Si të bëheni një nomad dixhital në 6 hapa
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të bëheni një nomad dixhital në 6 hapa

Si të bëheni një nomad dixhital në 6 hapa

Një dixhital është dikush që është i pavarur nga vendi ku ndodhet dhe që mund të punojë kudo në botë.

Në vend që të punoni nga një vend fiks, mund të punoni nga një hapësirë ​​pune, në një trung peme të rënë në xhungël ose kudo ku mund të endet imagjinata juaj.

Megjithatë, si një nomad dixhital, ju bëheni të varur nga vetja juaj, laptopi juaj, të dhënat celulare ose lidhja tjetër e internetit dhe mjetet që përdorni çdo ditë. Ja se si të bëheni një nomad dixhital

1. Kurseni para

Nëse nuk e keni bërë ende ndryshimin, lexoni këtë hap përpara se të bëni ndonjë gjë.

Ju duhet një fond urgjence, pavarësisht nëse jeni i varur nga vendndodhja, nëse punoni në internet nga një vend tjetër me kosto të ulët jetese ose punoni nga distanca në vendin tuaj.

Kursimet e urgjencës janë jetike sepse kush e di se kur mund të falimentojë punëdhënësi juaj. Ose mund të përjetoni siklet që ju pengon të punoni. Sido që të jetë, një rrjet sigurie do t'ju kalojë me lehtësi stuhinë.

Së pari, do të dëshironi të siguroheni që ky fond të jetë lehtësisht i aksesueshëm, ndërkohë që mund të tërheqni disa të ardhura pasive ndërsa është në gjendje të fjetur.

Këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni për të ndërtuar fondin tuaj të urgjencës:

 • Listoni të gjitha shpenzimet tuaja mujore.
 • Kuptoni se çfarë mund të sakrifikoni nëse humbisni punën ose bëheni të paaftë.
 • Nëse keni para, mund të lini mënjanë fillimisht, bëjeni këtë.
 • Llogaritni sa mund të vendosni për fondin tuaj të urgjencës çdo muaj.
 • Ndërsa llogaritni të gjitha këto, vini re situatat që do të kërkonin zbrazjen e fondit të urgjencës.

Nëse është e mundur, kurseni të paktën gjashtë muaj shpenzime për të forcuar fondin tuaj të urgjencës. Përndryshe, kurseni atë që mundeni. Në të kundërt, nëse planifikoni të lëvizni jashtë vendit, kursimi i shumë është jetik.

Mos tërhiqni para nga ky fond, me përjashtim të rasteve të paparashikuara, emergjente ose nevoje.

Nëse dëshironi të dini koston e jetesës sipas vendit të destinacionit, ne ju këshillojmë ta bëni këtë shkoni në platformën Delocaliz. Do të gjeni të gjitha informacionet e nevojshme përpara se të niseni.

2. Identifikoni aftësitë tuaja

Me punën në distancë duke u bërë gjithnjë e më popullore, si shumë fusha të tjera, ajo ngadalë po bëhet e ngopur.

Megjithatë, një treg i ngopur nuk duhet t'ju pengojë të zhvilloni një aftësi.

Ndërsa numri i aplikantëve për punë nga shtëpia rritet, rritet edhe numri i bizneseve që hapen ose bizneseve që do të kenë nevojë për fuqi punëtore.

Këtu janë disa aftësi që ju nevojiten si një nomad dixhital:

 • Njohuri ndërkulturore. Meqenëse mund të punoni me kolegë nga vende të tjera, do të ishte e dobishme të kuptoni kulturat e tyre në mënyrë që ju dhe ata të komunikoni më mirë.
 • Aftësi të shkëlqyera të menaxhimit të kohës. Pa udhëzim për të mbikëqyrur ditën tuaj të punës, do t'ju duhet të siguroheni që mund t'i përfundoni detyrat tuaja në kohë.
 • Do t'ju duhet të keni aftësi të shkëlqyera komunikimi me shkrim dhe verbal për të përditësuar kolegët dhe eprorët tuaj për atë që po ndodh.
 • Ndërsa vetëdisiplina dhe motivimi nuk janë domosdoshmërisht aftësi, ju mund t'i konsideroni ato një aftësi duke pasur parasysh se sa prej saj do t'ju duhet për të punuar nga shtëpia. Nëse nuk mund t'i rezistoni tundimeve, nuk do të jeni në gjendje të mbaheni gjatë ditës së punës.

3. Bashkohuni me një komunitet nomadësh dixhitalë

Nëse nuk keni tashmë shumë miq, këshilla më e mirë që mund të merrni nga ky udhëzues është të lidheni me njerëz të tjerë, qoftë në vendin tuaj apo jashtë vendit.

Në një mënyrë apo tjetër, nuk duhet t'i qaseni një stili jetese të pavarur nga vendi ku jeni. Edhe pse mund të komunikoni me kolegët tuaj, do të ishte më e dobishme për ju të gjeni njerëz jashtë punës për t'u lidhur.

Këtu janë disa komunitete të shkëlqyera për nomadët dixhitalë:

 • /r/digitalnomad: Një subreddit me mbi një milion Redditor të cilët janë të pavarur nga vendndodhja dhe mund të ofrojnë njohuritë e tyre.
 • Ju duhet të paguani 99 dollarë për ta përdorur atë, por Lista Nomad ka një komunitet masiv dhe ofron detaje rreth vendeve të ndryshme dhe se si ato u përshtaten emigrantëve dhe nomadëve.
 • Gjeni punë dhe takoni njerëz të rinj duke përdorur kanalin Slack falas të Nomads Talk.
 • Outsite ofron hapësira pune dhe banimi në vende të ndryshme në mbarë botën me një çmim të arsyeshëm, ndryshe nga opsionet e tjera të pritjes.
 • Kërko kanale Telegram vendasit, grupet në Facebook ose grupet e takimeve me njerëz me mendje të njëjtë.

