Si të merreni me mashtrimet dixhitale?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të merreni me mashtrimet dixhitale?

Si të merreni me mashtrimet dixhitale?

Autoritetet publike dhe teknikët dixhitalë kanë krijuar disa platforma raportimi me shumëfishimin e rasteve të Spam-it, phishing-ut dhe mashtrimeve në rrjet. Mes mesazheve reklamuese të padëshiruara dhe emaileve të dyshimta, qeveria ka vendosur të veprojë kundër kësaj plage të madhe.

Si e dini se është një mashtrim elektronik?

Në përgjithësi, në një rast mashtrimi në rrjet, krimineli ju afrohet në e-mail ose në telefon për t'ju joshur. Mashtruesi më pas përpiqet t'ju qetësojë duke ju premtuar shuma të konsiderueshme. Disa ofrojnë gjithashtu shërbime ndërmjetëse për t'ju shtyrë t'ju ridrejtoni në një faqe ose shërbim të dyshimtë dhe fiktive.

Të tjerët madje do t'ju kërkojnë të rikuperoni një fitim ose një trashëgimi me anë të një shërbimi transferimi ose një tjetër, duke paguar. Qëllimi i tyre është t'ju japin besim në mënyrë që më pas të tundoheni t'i komunikoni të dhënat tuaja apo edhe t'u dërgoni atyre informacione të ndjeshme dhe madje edhe para.

Phishing është një formë më komplekse e mashtrimit. Hakeri ose phisher do të pretendojë të jetë një organizatë e njohur. Duke përdorur emrin dhe logon e institucionit, ai do t'ju dërgojë një email duke ju kërkuar të përditësoni informacionin tuaj në faqen e organizatës, e cila është një kopje e përsosur e origjinalit. Duke dhënë informacionin tuaj, phisher do ta përdorë atë për t'ju dëmtuar.

Si të reagoni ndaj këtyre rasteve të përvetësimit?

Nëse merrni mesazhe të padëshiruara ose nëse mesazhi që keni marrë nuk frymëzon besim, mos u përgjigjeni. Raportojeni menjëherë në platformën "Signal Spam" dhe mos prekni bashkëngjitjet. Regjistrimi në këtë lloj platforme është falas. Pasi të regjistroheni, sigurohuni që të shkarkoni një shtesë për softuerin tuaj të postës elektronike dhe më pas raportoni me një klik. Raporti juaj do të kontribuojë në veprimet kundër spammers në nivel kombëtar. Vini re se çdo raport do t'i përcillet një shërbimi hetimor CNIL. Këto sinjale do të japin më pas mundësinë e hapjes drejt një hetimi penal nën autoritetin e një prokurori.

Çfarë duhet të bëj nëse marr mesazhe të padëshiruara SMS ose MMS?

Për konsumatorët është vënë në dispozicion edhe një sistem sinjalizimi SMS. Në rast të SMS abuzive, përdoruesve u kërkohet të përcjellin mesazhin në një numër pa pagesë. Pasi të aktivizohet alarmi, do të merrni një mesazh që kërkon numrin e telefonit të dërguesit. Ky informacion më pas do t'u transmetohet të gjithë operatorëve dhe do të çojë në një hetim. Ashtu si raportimi me email, transferimi i SMS ose MMS i pakërkuar është falas.

★ ★ ★ ★ ★