Interneti celular së pari
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të përgatitni faqen tuaj për Mobile-first

Si të përgatitni faqen tuaj për Mobile-first

Indeksi i ri i Google "Mobile-first" mund të jetë efektiv në muajt e ardhshëm. Pasoja: Faqet e papajtueshme ose të dobëta të lëvizshme mund të mos shfaqen më në rezultatet e kërkimit, në celular dhe në desktop. Në 2017, optimizoni në mënyrë inteligjente përmbajtjen tuaj për celularin!

Vitet e fundit, Google ka vazhduar të nxjerrë në pah përmbajtjen e përshtatur për pajisjet celulare: faqe të pajtueshme me celularin me përparësi në rezultatet e kërkimit në celularë, mbërritja e formatit të faqes AMP në celularët ... Firma Mountain View po përshtatet kështu me përdorimet e reja të përdoruesve të internetit, tani më shumë të fokusuar në telefonat inteligjentë ose tabletët e tyre sesa në kompjuterin e tyre (desktop).

Kthesa e fundit: njoftimi muajin e kaluar për ardhjen e afërt të një indeksi të ri Mobile-parë (aktualisht në testim). Faqet që nuk e parashikojnë këtë përmbysje rrezikojnë të humbasin pozicionet e tyre në rezultatet e kërkimit, përfshirë në kompjuter. Nëse nuk e keni bërë ende, ka ende kohë për ta bërë faqen tuaj miqësore me celularin. Ekzistojnë mundësi të ndryshme:

  • faqe në shërbim dinamik (përmbajtje të ndryshme për celularët por me të njëjtën URL)
  • faqe përshtatës ou përgjegjës (identike për mbështetëset fikse dhe celularët)
  • faqe mobile ofrohet në një nën -domen (të tipit m.site.com).

Çfarëdo opsioni që zgjidhni, këtu janë pikat për të cilat duhet pasur kujdes në mënyrë që të parashikoni ardhjen e Mobile-first:

Kontrolloni përputhshmërinë e faqes tuaj në versionin celular

Faqet e shërbimit të përgjegjshëm ose dinamik nuk duhet të preken shumë nga indeksi i ri. Në të vërtetë, përmbajtja është atëherë e njëjtë në versionin desktop dhe celular. Sidoqoftë, është e rëndësishme të kontrolloni që nuk ka pengesa teknike, për shembull me mjetin e Google Test My Site.

Ju gjithashtu mund të përdorni funksionin Explore like Google të Google Search Console, duke zgjedhur versionin e smartphone -it. Së fundi, mos e neglizhoni kohën e ngarkimit të sitit në pajisjet mobile (dhënë nga Test My Site).

Mos e zvogëloni faqen tuaj shumë në versionin celular

meIndeksi celular-i parë, situata do të ndryshojë. Theshtë përmbajtja e versionit celular që do të përdoret me përparësi për renditjen e faqeve, në rezultatet e kërkimit në celular dhe në kompjuter.

Pasoja: një sit celular që është hequr shumë do të nënvlerësohet shpejt në rezultatet e kërkimit. Dhe kjo, pavarësisht nga versioni celular i faqes së zgjedhur (me të njëjtën URL ose jo). Prandaj bëhet thelbësore të vendosni sa më shumë përmbajtje në internet në versionin celular. Synoni nevojat specifike të përdoruesve të internetit celular dhe jepni përparësi përmbajtjes thelbësore strategjike (tekst + imazhe).

Kontrolloni të dhënat tuaja të strukturuara në versionin celular

Kontrolloni të dy versionet e faqes me Veglën e Testimit të Strukturuar të të Dhënave të Google.

Rast specifik i faqeve të lëvizshme me URL të ndryshme (shkruani m.site.com)

Ky është rasti kur krijohen dy faqe të ndryshme, me URL të ndryshme: një për celular (m.mysite.com), tjetra për desktop (www.monsite.fr).

Për faqet e tipit m.site.com: mos i neglizhoni ato Backlinks që tregojnë për versionin celular. Mos harroni të vërtetoni sitin celular në Search Console (nëse URL -ja është e ndryshme) dhe kontrolloni aksesueshmërinë e faqes tuaj në versionin celular.

Etiketat kanonike: pa ndryshim

Vazhdoni të përdorni etiketat kanonike (kanonike). Indeksi i ri Mobile-first nuk duhet të ndikojë në etiketat kanonike. Kjo është ajo që Gary Illyes (Analisti i Tendencave të Standup në Google) tha në një cicërimë më 5 nëntor:

cicërimë-garry-illyes

Siç mund ta shohim, tani është thelbësore që të kemi një faqe të optimizuar celulare që është mjaft e pasur me përmbajtje, pavarësisht nga mjeti i përdorur nga përdoruesi i internetit. Kjo është një pikë thelbësore, si për të garantuar një përvojë të kënaqshme të përdoruesit, ashtu edhe për të siguruar një SEO të mirë për faqen tuaj.

John Mueller, zëdhënës i SEO në Google, njoftoi më 13 janar në hangout se motori i kërkimit do të paralajmërojë webmasterët, faqet e të cilëve jo të lëvizshëm janë në rrezik të preken nga indeksi i ri Mobile-first, me një mesazh të dërguar përmes Google Search Console.

★ ★ ★ ★ ★