Si të redaktoni një PDF lehtë dhe falas?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të redaktoni një PDF lehtë dhe falas?

Si të redaktoni një PDF lehtë dhe falas?

PDF është një format skedari popullor për pajtueshmërinë e tij me shumë softuer dhe pajisje. Është e lehtë për t'u krijuar dhe ndarë, duke e bërë atë ideal për punë bashkëpunuese. Megjithatë, ndonjëherë mund të jetë e vështirë modifikoni një PDF, veçanërisht nëse nuk keni softuerin e duhur. Për fat të mirë, ka shumë mjete në internet që ju lejojnë të modifikoni PDF-të tuaja me vetëm disa klikime, pa pasur nevojë të shkarkoni ndonjë softuer shtesë.

Si të redaktoni një PDF lehtësisht dhe falas

Ka disa mënyra për tëredaktoni PDF, ose duke përdorur softuer me pagesë si Adobe Acrobat ose duke përdorur një shërbim online si PDFescape. Në këtë pjesë të parë, ne do t'ju tregojmë se si të redaktoni një PDF lehtësisht dhe falas në internet me PDFescape.

PDFescape është një shërbim online që ju lejon të redaktoni PDF në internet, p.sh. të plotësoni formularët PDF, të shtoni shënime dhe shënime, të fshini ose shtoni faqe, të bëni vizatime, etj. Shërbimi është plotësisht falas dhe nuk kërkon shkarkim ose instalim të softuerit.

  1. Për të filluar, shkoni në faqen e internetit të PDFescape dhe klikoni në butonin "Filloni modifikimin e PDF".
  2. Zgjidhni skedarin PDF që dëshironi të redaktoni duke klikuar butonin "Zgjidh skedarin". Pasi të jetë ngarkuar skedari PDF, mund të filloni ta redaktoni atë.
  3. Nëse dëshironi të shtoni tekst në PDF, klikoni ikonën "A" në pjesën e sipërme të majtë të ekranit. Më pas mund të klikoni kudo në PDF për të shtuar tekst.
  4. Për të shtuar një imazh, klikoni në ikonën "Image" në krye të ekranit dhe zgjidhni imazhin që dëshironi të shtoni nga kompjuteri juaj.
  5. Ju gjithashtu mund të shtoni formularë në PDF-në tuaj duke klikuar ikonën "Form" në krye të ekranit.
  6. Pasi të keni mbaruar redaktimi i PDF-së, klikoni butonin "Ruaj" në krye të djathtë të ekranit për të ruajtur ndryshimet tuaja.

Redaktorët më të mirë falas të PDF-së

Ka shumë redaktorë pdf falas në treg, por cilat janë më të mirat? Në këtë pjesë të dytë, ne kemi zgjedhur 5 redaktuesit më të mirë PDF falas që mund të përdorni për të redaktuar dokumentet tuaja PDF.

PDFelement Pro

PDFelement Pro është një nga redaktuesit më të mirë PDF falas. Ai i lejon përdoruesit të modifikojnë lehtësisht tekstin, imazhet, lidhjet, shënimet, faqeshënuesit, etj. në skedarët e tyre PDF. Plus, ai ofron një gamë të plotë të veglave të konvertimit, krijimit dhe nënshkrimit dixhital për t'ju ndihmuar të punoni me dokumentet tuaja PDF.

Ekspert PDF

PDF Expert është një tjetër mundësi e shkëlqyeshme nëse po kërkoni një redaktues PDF falas. Ofron një ndërfaqe përdoruesi të pastër dhe intuitive, gjë që e bën të lehtë përdorimin. Me PDF Expert, ju mund të modifikoni lehtësisht tekstin, imazhet, lidhjet, shënimet, faqeshënuesit, etj. në skedarët tuaj PDF. Për më tepër, ai mbështet konvertimin e PDF-së në Word, Excel, PowerPoint, Keynote, Faqe, etj.

PDF Studio Pro

PDF Studio Pro është gjithashtu një nga redaktuesit më të mirë PDF falas. Ajo ofron një gamë të plotë tëMjetet e redaktimit PDF, duke përfshirë aftësinë për të redaktuar tekstin, imazhet, lidhjet, shënimet, faqeshënuesit dhe më shumë. Për më tepër, ai mbështet konvertimin e PDF-së në Word, Excel, PowerPoint, Keynote, Faqe, etj.

Cek

Skim është një opsion i shkëlqyeshëm nëse po kërkoni një redaktues PDF falas dhe të lehtë. Ofron një ndërfaqe përdoruesi të pastër dhe intuitive, gjë që e bën të lehtë përdorimin. Me Skim, ju mund të modifikoni lehtësisht tekstin, imazhet, lidhjet, shënimet, faqeshënuesit, etj. në skedarët tuaj PDF. Për më tepër, ai mbështet konvertimin e PDF-së në Word, Excel, PowerPoint, Keynote, Faqe, etj.

Adobe Acrobat Reader DC

Adobe Acrobat Reader DC është një nga redaktorët më të njohur dhe falas PDF të disponueshme në treg. Ai ofron një gamë të plotë të veçorive të redaktimit PDF, duke përfshirë aftësinë për të redaktuar tekstin, imazhet, lidhjet, shënimet, faqeshënuesit, etj. Për më tepër, ai mbështet konvertimin e PDF-së në Word, Excel, PowerPoint, Keynote, Faqe, etj.

Si të redaktoni një PDF pa softuer Adobe Acrobat

Është e mundur të redaktoni një PDF pa softuerin Adobe Acrobat. Ka disa mënyra për ta bërë këtë, duke përfshirë përdorimin e a konvertues pdf në internet ose duke instaluar softuer të përpunimit të tekstit.

Konvertuesit online PDF janë mjete falas që konvertojnë një PDF në një skedar Word, Excel ose PowerPoint. Thjesht shkarkoni PDF nga faqja e internetit e konvertuesit dhe ndiqni udhëzimet. Shumica e konvertuesve PDF në internet mbështesin skedarët PDF të mbrojtur me fjalëkalim, por ato mund të mos funksionojnë me skedarë PDF të koduar.

Për të mund të përdoren gjithashtu softuerët e përpunimit të tekstit si Microsoft Word, OpenOffice Writer dhe Google Docs modifikoni një PDF. Për ta bërë këtë, thjesht hapni PDF-në në softuerin e përpunimit të tekstit dhe modifikoni përmbajtjen. Disa redaktues PDF, si Adobe Acrobat, ofrojnë veçori të avancuara të redaktimit të PDF-ve, si fshirja e faqeve, shtimi i shënimeve dhe komenteve, konvertimi i PDF-së në Word dhe krijimi i formularëve.

★ ★ ★ ★ ★