4. Zbuloni se si komunikojnë nomadët e tjerë dixhitalë

Për të komunikuar me bashkëpunëtorët, klientët ose këdo në rrethin tuaj shoqëror, do t'ju duhet të njiheni me shumë platforma, sepse jo të gjithë përdorin të njëjtat faqe interneti.

Këtu janë disa mjete komunikimi për nomadët dixhitalë:

 • Mosmarrëveshje
 • asana
 • Menaxhimi i detyrave Trello
 • Zoom
 • Skype
 • Transmetoni tekst në fjalim përmes Protokollit të Internetit (VoIP) nëse jeni jashtë vendit
 • I plogët
 • Email
 • WhatsApp

5. Vendosni se si do të fitoni para

Dëshironi të veproni si një nomad dixhital që punon për punëdhënësit afatgjatë?

Ndoshta puna e pavarur është më shumë në rrugën tuaj – ju preferoni të punoni për klientë të shumtë që paguajnë paga të ndryshme dhe nuk ofrojnë përfitime.

Ose, mund të krijoni përfitimet dhe punët tuaja për nomadët e tjerë dixhitalë duke u bërë pronar biznesi në internet.

Cilado rrugë që zgjidhni, do t'ju duhet të zgjidhni të paktën një për të fituar para - përveç nëse jeni i pasur dhe e lexoni këtë udhëzues për argëtim.

A paguajnë taksa nomadët dixhitalë?

Natyrisht, nomadët dixhitalë paguajnë taksa.

Nëse jeni një emigrant që punon nga një vend tjetër me një leje pune të hapur, do t'ju duhet të paguani taksa për vendin ku ndodheni.

Formularët e taksave që përdorni varen nga ajo që ofron punëdhënësi juaj. Por nëse filloni punë të pavarur dhe jeni në Shtetet e Bashkuara, do t'ju duhet të paguani taksat tremujore (të vlerësuara).

Për të llogaritur taksat e vlerësuara që ju detyrohen, përdorni Formularin 1040-ES. Më pas, do t'ju duhet të dorëzoni një pagesë përpara datës së caktuar të afatit. Për fat të mirë, Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS) e bën këtë proces relativisht të lehtë. Ju mund të përdorni shërbime të tilla si Sistemi Elektronik Federal i Pagesave të Taksave (EFTPS).

Si paguhen nomadët dixhitalë?

Marrja e pagesës si nomad dixhital varet nga marrëveshjet që keni me punëdhënësin ose klientët tuaj.

Nëse paguheni në kriptomonedhë, sigurohuni që të përdorni një faqe interneti si Coinbase ose ndonjë portofol tjetër kriptomonedhë. Përndryshe, shumica e punëdhënësve ose klientëve do t'ju paguajnë nëpërmjet PayPal, Wise ose depozitë direkte.

Në këtë pikë, duhet të siguroheni që keni një nga këto llogari dhe një llogari bankare në internet që nuk kërkon prani fizike.

6. Krijo një plan emergjence

Çdo gjë mund të ndodhë kur jeni jashtë vendit.

Gjithashtu, disa skenarë fatkeq mund të ndodhin me vizën që ju kërkon të fluturoni në shtëpi. Qeveria mund t'ju dëbojë. Ose vendi mund të bjerë në kaos.

Nëse ndodh ndonjë nga sa më sipër, sigurohuni që të jeni të përgatitur për skenarë të tillë.

Këtu janë disa hapa që duhet të ndërmerrni për të krijuar një plan emergjence si emigrant:

 • Qëndroni të azhurnuar me koston e biletave ajrore midis vendit ku ndodheni dhe vendit tuaj të origjinës; pastaj shtoni këto fonde në buxhetin tuaj emergjent.
 • Përcaktoni se ku mund të qëndroni në vendin tuaj, si dhe mjetet e transportit dhe të ardhurat tuaja.
 • Përgatitni një çantë me defekte nëse e gjeni veten në një vend në rrezik konflikti - në këtë mënyrë do të jeni të përgatitur të evakuoheni.

Cilat janë burimet për nomadët dixhitalë?

A është e ligjshme të qenit nomad dixhital?

Puna si nomad dixhital është e ligjshme nëse jeni duke punuar nga vendi juaj ose keni një leje pune të hapur në vendin që po vizitoni.

Nëse jeni një nomad dixhital ose një emigrant që keni hyrë në një vend pa pasur një leje pune të hapur, por punoni për një punëdhënës të largët, është e paligjshme. Një leje pune e hapur ju lejon të punoni për punëdhënësin e zgjedhjes suaj - nuk jeni i lidhur me një punëdhënës specifik.

Ndërsa disa vende ofrojnë viza për përkthyes të pavarur ose nomadë dixhitalë, jo të gjithë e bëjnë këtë.

Gjithashtu, sigurohuni që të hulumtoni se çfarë programesh ofron vendi në të cilin dëshironi të punoni për t'ju dhënë leje të hapura pune për t'u bërë një nomad dixhital.

Me të gjithë që punojnë nga distanca këto ditë, duket sikur të qenit nomad dixhital është bërë gjithnjë e më e zakonshme. Është e paqartë nëse kjo prirje do të vazhdojë, por një gjë është e sigurt: nëse po kërkoni diçka të re në jetë, të bëhesh një nomad dixhital mund të jetë në rrugën tuaj!

★ ★ ★ ★ ★