prapa skenave… Atyre u pëlqen të shohin njerëz, njerëz të vërtetë, në mish.

Promovoni videot tuaja nëpërmjet tuaj newsletter

A keni adresa emaili? Promovoni videot tuaja te abonentët tuaj me email! Sigurohuni që t'i drejtoni abonentët tuaj në videot e integruara në faqen tuaj, për të rritur shikimet e videove dhe shikimet e faqeve.

Përdor Hangouts On Air

Hangouts On Air është një mënyrë për të shfrytëzuar lidhjen midis Google+ dhe YouTube. Hangouts-et tuaja do të ruhen dhe ngarkohen automatikisht në YouTube, duke promovuar ndërthurje llogaritë tuaja në Google+ dhe YouTube.

Mos harroni tekstin!

Transkriptimi i përmbajtjes suaj të videos mund t'ju ndihmojë të fitoni SEO… Mendoni për këtë!

Ka dhjetëra mënyra për të shfrytëzuar një kanal në YouTube për të fituar fuqi dhe popullaritet. Idetë e paraqitura në këtë faqe nuk janë shteruese... Ju takon juve t'i përshtatni ato me biznesin dhe objektivat tuaja. Por mbani në mend se e ardhmja u takon atyre që zgjohen herët... dhe është ende e mundur të bëni mirë në YouTube, sepse nëse sapo ka filluar, revolucioni është në rrugën e tij...

★ ★ ★ ★ ★