Si të konvertoni numrat e Apple në Microsoft Excel
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të konvertoni numrat e Apple në Microsoft Excel

Si të konvertoni numrat e Apple në Microsoft Excel

Pavarësisht nëse i dërgoni një skedar Apple Numbers te një përdorues i Microsoft Excel ose merrni një libër pune Numbers që duhet ta hapni si skedar XLSX, ne do t'ju tregojmë tre mënyra për të kthyer Numrat në Excel.

Nëse jeni përdorues Mac dhe keni krijuar librin e punës në Numbers, mund ta konvertoni në një lloj skedari Excel përpara se ta dërgoni. Nëse jeni përdorues i Windows, Linux ose Chrome OS dhe keni marrë një skedar Numbers, mund ta shkarkoni në formatin Excel duke përdorur iCloud. Dhe nëse jeni diku në mes, gjithmonë mund të ktheheni në një konvertues skedarësh në internet. Le të hedhim një vështrim në tre metodat.

Konvertoni numrat në Excel në Mac

Konvertimi i numrave në Excel në Mac është i lehtë dhe e kursen marrësin e skedarit nga detyrimi për ta bërë atë.

NË LIDHJE: Si të futni të dhëna nga një fotografi në Microsoft Excel për Mac

Me skedarin tuaj të hapur te Numrat, lundroni te Skedari > Eksporto në > Excel nga shiriti i menysë.

Zgjidhni Skedar, Eksporto në, Excel

Kur shfaqet dritarja Export Your Sheet, mund të rregulloni disa opsione përpara se të konvertoni librin e punës.

Eksportoni dritaren tuaj të fletës

Tabelat e Excel-it: Zgjidhni nëse dëshironi një fletë pune për secilën tabelë ose çdo fletë. Nëse zgjidhni një fletë për secilën tabelë, mund të përfshini opsionalisht një fletë pune përmbledhëse në libër. Kjo siguron një lidhje me secilën tabelë në librin e punës.

Fletë përmbledhëse në Excel

Kërkoni fjalëkalim për t'u hapur: Nëse libri i punës përmban të dhëna të ndjeshme, mund ta mbroni atë me një fjalëkalim dhe t'ia jepni këtë fjalëkalim marrësit. Vendosni fjalëkalimin, verifikojeni atë dhe përfshini opsionalisht një sugjerim.

Fjalëkalimi, verifikimi dhe sugjerimi

Mundësi shtesë: Mund ta eksportoni fletën në format XLSX ose XLS në varësi të versionit të Excel të përdorur nga marrësi juaj. XLS mbulon versionet më të vjetra të Excel.

Kur të keni mbaruar, klikoni "Next".

Zgjedhja e formatit të skedarit Excel

Më pas, jepni skedarin tuaj një emër, zgjidhni një vendndodhje ku ta ruani dhe klikoni "Eksport".

Eksporto numra në Excel

Konvertoni numrat në Excel me iCloud

Nëse merrni një skedar Numbers që duhet ta konvertoni në Excel dhe keni një llogari iCloud, mund ta shkarkoni lehtësisht skedarin në formatin Excel. Ju gjithashtu mund ta shikoni dhe modifikoni skedarin në internet duke përdorur iCloud.

NË LIDHJE: Çfarë është Apple iCloud dhe çfarë rezervon?

Vizitoni iCloud.com dhe regjistrohuni. Zgjidhni Numrat nga aplikacionet e disponueshme.

Zgjidhni numrat nga iCloud

Në krye, klikoni butonin Shkarko që është cloud me shigjetën lart.

Ngarko një dokument në iCloud

Gjeni, zgjidhni skedarin tuaj dhe klikoni "Hap".

Hap skedarin

Më pas do të shihni skedarin tuaj të ngarkuar në iCloud. Për të parë dhe modifikuar skedarin në linjë, thjesht klikoni dy herë për ta hapur atë.

Skedari i numrave në iCloud

Nëse preferoni ta shkarkoni skedarin në formatin Excel për ta modifikuar në kompjuterin tuaj, klikoni në tre pikat në këndin e poshtëm djathtas të skedarit. Zgjidhni "Shkarko një kopje".

Shkarkoni një kopje të skedarit Numrat

Zgjidhni "Excel" për të shkarkuar skedarin.

Shkarkoni në formatin Excel

Konvertoni numrat në Excel duke përdorur konvertuesin e skedarëve

Nëse nuk jeni përdorues Mac dhe nuk keni ose nuk dëshironi të keni një llogari iCloud, mund t'i konvertoni numrat në Excel duke përdorur një konvertues skedarësh në internet. Ka shumë opsione falas; një konvertues popullor është CloudConvert.

NË LIDHJE: Konvertuesit më të mirë falas të videove

Mund të hyni drejtpërdrejt në faqen e CloudConvert Numbers to Excel Converter. Klikoni "Zgjidh skedarin", zgjidhni vendndodhjen e skedarit Numrat dhe ndiqni udhëzimet për të shkarkuar skedarin bazuar në vendndodhjen që zgjidhni.

Zgjidhni vendndodhjen e skedarit në CloudConvert

Pasi skedari juaj të jetë ngarkuar, mund të përdorni listën rënëse të formatit për të zgjedhur XLS ose XLSX. Kliko "Konverto" kur të jetë gati.

Zgjidhni llojin e skedarit

Pasi skedari të konvertohet, do të shihni "Done" dhe klikoni "Shkarko" për të marrë skedarin tuaj Excel.

Shkarkoni skedarin e konvertuar

Mund të konvertoni deri në 25 skedarë në ditë falas me CloudConvert dhe pa u regjistruar. Nëse keni më shumë se 25 skedarë, mund të kontrolloni paketat dhe planet e abonimit të CloudConvert.

Shumica e konvertuesve të skedarëve në internet punojnë në të njëjtën mënyrë si CloudConvert. Pra, nëse preferoni një faqe tjetër, thjesht shikoni në meny opsionin për të kthyer numrat në Excel.

Konvertimi i një libri pune Apple Numbers në Microsoft Excel për veten ose dikë tjetër është i lehtë. Nëse keni nevojë të konvertoni lloje të tjera të dokumenteve të aplikacionit Apple, shikoni se si të konvertoni faqet në Word ose si të konvertoni Keynote në PowerPoint.

★ ★ ★ ★ ★