social networking

Rrjetet sociale, një armë e frikshme

Cilat media sociale të përdorni? Çfarë dhe kur të publikoni? Si të rrisni shikueshmërinë e tij dhe të merrni klientë të rinj?

Shpesh, rrjetet sociale janë një burim trafiku që nuk përdoret mirë, në përgjithësi për shkak të mungesës së kohës, burimeve ose thjesht njohurive.

Në tonë agjenci interneti, ne ofrojmë mbështetje të plotë për rrjetet tuaja sociale në mënyrë që të përdorni potencialin e tyre të plotë për biznesin tuaj.

Rrjetet sociale dhe marketingu elektronik (SMO)

Rrjetet sociale janë një levë shumë interesante e-marketing për zhvillimin e trafikut dhe famë. Por pas aspektit të tyre të këndshëm dhe të aksesueshëm, rrjetet sociale kërkojnë kohë dhe njohuri për të transmetuar rregullisht informacione cilësore dhe përkatëse në mënyrë që të përfshijnë përdoruesit e internetit.

Rrjetet sociale: komunikoni me klientët dhe ndërtoni besnikëri

Krijimi dhe menaxhimi i një komuniteti në rrjetet sociale i lejon çdo kompanie, qoftë në BtoC apo BtoB, të krijojë një lidhje të ngushtë me klientët dhe perspektivat e saj duke krijuar një diskurs më njerëzor dhe ndërveprues.

Vendosja e kësaj marrëdhënieje në rrjetet sociale me klientët dhe/ose perspektivat e saj mund të bëjë të mundur që:

 • Të nxjerrë në pah ekspertizën e saj në sektorin e saj të veprimtarisë dhe t'i japë kështu besueshmëri ofertës së saj.
 • Komunikoni informacion direkt dhe shpejt me një audiencë të synuar për këto produkte, shërbime, oferta promocionale, etj.
 • Përgjigjuni pyetjeve që mund të nxisin një proces blerjeje.
 • Trajtoni drejtpërdrejt pakënaqësinë e klientit dhe shmangni një reputacion të keq elektronik.
 • Gjeni klientë të rinj përmes fjalës dixhitale. Avantazhi është se informacioni transmetohet nga të njohurit, ata janë recetëdhënësit më të mirë.

Rrjetet sociale: zhvilloni trafik të kualifikuar

Duke krijuar një marrëdhënie reale me komunitetin tuaj, ju mund të gjeneroni trafik të kualifikuar në faqen tuaj, sepse ju u ofroni atyre informacione të dobishme dhe të rëndësishme: njohuri për një koncept, promovim të një produkti që anëtarëve të komunitetit tuaj pëlqejnë…

Përveç kësaj, nëse përmbajtja juaj ka interesuar një numër të mirë përdoruesish të internetit dhe ata po flasin për të, është e mundur që përmes një efekti dixhital gojë-më-gojë (marketing viral) të tërheqë shumë të tjerë.

Përmbajtje e përshtatur dhe e synuar për marketing të suksesshëm nëpërmjet rrjeteve sociale

Siç e keni kuptuar, për të vendosur një politikë efektive e-marketing në rrjetet sociale për të gjeneruar trafik dhe për të krijuar një marrëdhënie reale, duhet të jeni proaktiv dhe të shpërndani informacion unik dhe të përshtatshëm.

Kështu, një strategji efektive bazohet në krijimin e përmbajtjes me vlerë të lartë të shtuar: cilësi dhe ekskluzivitet të përmbajtjes. Si dhe inkurajimi dhe zhvillimi i kontributeve dhe më pas federimi i një rrjeti rreth markës suaj.

Rrjetet sociale: figurat kryesore

 • 78% e përdoruesve francezë të internetit përdorin rrjetet sociale (2011 – agjenci 2 Factory).
 • Përdoruesit francezë të internetit shpenzojnë mesatarisht 4,1 orë në muaj në rrjetet sociale (janar 2011 – comScore).
 • 86% e të rinjve francezë duan të ndërveprojnë me markat në rrjetet sociale (dhjetor 2010 – Instituti CSA).
 • 25% e përdoruesve të internetit përdorin Facebook dhe Twitter për të gjykuar një markë (janar 2011 – Yahoo).
 • 82% e konsumatorëve të rinj janë pjesë e komunitetit online të një marke (nëntor 2011 – Edelman.com).
 • 3 herë më shumë të moshuar janë të pranishëm në rrjetet sociale në vitin 2010 sesa në 2008 (dhjetor 2010 – Pew Research – pewresearch.org).

Interesimi i Facebook për e-marketing

Facebook shihet si një mjet thelbësor për kompanitë që kanë në zemër zhvillimin e tyre. Ky rrjet social integrohet gjithnjë e më shpesh dhe sistematikisht në planin e tyre të marketingut online. Edhe pse kompanitë tani janë më pak të shqetësuara për dobinë e pranisë së tyre në Facebook për të përfituar nga përfitimet e tij, ata tani duhet të vendosin për mënyrën më të mirë për të qenë të pranishëm atje dhe të dinë se si të identifikojnë avantazhet reale që mund ta heqin atë.

Facebook: A ka mbetur njeri që nuk e njeh Markun?

