Si të paguani më pak për planet tuaja të kutisë dhe celularit
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të paguani më pak për planet tuaja të kutisë dhe celularit 

Si të paguani më pak për planet tuaja të kutisë dhe celularit 

Mes rritjeve të papritura të çmimeve, çmimeve të larta, opsioneve të paracaktuara që rrisin faturën mujore, francezët shpesh paguajnë shumë për abonimet e tyre. Sipas një sondazhi, familjet franceze shpenzojnë rreth 100 euro në muaj për telekomunikacionet. Megjithatë, ka këshilla për të paguar shumë më pak. Kjo është ajo që ne ndajmë me ju në këtë artikull.

Luaj konkurrencë midis operatorëve

Për të paguar më pak për planet tuaja të kutisë dhe celularit, ju keni zgjedhjen midis zgjidhjeve të ndryshme të favorshme. Para së gjithash, mos harroni të bëni një bilanc të nevojave tuaja reale të telekomunikacionit. Ky proces do t'ju lejojë të dini se cilat shërbime të favorizoni.

Në përgjithësi, paketat me kuti bëjnë të mundur marrjen e shërbimeve audiovizive. Vini re se disa oferta ofrojnë telefoni fikse përveç shërbimeve bazë. Me këtë opsion, ju mund të bëni thirrje nga një linjë fikse në telefona fikse dhe/ose celularë në Francë dhe ndonjëherë edhe në nivel ndërkombëtar. Në varësi të nevojave tuaja, ju mund të zgjidhni:

  • një ofertë 3P ose Triple Play (internet, telefoni dhe TV);
  • një ofertë 2P ose Double Play (internet dhe telefoni ose internet dhe televizion);
  • një ofertë 1P ose Single Play (vetëm internet, pa TV ose telefon).

Çfarëdo oferte që kërkoni, në mënyrë të pashmangshme do të gjeni operatorë të gatshëm për t'ju ofruar shërbimet e tij. Ata shpesh ngarkojnë çmime tërheqëse për të tërhequr klientët. Vitet e fundit, tregu francez për abonimet në kuti dhe celularë ka qenë gjithnjë e më konkurrues. Kur zgjidhni një abonim, do të zhgënjeheni për zgjedhjen nga një shumëllojshmëri e gjerë ofertash. Kjo është mundësia juaj për të luajtur konkurrencën për të ruajtur atë që ju përshtatet.

Përfitoni nga ofertat promocionale 

Nëse krahasimi i ofertave shpesh ndihmon për të bërë një zgjedhje të mirë, promovimet mbeten mënyra më e mirë për të paguar më pak për abonimet tuaja në kutinë dhe celularin. Siç mund ta shihni nga krahasues të ndryshëm, kutia më e lirë e internetit ka një çmim prej vetëm 14,99 € në muaj! Dhe aktualisht ka shumë oferta promovuese për të ulur faturën tuaj të telekomit. Shumë shpesh, promocionet e nisura nga operatorët tregojnë çmime të ulëta që aplikohen për rreth 12 muaj përpara se të kthehen në normën normale. Përveç uljes së çmimit të zakonshëm mujor, disa promocione ofrojnë shërbime shtesë, veçanërisht paketa televizive.

Me rastin e të Premtes së Zezë dhe festimeve të fundvitit, operatorët celularë dhe të internetit po ulin çmimet për kënaqësinë e abonentëve të tyre. Gjatë këtyre kohërave, ata shpesh kanë oferta tërheqëse të dukshme në faqet e para të faqeve të tyre të internetit. Ndërsa disa nga këto oferta promovuese janë veçanërisht interesante, të tjerat fshehin surpriza të pakëndshme. Është për këtë arsye që këshillohet që të studiohet me kujdes kontrata e abonimit për të shmangur mbifaturimet e mundshme në afat të gjatë. Gjithashtu, sigurohuni që të shikoni shërbimet e përfshira në ofertat promocionale. Në të vërtetë, disa operatorë ofrojnë paketa promovuese që fatkeqësisht nuk përmbajnë disa shërbime thelbësore. Më pas do të jetë e nevojshme të paguani disa euro shtesë për të përfituar nga këto shërbime që mungojnë.

Nëse keni ndonjë dyshim në lidhje me një ofertë promocionale, mos hezitoni të kontaktoni departamentin e shërbimit të klientit të operatorit tuaj për informacionin përkatës. Kjo qasje do t'ju lejojë, për shembull, të përfitoni zbritje tërheqëse në planin tuaj të kutisë dhe celularit, veçanërisht nëse keni identifikuar tashmë konkurrentë që ofrojnë të njëjtat shërbime që kërkoni për të njëjtin çmim ose më të ulët. Në varësi të rastit, mund të vini bast edhe për ofertat speciale për pajtimtarët e rinj që të paguajnë më pak për abonimin tuaj. Vini re se shumica e operatorëve ofrojnë një program besnikërie ndaj klientit. Shfrytëzojeni rastin për të ulur shpenzimet tuaja të telekomunikacionit.

