Si të përdorni një VPN për përfitimin e një strategjie SEO?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të përdorni një VPN për përfitimin e një strategjie SEO?

Si të përdorni një VPN për përfitimin e një strategjie SEO?

Të vlerësuara shumë nga një komunitet i madh përdoruesish të internetit në kërkim të sigurisë kibernetike ose përmbajtjes së bllokuar gjeografikisht, VPN-të po korrin gjithashtu lëvdata nga kontekste të tjera. Zbatimi i një strategjie SEO është një shembull i përsosur. Si të shpjegohet kjo lidhje e rëndësishme midis rrjeteve private virtuale dhe optimizimit të faqeve të internetit? Pse "IP-ja ime" dhe SEO ndonjëherë janë të papajtueshme? Le ta shohim këtë në këtë artikull gjithëpërfshirës dhe objektiv.

 Strategjia SEO: çfarë mund t'ju ofrojë një VPN

Kryeni kërkime lokale

Në varësi të tregut të synuar, ndonjëherë do të jetë e mençur të kryhen kërkime të sakta sipas një lokacioni specifik. Në mënyrë të pashmangshme, si përdorues francez i Internetit, do të jetë e pamundur të aksesoni rezultatet që lidhen me konsumatorët anglezë ose spanjollë, për shembull. Anasjelltas, kërkimi i tregut francez jashtë Francës shpesh do të jetë sinonim i një kursi me pengesa.

Përdorimi i një VPN do t'ju lejojë të simuloni një vendndodhje specifike. Me fjalë të tjera, pavarësisht nga audienca e synuar për aktivitetet tuaja, analitika juaj nuk do të ndërhyhet nga vendndodhja juaj.

Ruani konfidencialitetin tuaj kundrejt konkurrencës

Optimizimi i një strategjie SEO përfshin në mënyrë të pashmangshme analizimin e modeleve konkurruese. Pra, mund të dëshironi të vizitoni (ose edhe të provoni) shërbimet në ueb. Për të mos përmendur spiunazhin industrial, kjo qasje do t'ju lejojë të optimizoni tuajën duke marrë atë që është bërë më mirë duke shmangur disa gabime. Megjithatë, a e dini se adresa juaj IP mund të zbulojë identitetin tuaj?

Nëse jeni fillestar, "IP ime" i referohet një identifikuesi numerik unik. Me fjalë të tjera, cilado qoftë pajisja juaj, ajo do të lërë një gjurmë dixhitale. Përdorimi i një VPN do ta zgjidhë këtë problem falë një veçorie të jashtëzakonshme: maskon adresën IP. Kështu, pasi të keni aktivizuar rrjetin tuaj virtual privat përmes aplikacionit tuaj të dedikuar, do të keni mundësi të shfletoni në konfidencialitet të plotë. Kuptoni me këtë se identifikimi juaj thjesht do të bëhet i pamundur gjatë analizave tuaja të konkurrencës. Pra, pse ta privoni veten nga ajo?

Punoni si ekip ... Dhe në siguri të plotë

Krimi kibernetik është një plagë që tashmë prek çdo përdorues të internetit, qoftë profesionist apo jo. Megjithatë, është e qartë se kompanitë janë veçanërisht në shënjestër të hakerëve. Në të vërtetë, nëse akti i thjeshtë i "trolling" është një burim motivimi për shumë hakerë, joshja e fitimit është gjithashtu një prioritet për të tjerët. Përpjekjet për phishing, keyloggers dhe metoda të tjera janë shumëfishuar gjatë viteve të fundit. Çuditërisht, spiunimi i strategjive të SEO nuk është përjashtim nga ky trend shqetësues ku hakerët ndonjëherë investohen vetë nga konkurrenca.

Përdorimi i një VPN brenda një ekipi (të largët) do të jetë i mençur për të kriptuar të dhënat e dërguara dhe të marra. Në një kontekst të tillë, sulmet e tipit "Njeriu i mesëm" (përgjimi i të dhënave midis një dërguesi dhe marrësi) do të bëhen anekdotike.

Kini kujdes për VPN-të falas

Përdorimi i një VPN mund të përmbushë pritshmëritë e ekspertëve të SEO. Megjithatë, një hap thelbësor do të jetë zgjedhja e furnizuesit. Favorizimi i shërbimeve të njohura është një kusht i domosdoshëm për të shijuar një përvojë optimale (veçanërisht në lidhje me shpejtësinë gjatë shfletimit). Përveç kësaj, disa përdorues të internetit mund të jenë të interesuar për ofertat falas të VPN. E megjithatë, këto shërbime nuk do të përmbushin pritjet e tyre për disa arsye:

Shumica e VPN-ve falas kufizojnë ashpër shpejtësinë e përdoruesve të tyre

Këto shërbime shpesh mbledhin historikun e shfletimit (politika e regjistrit)

Disa VPN falas përhapin viruse me qëllim ose jo

Siç mund ta shihni, VPN-të falas kombinojnë disavantazhet me rreziqe të konsiderueshme. Kujdesuni të zgjidhni furnizuesin tuaj bazuar në mendimet e përdoruesve të tjerë, ata shpesh do t'ju japin informacion të vlefshëm.

★ ★ ★ ★ ★