Si të nisni një fushatë Google Ads me një agjenci dixhitale
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të nisni një fushatë Google Ads me një agjenci dixhitale?

Si të nisni një fushatë Google Ads me një agjenci dixhitale?

Përballë konkurrencës, është thelbësore të gjeni strategjinë e duhur për të siguruar shikueshmërinë e faqes suaj të internetit dhe produkteve tuaja në motorët e kërkimit. Gjithashtu, konfiguroni një fushatë Google Ads është një nga mënyrat e rekomanduara për ta arritur këtë. Megjithatë, ky operacion mund t'i besohet një agjencie ueb për të siguruar efektivitetin e fushatës së saj reklamuese dhe për të marrë një kthim të shkëlqyer nga investimi.

Çfarë është një fushatë Google Ads?

Referencimi me pagesë, ose SEA, konsiston në dukshmërinë "blerje". Duke blerë fjalë kyçe të lidhura me kërkimet që kanë të bëjnë me një fushë specifike aktiviteti, faqja e internetit do të theksohet në motorët e kërkimit. Kjo strategji SEO aktivizohet nëpërmjet mjetit Google Ads.

Google Ads, i njohur më parë si Google Adwords, është një platformë kërkimi me pagesë e zhvilluar nga Google. Kontribuon në promovimin e një faqe interneti, produkteve dhe shërbimeve duke siguruar shikueshmërinë e reklamave të tyre në motorët e kërkimit. Parimi i funksionimit të Google AdWords bazohet në një sistem ankandi me fjalë kyçe. Google Ads vendos automatikisht ofertat me synimin për të gjeneruar konvertime maksimale bazuar në koston për klikim. Me pak fjalë, reklamuesi paguan për çdo pamje vullnetare dhe çdo klikim në reklamat e shfaqura.
Për të hyrë në më shumë detaje, duhet të përcaktoni çmimin maksimal të reklamës. Për shembull, nëse oferta maksimale është vendosur në 4 dollarë dhe Google përcakton që kostoja për klikim është vendosur në 2 dollarë, vendosja jepet. Megjithatë, nëse Google përcakton CPC të jetë 5 €, vendndodhja ju refuzohet. Është gjithashtu e mundur të përcaktohet një buxhet maksimal ditor për reklamën në mënyrë që të mos shpërthejë kostot e saj! Kështu, buxheti maksimal i alokuar për fushatën tuaj reklamuese nuk do të tejkalohet kurrë.

Këto reklama vijnë në formën e teksteve të optimizuara. Ato shfaqen në SERP (me fjalë të tjera, faqja e rezultateve të një motori kërkimi) kur përdoruesit e internetit futin fjalë kyçe në skedën e kërkimit. Kështu, reklama shfaqet në faqen e parë të rezultateve si një lidhje e sponsorizuar. Në të vërtetë, këto reklama kanë vendosje specifike. Më të rëndësishmet sipas Google janë mbi faqet e para të referuara natyrshëm.

Pse të punoni me një agjenci dixhitale?

Shoqërimi nga një agjenci e përbërë nga profesionistë të ditur dhe të pajisur ka shumë përparësi. Agjencia dixhitale do të jetë në gjendje të kryejë fushatën tuaj të Google Ads. Kështu, këta ekspertë dixhitalë nuk përmirësojnë vetëm SEO-në e reklamave dhe njoftimeve. Ata gjithashtu raportojnë për progresin e tyre. Sigurisht, ata ju tregojnë strategjitë më të besueshme për t'u renditur mirë në Google. Prandaj, një agjenci dixhitale do t'ju ndihmojë të zgjidhni fushatën tuaj të Google Ads. Në të vërtetë, është e nevojshme të merren parasysh disa parametra për ta zgjedhur atë në mënyrë korrekte. Për shembull, është e domosdoshme të përcaktohet se cili është objektivi i fushatës. Disa objektiva jo shteruese mund të renditen më poshtë:

  • Gjeneroni shitje
  • Tërheqni drejtues
  • Tërhiq trafikun në faqen e internetit
  • Arritni një audiencë më të gjerë
  • Tërhiq vizitorët në një dyqan fizik

Për çdo fushatë, ka një konfigurim dhe praktika më të mira specifike që duhet të zotërohen plotësisht për të siguruar sukses. Gjithashtu, krijimi i një fushate reklamash dhe funksionimi i kësaj strategjie SEO kërkojnë ekspertizë të vërtetë. Duke ia besuar një agjencie dixhitale, do të jeni të sigurtë se do të merrni një nivel të lartë cilësie në lidhje me performancën e fushatave tuaja. Falë këtyre ekspertëve, ju do të përfitoni nga një krijim fushate që dallon nga konkurrenca. Sidoqoftë, duhet të mbahet mend se qëllimi i tij është të promovojë dukshmërinë e reklamave dhe reklamave në motorin e kërkimit. Në ditët e sotme, përdoruesit e internetit janë të përmbytur me reklama, ndaj është e rëndësishme t'ia besoni strategjinë tuaj SEO një agjencie të specializuar. Për më tepër, strategjia e optimizimit të një fushate mund të ndryshojë nga fushata në fushatë. Prandaj është e nevojshme të kuptoni dhe zotëroni rregullat që duhen ndjekur për të garantuar shikueshmërinë optimale të reklamave tuaja në Google.

Shkoni më tej me SEO-në tuaj

Një agjenci dixhitale me siguri do t'ju ofrojë zgjidhje plotësuese për strategjinë tuaj të Google Ads. Në të vërtetë, është shumë interesante të bashkosh referencën e paguar me referencën natyrale për të maksimizuar strategjinë tuaj të përgjithshme të shikueshmërisë në internet.

VSM siguron shikueshmëri të menjëhershme. Sidoqoftë, duhet të investoni një buxhet të dedikuar (ndonjëherë shumë të konsiderueshëm!) dhe të merrni pjesë në ankande për të pasur një pozicion të mirë në reklamat e sponsorizuara. Në të vërtetë, referenca me pagesë nënkupton që reklamuesi "blen" hapësirën e tij dhe sapo fushata ndalon, reklamat zhduken dhe faqja bëhet përsëri e padukshme. Përveç nëse klientët që e kanë njohur faqen falë reklamave kanë qenë në gjendje të ruajnë besnikërinë e tyre.

Me SEO, kostot e menjëhershme janë më të ulëta, por është një punë e lodhshme që kërkon aftësi për të shkruar përmbajtje të optimizuar. Për më tepër, referenca natyrore bën të mundur që të përjetësohen pozicionet e saj të mira në motorët e kërkimit. Në përgjithësi, kombinimi i SEO dhe SEA përmirëson rezultatet e fushatave të Google Ads. Kështu, një faqe e optimizuar, përmbajtje cilësore dhe informacione të përditësuara lejojnë indeksimin e mirë të faqeve të faqes nga motorët e kërkimit. Gjithashtu, këto veprime do të nxisin fushatat tuaja në Google Ads dhe do të prodhojnë rezultate më të mira. Prandaj, SEO mund të përmirësojë vërtet performancën e fushatave tuaja SEA në një mënyrë verbuese. Përveç kësaj, shumë studime tregojnë se përdoruesit e internetit preferojnë rezultatet natyrore në një faqe kërkimi. Prandaj është e rëndësishme të vihet bast për punën që tërheq trafikun organik. Sidoqoftë, mbani në mend se për t'u shfaqur natyrshëm në motorët e kërkimit duhen të paktën 6 muaj, kështu që ndërkohë, SEA mund të marrë përsipër.

★ ★ ★ ★ ★