Telefononi operatorin tuaj për të rinegociuar kontratën tuaj dhe për rrjedhojë uljen e çmimit

Shumë njerëz ende e injorojnë atë. Por, është mjaft e mundur të rinegocioni kontratën tuaj të pajtimit. Kjo është një praktikë e shpeshtë edhe në Francë. Në të vërtetë, ndonjëherë shohim rritje të çmimeve të shërbimeve, gjë që rrit faturat e abonentëve.  

Rritja e kostos së paketave të kutisë dhe internetit mund të ketë origjinë të ndryshme. Kjo situatë mund të justifikohet me shtimin e opsioneve të reja, skadimin e një oferte promocionale ose rritjen e çmimit të një pakete. Cilado qoftë arsyeja, është e mundur rinegocioni abonimet tuaja për të paguar më pak. Për ta bërë këtë, filloni duke rishikuar dispozitat e ligjit.

Duke mbrojtur të drejtën tuaj si konsumator

Sipas nenit L121-84 të Kodit të Konsumatorit, operatorët kanë detyrimin të informojnë me shkrim pajtimtarët e tyre për rritjen e çmimit të paktën një muaj përpara hyrjes në fuqi të këtij modifikimi. Nëse jo, ju keni të drejtë të refuzoni të paguani shtesën. Vini re se e njëjta e drejtë zbatohet kur opsionet janë shtuar në paketën tuaj të zakonshme pa pëlqimin tuaj. Kjo është me të vërtetë një shkelje e kushteve të kontratës nga ana e operatorit. Në këtë rast, ju keni të drejtë të kërkoni heqjen e opsioneve shtesë dhe të kërkoni rimbursimin e menjëhershëm të shumave shtesë që ju janë tërhequr.

Në Francë, çdo operator ofron formula të ndryshme abonimi, çmimet e të cilave ndryshojnë me shpejtësi me kalimin e kohës. Për fat të mirë, është e mundur të rinegociohet për të paguar më pak. Nëse nuk keni sukses me gjithë përpjekjet tuaja, merrni parasysh ndryshimin e operatorit.

Për të ndryshuar ofruesit, ka të ngjarë të duhet të paguani një tarifë për përfundimin e kontratës. Në këtë rast, zakonisht është operatori i ri ai që i përballon këto kosto. Vini re, megjithatë, se është e mundur të negociohet për të mos paguar asgjë. Gjithçka do të varet nga kushtet e përfundimit dhe hapat e ndërmarrë.

Delegoni menaxhimin e abonimeve tuaja tek kompanitë e specializuara në kursime

Vitet e fundit, numri i planeve për kuti dhe celularë të ofruar për francezët është rritur vazhdimisht. Ndaj bëhet të gjesh veten mes kësaj morie ofertash. Midis blerjes së një smartphone, zgjedhjes së operatorit dhe abonimit, komunikimi me të dashurit mund të jetë mjaft i shtrenjtë. Për fat të mirë, është e mundur të kurseni para duke kaluar nëpër kompani të specializuara si Mezabo, Bemove ose Ideel. Duke deleguar menaxhimin e abonimeve tuaja te një profesionist i kualifikuar, ju rritni shanset për të paguar më pak.

Në ueb, do të gjeni krahasues të ndryshëm që ndihmojnë në drejtimin e zgjedhjes së operatorit tuaj dhe abonimeve tuaja. Zakonisht duhen vetëm disa klikime për të krahasuar shumë oferta për të gjetur atë të duhurin për ju. Vini re se këto platforma ofrojnë informacion të besueshëm për ofruesit e internetit dhe celularëve. Me hartat interaktive dhe testet e mbulimit, bëhet e lehtë të njohësh ofertat më të mira për të bërë zgjedhjen më të mirë.

Për më shumë qetësi, mund të kryeni teste të shpejta për të zbuluar shpejtësinë e kutisë tuaj të internetit. Nga numri i linjës së telefonit ose adresa juaj, ju e dini saktësisht nëse shtëpia juaj është e përshtatshme për ADSL, kabllor ose fibër optike. Kështu që ju i dini shpejtësitë që mund të prisni, edhe para se të abonoheni. Vini re se është gjithashtu e mundur të aksesoni një listë të detajuar të furnitorëve të pranishëm në rajonin tuaj dhe të krahasoni ofertat e tyre për të ruajtur më të mirën.

Prej shumë vitesh, ne kemi parë një rënie të çmimit të planeve të kutisë dhe celularit. Përfitoni nga ky kontekst i favorshëm për të kursyer para në abonimin tuaj duke luajtur në konkurrencë, duke rinegociuar paketën tuaj ose duke deleguar menaxhimin te një kompani e specializuar në këtë fushë.

★ ★ ★ ★ ★