Si të fshehni aplikacionet në Android
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të fshehni aplikacionet në Android

Si të fshehni aplikacionet në Android

Të gjithë kanë aplikacione që mund të mos duan që të tjerët të dinë se po përdorin. Kjo është arsyeja pse shumë lëshues të ekranit bazë Android ju lejojnë të fshehni aplikacionet. Ne do t'ju tregojmë se si ta vendosni atë në mënyrë që të mbani sytë e çmendur jashtë.

Një lëshues i ekranit fillestar është aplikacioni që shihni kur shtypni butonin e shtëpisë. Ai përmban sfondin tuaj, shkurtoret e aplikacioneve, widget -et dhe listën e plotë të aplikacioneve. Ne do t'ju tregojmë se si të fshehni aplikacionet në telefonat Samsung dhe me lëshuesin e palëve të treta.

Fshih aplikacionet në një telefon Samsung Galaxy

Telefonat Samsung Galaxy vijnë me një lëshues të paracaktuar të quajtur "One UI Home". Shtë një lëshues i fortë dhe ka aftësinë për të fshehur aplikacionet. Kur fshihni një aplikacion me One UI Home, ai nuk do të shfaqet në listën e aplikacioneve, i njohur gjithashtu si "sirtari i aplikacioneve".

Së pari, rrëshqitni lart nga fundi i ekranit për të parë listën e plotë të aplikacioneve.

Rrëshqit shpejt lart nga fundi i ekranit.

Tjetra, prekni ikonën e menysë me tre pika në shiritin e sipërm të kërkimit dhe zgjidhni "Cilësimet".

Tani shkoni te "Fshih aplikacionet".

Zgjidhni "Fshih aplikacionet".

Shkoni nëpër listën e aplikacioneve dhe zgjidhni ato që dëshironi të fshehni.

Zgjidhni aplikacionet për t'u fshehur.

Prekni shigjetën e pasme në këndin e sipërm të majtë kur të keni mbaruar.

Prekni shigjetën e pasme kur të keni mbaruar.

Këto aplikacione nuk do të shfaqen më në sirtarin e aplikacioneve, por si i gjeni ato? Mënyra më e lehtë është të përdorni widget ose aplikacionin e kërkimit Google për të kërkuar emrin e aplikacionit. Ai gjithmonë do të shfaqet atje.

Kërkoni për aplikacione për t'i gjetur ato.

Fshih aplikacionet me Microsoft Launcher

Microsoft Launcher është shumë solid dhe përfshin aftësinë për të fshehur aplikacionet. Ju madje mund të vendosni aplikacione prapa një kunj për mbrojtje shtesë. Nisësi është plotësisht falas për t’u përdorur.

Pas instalimit të Microsoft Launcher dhe kalimit të procesit të instalimit, rrëshqitni lart në ekranin kryesor për të parë listën e plotë të aplikacioneve.

Rrëshqit shpejt lart në ekranin kryesor.

Tjetra, prekni ikonën e menysë me tre pika në këndin e sipërm të djathtë dhe zgjidhni "Aplikacionet e fshehura".

Prekni "Fshih aplikacionet" për të filluar zgjedhjen e aplikacioneve që dëshironi të fshehni.

Prekni "Fshih aplikacionet".

Zgjidhni aplikacionet që dëshironi të fshehni dhe shtypni "Done".

Prekni "Done" pasi zgjidhni aplikacionet për t'u fshehur.

Tani mund të ndaleni këtu nëse thjesht doni t'i hiqni këto aplikacione nga lista e aplikacioneve. Nëse doni ta çoni një hap më tej, prekni ikonën e ingranazhit në faqen e Aplikacioneve të Fshehura.

Këtu mund të mbroni aplikacionet e fshehura me fjalëkalim. Aktivizo "Vendos fjalëkalimin" për të vazhduar.

Aktivizoni "Vendosni fjalëkalimin".

Futni një fjalëkalim me tastierën numerike. Do t'ju kërkohet ta futni atë dy herë.

Fut një fjalëkalim.

Tani, për të parë aplikacionet tuaja të fshehura, prekni ikonën e menysë me tre pika në këndin e sipërm të djathtë dhe zgjidhni "Aplikacionet e fshehura". Së pari do t'ju kërkohet të shkruani fjalëkalimin tuaj. Gjithmonë mund të shtoni ose hiqni artikuj nga aplikacionet e fshehura duke prekur "Fshih aplikacionet".

Hyni në aplikacionet e fshehura.

Këto janë dy zgjidhje të mira për fshehjen e aplikacioneve për qëllime të ndryshme. Pavarësisht nëse thjesht po kërkoni të pastroni listën tuaj të aplikacioneve ose dëshironi të fshehni aplikacionet për arsye të intimitetit, mund ta bëni me këto lëshues Android.

★ ★ ★ ★ ★