Ueb agjenci » Lajme dixhitale » SEO: Google Webmaster Tools, mjeti thelbësor

SEO: Google Webmaster Tools, mjeti thelbësor

Dëshironi të përmirësoni faqen tuaj, sigurohuni që të gjitha faqet tuaja të merren parasysh nga Google? Apo edhe kontrolloni strukturën e faqes tuaj? Përdorni Google Webmaster Tools.

Google Webmaster Tools, GWT për ata që dinë, është një mjet falas, relativisht i thjeshtë që ju lejon të shihni se si Google zvarrit faqen tuaj. Së shpejti indeksimi i motorit të kërkimit nuk do të ketë më sekrete për ju ... dhe faqen tuaj! Vazhdoni dhe kini kujdes nga surprizat (e këqija).

Pasi të keni krijuar llogarinë tuaj, hapni kapuçin e faqes tuaj! Ndër të tjera, ju mund të:

  •  Dije se si indekson Google (ose jo!) Faqet e faqes tuaj. GWT ju tregon numrin e URL -ve të paraqitura në Google, të cilat janë indeksuar dhe që shkojnë keq. Për këto, ju takon juve ose webmasterit tuaj për t'i riparuar ato.
  • Njihni trafikun tuaj në më shumë detaje: cilat janë fjalët tuaja kyçe që tërheqin më shumë vizitorë? Cilat janë lidhjet tuaja të brendshme që i referohen më së miri faqes tuaj?
  • Kontrolloni që etiketat tuaja kryesore SEO janë unike (Titulli, përshkrimet meta…). Google ndëshkon faqet, etiketat e të cilave janë kopjuar.
  • Ndiqni performancën e faqes tuaj (shpejtësia e ngarkimit të faqeve, numri i faqeve të zvarritura në ditë, etj.). Me këtë informacion, ju lehtë mund të përmirësoni përvojën e përdoruesit.

Google nuk është koprrac me këshilla për t'ju ndihmuar të përmirësoni performancën tuaj. Mos hezitoni të ndiqni rekomandimet e tij.

★ ★ ★ ★ ★