Ueb agjenci » Lajme dixhitale » SEO: çfarë është përmbajtja e qëndrueshme?

SEO: çfarë është përmbajtja e qëndrueshme?

Profesionistët e uebit dhe pronarët e faqeve përballen njësoj me problemin e përmbajtjes së vjetëruar në një kohë ose në një tjetër. Ky është një problem që pulson faqet e internetit, përmbajtja e të cilave bëhet e panevojshme nga pikëpamja e SEO. Në të vërtetë, përmbajtja e vjetëruar nuk sjell ndonjë trafik.

Për të parandaluar që përmbajtja të vjetërohet, është e rëndësishme të prodhohet përmbajtje e qëndrueshme. Me këtë lloj përmbajtjeje me cilësi të lartë, bëhet e lehtë të ruash një nivel të mirë trafiku për një kohë të gjatë. Përqendrohuni në përmbajtjen e qëndrueshme dhe përfitimet e saj. Zbuloni gjithashtu këshillat tona për të pasur përmbajtje të qëndrueshme.

Përmbajtja e qëndrueshme në SEO: përkufizim

Për të kuptuar konceptin e përmbajtjes së qëndrueshme, ne mund ta krahasojmë atë me produkte të tjera që prishen. Në të vërtetë, përmbajtja, qoftë vizuale apo tekstuale, është në një farë mënyre që prishet.

Ky është rasti për përmbajtjen e internetit e cila bazohet në tema të përkohshme si trendet, lajmet, moda, shifrat dhe statistikat… Siç shpjegohet për shembull Josselin Leydier në faqen e tij, një artikull në blog i cili fokusohet në tendencat kryesore të vitit 2021 do të humbasë interesin e tij nga viti 2022.

Përmbajtja e qëndrueshme është thjesht e kundërta e një përmbajtjeje të tillë që prishet. Siç sugjeron emri i saj, përmbajtja e qëndrueshme ka specifikën e të qenit gjithmonë relevante dhe interesante për përdoruesit e internetit. Kështu do të ketë një jetëgjatësi më të gjatë dhe të qëndrueshme. Avantazhi kryesor i kësaj përmbajtjeje të përjetshme është se ndihmon në drejtimin e trafikut organik vazhdimisht, gjë që do të ndihmojë SEO.

Përmbajtja e qëndrueshme përfshin informacion të përhershëm me vlerë të lartë të shtuar. Kjo është përmbajtje që është e përjetshme. Më shpesh, kjo lloj përmbajtje do të sjellë informacion të plotë dhe mbulojnë një temë në thellësi. Është gjithashtu një zgjidhje për një problem që është i vlefshëm në çdo kohë. Prandaj, mund të jetë me interes për njerëz të ndryshëm në periudha të ndryshme, vit pas viti.

përmbajtje të qëndrueshme SEO

Cilat janë përfitimet e përmbajtjes së qëndrueshme?

Së pari, të kesh përmbajtje të qëndrueshme është e dobishme për sa i përket SEO. Në të vërtetë, është përmbajtja që do të sjellë trafik në një mënyrë të vazhdueshme dhe pa kohë. Është përmbajtje që ka cilësi, që jep informacion të saktë dhe të përhershëm. Të gjitha këto pika do të kontribuojnë në suksesin e faqes dhe në përmirësimin e renditjes së saj në motorët e kërkimit.

Të kesh përmbajtje të qëndrueshme garanton gjithashtu trafik interesant në faqen e internetit. Në të njëjtën kohë, përmbajtja do të sigurojë një përsëritje optimale falë cilësisë së tij. Ai do të gjenerojë lidhje nga sajte të tjera që kanë vlerësuar rëndësinë dhe interesin e informacionit të ofruar nga përmbajtja. Kështu natyrshëm do të rritet edhe numri i vizitorëve.

Sigurisht, krijimi i përmbajtjes së qëndrueshme kërkon kohë dhe burime shtesë. Por ky është një investim afatgjatë. Ia vlen kostoja nëse keni synime SEO.

