Kriteret e SEO 2022 për t'u njohur
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Kriteret e SEO 2022 për t'u njohur

Kriteret e SEO 2022 për t'u njohur

Praktikat e referenca natyrore janë vazhdimisht në zhvillim. Në mënyrë që të pozicionoheni mirë në SERP-të e Google, është thelbësore të monitoroni nga afër përditësimet e algoritmit të Google, si dhe tendencat më të fundit. Këtu janë të rejat që duhen ndjekur në SEO për të qëndruar mirë të informuar.

Optimizoni dhe pasuroni përmbajtjen e tij

Përmbajtja përkatëse dhe cilësore është vlerësuar gjithmonë mirë dhe madje është kërkuar nga Google dhe kjo do të jetë ende e rëndësishme në vitin 2021. Përmbajtja juaj duhet të nxjerrë në pah ekspertizën tuaj dhe t'u përgjigjet në mënyrë të përsosur kërkesave të përdoruesve të internetit. Për motorët e kërkimit, ka rregulla që duhen ndjekur:

  • Çdo faqe duhet të ketë një etiketë unike "titull".
  • Ju duhet të strukturoni përmbajtjen tuaj me titra (h2, h3, h4, etj.)
  • Duhet të futni lidhje të brendshme dhe të jashtme
  • Postimet në blog duhet të përmbajnë të paktën 800 fjalë nëse është e mundur

Përmbajtja jo vetëm që duhet të plotësojë specifikat e kërkuara nga motorët e kërkimit, por edhe të jetë e pasur në mënyrë që të tërheqë vizitorët për të gjeneruar trafik në faqen e internetit dhe për të arritur një normë më të mirë konvertimi.

Copë e veçuar: një veçori për t'u kujdesur

Përmbajtja e pasuruar korrespondon me kutinë që shfaqet në krye të SERP-ve të Google, është pozicioni 0. Shpesh i përbërë nga një tekst dhe një imazh që vjen nga një rezultat i një faqeje që i përgjigjet pyetjes së kërkuar.

Ky rezultat përfaqësohet ose nga një paragraf, një listë me pika ose nga një tabelë. Prandaj, ne duhet të favorizojmë këto forma të përmbajtjes dhe të vëmë bast për bishtin e gjatë që të mund të futemi në kokë në një përmbajtje të pasuruar. Për më tepër, këto rezultate të theksuara kërkimore u përgjigjen kryesisht pyetjeve të bëra nga përdoruesit e internetit. Prandaj, ne duhet të përpiqemi të formulojmë etiketat e titullit në formën e një pyetjeje për të pasur një shans më të mirë për t'u shfaqur atje.

Zgjedhni një faqe me dizajn të përgjegjshëm me një kohë të shpejtë ngarkimi

Google u jep gjithnjë e më shumë rëndësi faqeve miqësore për celularët. Në fund të fundit, ekziston rreziku që të mos shfaqen më në rezultatet e kërkimit nëse faqja nuk është reaguese. Kjo është po aq e rëndësishme për të garantuar shikueshmërinë e një siti sa për UX.

Google funksionon për sa i përket URL-ve, të gjitha faqet në faqe duhet të jenë në përputhje me standardet. Mund ta kontrolloni këtë me mjetin e testimit të optimizimit celular të Google, faqja duhet të plotësojë kushtet e zvarritjes së parë në celular.

Një sajt i pajtueshëm me celular në thelb u përgjigjet këtyre tre koncepteve:

  • Një dizajn i përgjegjshëm: një sajt i krijuar kryesisht për versionin celular dhe përmirësohet gradualisht duke e përshtatur me madhësinë e ekranit. Kështu, telefonat inteligjentë do të ngarkojnë skedarët që u nevojiten.
  • Koha e ngarkimit: zgjidhni një server të mirë fizik, shmangni mbingarkimin e faqeve me shtesa dhe miniaplikacione, zvogëloni kërkesat HTTP, përdorni një numër të reduktuar të kodit CSS dhe fshini skedarët e papërdorur.
  • TTFB (Time To First Byte): kjo është koha e nevojshme për të ngarkuar të dhënat e para, pra përmbajtjen HTML. Kjo korrespondon me kohën ndërmjet një kërkese dhe përgjigjes. Sa më shumë të optimizohet kjo vonesë, aq më shumë robotë të Google do të jenë në gjendje të zvarriten dhe indeksojnë faqet tuaja. Mund ta testoni këtë indeks me mjetin falas GtMetrix në skedën Koha.

SXO në zemër të një strategjie SEO

Për të përgatitur siç duhet strategjinë tuaj SEO për vitin 2022, është thelbësore t'u ofroni vizitorëve tuaj një përvojë shpërblyese në faqen tuaj të internetit. Përmbajtja përkatëse dhe cilësore nuk mjafton më për t'u renditur mirë në faqet e rezultateve të kërkimit. Profesionistët e fushës i referohen kësaj metode nga SXO për “Search experience Optimization”, një kombinim i SEO dhe UX.

Krijimi i një faqe interneti të krijuar për përdoruesit dhe jo algoritmet e motorëve të kërkimit kërkon mendim të ndryshëm. Përmbajtje interaktive që i përgjigjet çështjeve të vizitorëve, duke ofruar vlerë të shtuar dhe duke siguruar stabilitet vizual. Nga ana tjetër, rekomandohet ruajtja e rrjedhshmërisë së lundrimit midis faqeve dhe një ngarkim i shpejtë për të mos humbur vëmendjen e përdoruesve të internetit dhe për t'i mbajtur ato sa më shumë në faqen e internetit.

WebP: formati i ri nga Google

Animacionet .gif bien në sy, por fatkeqësisht ky format do të jetë një gjë e së kaluarës! WebP, formati i ri i Google që do të mbishkruajë JPG, PNG, TIFF dhe GIF. Shpesh më i lehtë se një imazh i ngjeshur JPG, ky format do të revolucionarizojë botën e dizajnit duke ruajtur definicion të lartë imazhi. A mendoni se Google do t'i japë faqes tuaj një vlerësim më të lartë nëse përmban imazhe WebP?

Performanca e një faqe interneti për sa i përket SEO dhe kohës së ngarkimit do të jetë dukshëm më e mirë duke konvertuar imazhet tuaja në WebP. Një studim rasti i publikuar nga Anthedesign tregoi se shpejtësia e ngarkimit është midis 1s dhe 2.5s me një kohë në interaktive prej 1.9s.

Qëndroni të përditësuar me versionet e reja të OSE për të siguruar një pozicionim të mirë për faqen tuaj të internetit. Thirrni tonë agjenci interneti.

★ ★ ★ ★ ★