Si të optimizoni SEO-në e faqes tuaj?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të optimizoni SEO-në e faqes tuaj? Gabime dhe këshilla

Si të optimizoni SEO-në e faqes tuaj? Gabime dhe këshilla

Bazat rigoroze teknike janë imperativi i parë për t'u ndërtuar një strategji SEO efektive për motor kërkimi google. Për të rritur tuajën Trafiku i SEO dhe shikojeni progresin, këtu janë faktorët pozitivë dhe negativë që ndikojnë në SEO juaj Faqja e internetit.

Cilat janë gabimet që nuk duhen bërë? Si të ruhemi nga ajo? Dëshira për të bërë shumë është e keqe për ju Ueb SEO. Gjithçka duhet bërë me moderim dhe në një mënyrë inteligjente dhe rigoroze për të rritur renditjen e saj në motorin e kërkimit Google dhe për të rritur shikueshmërinë e saj në krahasim me konkurrentët tuaj më të frikshëm.

Gabimet që duhen shmangur për të mos dëmtuar pozicionin tuaj

  • Plagjiaturë dhe dyfishim i përmbajtje në internet : kopjimi i përmbajtjes së faqeve të tjera të internetit penalizohet nga Google. Do të ndikojë gjithashtu në imazhin e markës suaj. Bëni një përpjekje dhe shkruani vetes përmbajtje interesante dhe të habitshme;
  • Publikimi i mendimeve të rreme: sipas Statista, “afërsisht 30% e të anketuarve thanë se ata shpesh lexojnë komente të konsumatorëve në internet përpara se të bëjnë një blerje në dyqan”. Prandaj është e mundur të përmirësoni SEO-në tuaj falë mendimi i klientëve. Kjo jo vetëm që do të qetësojë klientët tuaj të mundshëm, por gjithashtu do të demonstrojë profesionalizmin tuaj. E cila do të gjenerojë drejtpërdrejt më shumë klikime në faqen tuaj;
  • Përdorimi i paarsyeshëm dhe i pastrukturuar i Backlinks dhe Keywords : Edhe pse backlinking është një mënyrë efektive për të rritur tuajin referenca natyrore SEO;
  • neglizhoni përshkrim meta : është përshkrimi i vogël që është nën etiketë. Përmbajtja e tij nuk merret parasysh nga motori i kërkimit Google, por roli i tij është t'i japë një shije përdoruesit për ta inkurajuar atë të klikojë në faqen tuaj.

6 faktorët që duhen marrë parasysh për SEO-në tuaj

Përmbajtje cilësore, aleati juaj më i mirë

Kjo është padyshim mënyra më e mirë për të rritur trafikun në faqen tuaj të internetit dhe për të marrë një fillim të parë ndaj konkurrentëve tuaj. Mos harroni të shkruani përmbajtje përkatëse dhe diferencuese. Është gjithashtu e rëndësishme që Përditësimi. Publikimi i një artikulli të vetëm në faqen tuaj një herë në gjashtë muaj nuk është zgjidhja e duhur dhe nuk do të përmirësojë pozicionimin tuaj në motorin e kërkimit Google. Pasuria e përmbajtjes suaj është gjithashtu një vitrinë e profesionalizmit tuaj përballë përdoruesve të internetit.

Fjalët kyçe janë themelore

Siç sugjeron emri i tyre, ky është një element kyç për qasjen tuaj të natyrshme të referencës në ueb. Injorimi i tyre do të ishte një gabim i madh. Në të vërtetë, duke qenë vetë përdorues i internetit dhe konsumator i uebit, duhet të kuptoni se kur bëni kërkime për çdo temë (një punë që korrespondon me aftësitë tuaja ose me recetën për tortën tuaj të preferuar) do të përdorni fjalë kyçe. Të përdorura me mençuri, ato lejojnë gjenerojnë trafik në faqen tuaj dhe përmirësoni renditjen e faqes suaj në motorët e kërkimit.

Ngritni aksionet e sigurisë

La Siguria kibernetike nuk bën tituj për asgjë. Kjo tani është në qendër të strategjisë së zhvillimit afatshkurtër dhe afatmesëm. Për më tepër, Google favorizon faqet e sigurta. Pra, sa më shumë të rrisni siguria e shfletimit në faqen tuaj aq më shumë do të keni shikueshmëri më të mirë gjatë kërkimeve në Google. Është e rëndësishme për të marrë një Certifikata SSL për të krijuar një lidhje të sigurt (HTTPS), kjo tani po bëhet normë.

Sa më shpejt të jetë ngarkimi i faqes tuaj, aq më mirë!

Të gjithë janë dakord, është shumë zhgënjyese dhe e bezdisshme të presësh që një faqe në internet të ngarkohet. 3 sekonda mund të duken si një përjetësi për sytë e përdoruesit të internetit që do të mbyllë dritaren dhe do të shkojë në një faqe konkurruese, e cila automatikisht do të alarmojë Google dhe do të ketë pasoja të këqija në SEO-në tuaj. Ju mund të shihni se si të zvogëloni ngadalësinë dhe rritet norma e konvertimit të faqes tuaj të tregtisë elektronike duke lexuar këtë artikull (lidhja me artikullin "Rritni shkallën e konvertimit të faqes tuaj të tregtisë elektronike: sfida u përmbush").

Një faqe e përgjegjshme: më shumë fleksibilitet është e barabartë me SEO më ​​të mirë

Përdoruesit e uebit tani janë të lidhur përmes shumë mediave me një përdorim që bëhet me shumë ekran. Ky mutacion ndryshon plotësisht situatën dhe modifikon zakonet e konsumit. Faqja juaj e internetit duhet të jetë e adaptueshme për të gjitha këto media. Zgjedhni një dizajn UX "miqësor për celularin" në mënyrë që të jetë përgjegjës dhe i aksesueshëm për të gjithë përdoruesit e internetit kudo, në çdo kohë dhe me çdo mjet.

Përqendrohuni në URL dhe etiketë

URL-ja është lidhja me faqen tuaj të internetit që e gjeni në shiriti kryesor i adresave të shfletuesit tuaj. Kjo lidhje përbëhet nga emri i domenit të faqes suaj, i ndjekur nga disa fjalë që përshkruajnë përmbajtjen e faqes. Kjo URL duhet të jetë e thjeshtë dhe të përmbajë disa fjalë kyçe për të optimizuar më tej SEO-në tuaj. Sa i përket fenerit, është gjëja e parë që sheh objektivi juaj. Prandaj, duhet të jetë sa më tërheqëse. Është e rëndësishme të dini se nuk duhet të kalojë 60 karaktere përndryshe do të shkëputet dhe kështu do të humbasë gjysmën e vlerës së tij në procesin tuaj të SEO.

★ ★ ★ ★ ★