Konkretisht, përmbajtja e qëndrueshme është:

  • cilësore, sepse ofron informacion të saktë dhe të vlefshëm me interes për përdoruesit e internetit,
  • i përjetshëm, sepse duhet të jetë i dobishëm dhe interesant vit pas viti,
  • inteligjente, sepse do t'i japë një karakter serioz dhe të besueshëm faqes.

Si të krijoni përmbajtje të qëndrueshme?

Për ta bërë përmbajtjen të qëndrueshme, duhet të studiohen disa pika. Këtu janë disa ide për krijimin e përmbajtjes së qëndrueshme.

Shkruani përmbajtje të ripërdorshme

Pavarësisht nëse linja juaj editoriale është për një tutorial apo një udhëzues se si të bëhet, përmbajtja juaj në ueb duhet të jetë e ripërdorshme në mënyrë që të fitoni trafik për aq kohë sa të jetë e mundur. Për të shkruar këtë lloj përmbajtjeje të qëndrueshme, shkrimtari duhet të ketë parasysh se artikujt e botuar do të jenë konsultuar në vitet e ardhshme. Gjithashtu, kur do të sjellë një ngjarje të caktuar, për shembull, ai duhet të shmangë përdorimin e termave si tani, sot, nesër, apo edhe një javë ose një muaj më parë. Në të vërtetë, këto kushte do të mjaftojnë për ta bërë përmbajtjen të vjetëruar. Për ta bërë këtë lloj informacioni të qëndrueshëm, këshillohet të specifikoni datën e plotë.

Identifikoni mundësitë

Nëse dëshironi të promovoni përmbajtje, duhet të trajtoni temën më të kërkuar. Në të vërtetë, tashmë duhet të dini se disa fushata kontribuojnë në përmirësimin e rezultatit, ndërsa të tjerat nuk sjellin shumë. Për fushatat që mendoni se do të jenë të dobishme, filloni duke kuptuar detajet që do ta bëjnë përmbajtjen të vlefshme.

përmbajtje të qëndrueshme SEO

Identifikoni përmbajtjen me vlerë të lartë të shtuar

Që përmbajtja të jetë e qëndrueshme, vini re se ajo duhet të jetë gjithmonë e rëndësishme për audiencën tuaj të synuar. Për ta bërë këtë, ju duhet të përcaktoni temën që i intereson, llojin e përmbajtjes në të cilën duhet të fokusohet dhe linjën e duhur editoriale.

Kështu, është e qartë se krijimi i përmbajtjes thjesht përshkruese mund të jetë shpejt i padobishëm për ju. Tani, nëse vendosni udhërrëfyes ose përmbajtje që ofrojnë informacion të përgjithësuar, do të keni përmbajtje të qëndrueshme, që do t'i interesojë lexuesit e sotëm dhe ata të së nesërmes.

Në vend që t'i afroheni një marke ose të bëni një krahasim të produkteve më të mira të vitit 2021, mund të jepni këshilla për zgjedhjen e produktit të duhur.

Kështu, idealja është të përpiqeni t'u përgjigjeni pyetjeve të shpeshta që klientët i bëjnë vetes, në një mënyrë të përgjithshme. Do të keni tema që do të mbeten interesante, edhe shumë kohë më pas, sepse do të plotësojnë nevojat e përhershme të përdoruesve.

Përdorni fjalë kyçe të njohura

Për të pasur përmbajtje të qëndrueshme, vini bast për fjalë kyçe të synuara mirë. Përmbajtja tërheqëse duhet të përmbajë fjalë kyçe më të njohura dhe ato që do të përdoren nga përdoruesit e internetit në muajt dhe vitet pas publikimit.

Për shembull, fjalët kyçe duhet t'i përgjigjen pyetje që përdoruesit e internetit i bëjnë vetes mbi një temë ose një produkt. Ato nuk duhet të përdoren vetëm nga një audiencë e vogël.

Kështu që mund të filloni duke hulumtuar fjalë kyçe me volum të lartë. Por mos harroni të përdorni fjalë kyçe dytësore. Qëllimi juaj duhet të jetë gjithmonë të arrini sa më shumë njerëz që të jetë e mundur në mënyrë që të jeni të suksesshëm me SEO-në tuaj dhe të keni një trafik të mirë afatgjatë falë cilësisë së përmbajtjes.

★ ★ ★ ★ ★