Si të anuloni ose modifikoni një iMessage në iPhone, iPad dhe Mac
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Si të anuloni ose modifikoni një iMessage në iPhone, iPad dhe Mac

Si të anuloni ose modifikoni një iMessage në iPhone, iPad dhe Mac

A keni bërë një gabim iMessage? Në një kohë të shkurtër, mund të zhbëni ose modifikoni mesazhet e dërguara përdoruesve të tjerë të Apple nga iPhone, iPad ose Mac juaj. Është praktikisht i njëjti proces në të gjitha platformat, të cilin ne do t'ju shpjegojmë.

Për të shënuar: Për të përdorur këtë veçori në iPad, ju nevojitet iPadOS 16, i cili në momentin e shkrimit shtyhet deri më vonë në vitin 2022. Pasi të arrijë përditësimi dhe të instalohet në iPad tuaj, do të jeni gati për të nisur. anuloni dërgimin dhe modifikoni iMessages.

Si të anuloni dërgimin e një mesazhi

Ju mund të anuloni ose modifikoni iMessages që keni dërguar duke përdorur çdo pajisje, edhe nëse nuk është pajisja që keni përdorur për ta dërguar atë (për shembull, anuloni dërgimin e një mesazhi duke përdorur Mac-in tuaj që është dërguar fillimisht nga iPhone). Këto duhet të jenë mesazhe të dërguara ndërmjet përdoruesve të Apple, duke përdorur shërbimin iMessage.

Mund të thoni se po përdorni iMessage nëse mesazhet e dërguara shfaqen me një flluskë blu. Nuk mund të modifikoni flluskat jeshile (ose flluskat gri, të cilat janë mesazhe hyrëse nga njerëz të tjerë).

Anuloni dërgimin ose modifikoni një mesazh

Për të anuluar dërgimin e një mesazhi, shtypni dhe mbani mesazhin (ose klikoni dhe mbani në një Mac), më pas zgjidhni opsionin "Und dërgo" që shfaqet. Kur anuloni dërgimin e një mesazhi, marrësi merr një njoftim të vogël në fund të ekranit që tregon se një mesazh nuk është dërguar. Sidoqoftë, mbani në mend se nëse marrësi përdor softuer më të vjetër më herët se iOS 16, iPadOS 16 ose macOS 13 Ventura, Apple thotë se ai person mund ta marrë ende mesazhin.

Mohim mohimi i mesazhit nuk u dërgua

Si të redaktoni një mesazh

Për të modifikuar një mesazh, shtypni dhe mbani shtypur (ose klikoni dhe mbani) një mesazh, më pas zgjidhni "Ndrysho" për të modifikuar përmbajtjen e mesazhit.

Pasi mesazhi të jetë redaktuar, marrësi do të shohë një lidhje "Edituar" pranë mesazhit tuaj. Prekni këtë lidhje për të parë versionet e mëparshme të mesazhit. Kjo funksionon më së miri për të korrigjuar gabimet e shtypit, në vend që të ndryshojë qëllimin e një mesazhi - mosdërgimi është më i mirë për këtë.

Posto mohim i redaktuar

Vini re gjithashtu se nëse marrësi nuk është përmirësuar në iOS 16, iPadOS 16 ose macOS 13 ose më të reja, ata thjesht do të marrin një mesazh të ri me tekstin e rishikuar.

Kufizime në anulimin dhe modifikimin e mesazheve

Ju keni dy minuta për të zhbërë një mesazh pasi ta dërgoni atë. Kjo ndihmon në parandalimin e abuzimit të sistemit duke kufizuar përdorimin e tij në gabime të vërteta, në vend që t'u japë përdoruesve mundësinë për të ndryshuar kontekstin e bisedave.

Dritarja e redaktimit për një postim është pak më e gjatë në 15 minuta. Ju mund të redaktoni një postim gjithsej pesë herë, prandaj bëni që modifikimet tuaja të numërohen. Siç u tha, i gjithë historiku i ndryshimeve ruhet me mesazhin për të parandaluar abuzimin e sistemit.

Nuk funksionon për SMS

Mund të anuloni ose modifikoni vetëm mesazhet e dërguara përdoruesve të tjerë të Apple, por nuk do të funksionojë për mesazhet e dërguara përdoruesve të Android që shfaqen si flluska jeshile. Kjo është për shkak se mesazhet SMS mbështeten në protokolle më të vjetra.

Ka mënyra për të hyrë në iMessage në Windows dhe Android, por ato nuk janë shumë të përshtatshme. Apple ka qenë duke e zvarritur çështjen e rregullimit të reagimeve të iMessage në Android, kështu që ne nuk do të rekomandonim të mbani frymën tuaj për mbështetjen e iMessage së shpejti.

★ ★ ★ ★ ★