Facebook-u, a priori, nuk ka vërtet nevojë për një prezantim. Por le të bëjmë një përmbledhje të shkurtër të kësaj media sociale për të kuptuar më mirë interesin e saj në marketingun elektronik. Fillimisht i krijuar vetëm për studentët, Facebook, me disa qindra milionë përdorues që përfitojnë tani nga prezantimi i vazhdueshëm i gjetjeve të reja, është rrjeti social kryesor në fushën e tij. Parimi është i thjeshtë. Një përdorues krijon profilin e tij, shton informacionin e zgjedhur për ta përmirësuar atë, që rrjeti i tij i miqve mund të konsultohet, miq që vetë kanë rrjetin e tyre. Është e vetëkuptueshme që informacioni i ndarë në këtë mënyrë ka një potencial mjaft të konsiderueshëm viral. Por a mund të përfitojë ky fenomen mahnitës viral edhe kompanitë që shohin mundësinë e përdorimit të rrjeteve sociale për të promovuar produktet dhe aktivitetet e tyre?

Facebook dhe e-marketing

Entuziazmi i tregtarëve elektronikë për rrjetet sociale në përgjithësi dhe për Facebook në veçanti shkon përtej një modë të thjeshtë. Disa e përdorin atë si një platformë lëshimi dhe më pas si metodën e vetme dhe të vetme për të promovuar dhe shitur produktet dhe shërbimet e tyre. Por organizatat që kanë braktisur marketingun konvencional nuk ndihen të çorientuar sepse e-marketing funksionon sipas parimeve të ngjashme, ku emëruesi i tyre i përbashkët është komunikimi. Dhe për sa i përket të dhënave të komunikuara, anëtarët e regjistruar në rrjetet sociale janë përgjithësisht shumë të hapur për të transmetuar informacione të aftë për të pasuruar një bazë të dhënash të klientëve, e cila në fund do të jetë shumë më e plotë dhe më origjinale se një bazë të dhënash tradicionale. Një minierë ari për tregtarët.

Pas E-commerce, F-commerce

F-commerce, d.m.th. tregtia elektronike përmes Facebook, është e dobishme në shumë mënyra. Përveç thjeshtësisë së përdorimit, lehtësisë së menaxhimit, aftësive të synimit dhe personalizimit, kostos së ulët, hapësirës së tij të shitjeve të integruar në rrjet, ai bën të mundur krijimin e një zhurme rreth një produkti ose një marke, duke paraqitur një imazh të modës. , lehtëson zbulimin e produkteve, ofron një kthim të investimit (ROI) përgjithësisht shumë më efikas sesa nëpërmjet mediave tradicionale dhe ndihmon për të krijuar famë dhe për të rritur audiencën e një faqeje.

Interesi i twitter për e-marketing

Twitter është një harabel qesharak që megjithatë është një nga dhjetë rrjetet sociale më të famshme. Sigurisht, kur mendojmë për rrjetet sociale, emri i parë që na vjen ndërmend është Facebook. Por për njëqind milionë përdorues, ishte Twitter ai që ndryshoi vërtet natyrën e shkëmbimeve sociale në internet dhe më pas transformoi gradualisht natyrën e shkëmbimeve tregtare. Por si mund të ndihmojë Twitter në promovimin e produkteve dhe shërbimeve të një kompanie?

Çfarë jeni duke bërë për momentin ? Është në Twitter!

Twitter dallohet nga rrjetet e tjera sociale në veçanti për nga madhësia e mesazheve që imponon, pra 140 karaktere. Kjo media sociale e mikroblogut, e mikro-mesazheve ishte, kur filloi në vitin 2006, më së shumti e popullarizuar nga të rinjtë që e përdornin atë për të cicëruar (cicërima) miqtë e tyre. I konsideruar para së gjithash si një shërbim i marrëdhënieve shoqërore, slogani i tij origjinal "Çfarë po bën?" i përshtatej në mënyrë të përkryer.

Cfare po ndodh ? Është ende në Twitter!

Por kur rrjeti vendosi t'i jepte një drejtim të ri misionit të tij parësor, duke theksuar aspektin informativ, slogani më pas u bë “Çfarë po ndodh? ". Prandaj, bizneset dhe tregtarët e kanë ndjerë potencialin e këtij mjeti dhe kanë filluar të imagjinojnë skenarë të ndryshëm për ta përdorur atë për qëllime komerciale.

Por si mund të ketë ndikim një mesazh me 140 karaktere në një strategji e-marketing? Është se ana kufizuese e detyron dërguesin e mesazhit të jetë konciz dhe kjo koncizitet e bën tweet-in më tërheqës, pak joshëse edhe pse ekonomia e fjalëve kërkon një përpjekje më të madhe origjinaliteti. Mesazhi bie në sy menjëherë dhe është ankoruar në kujtesën e marrësit të tij. Megjithatë, në fushën e shitjes dhe promovimit të produkteve dhe shërbimeve, suksesi qëndron kryesisht në mënyrën se si një individ apo një kompani komunikon. Dhe Twitter ka një fillim në këtë drejtim. Por ky rrjet ka shumë përparësi të tjera.

Interesi i Twitter për e-marketing

Ashtu si mediat e tjera sociale, Twitter lejon një kompani të krijojë dhe pasurojë bazën e të dhënave të klientëve (ndjekësit), rrit famën e saj dhe rrit audiencën në faqen e saj.

Më konkretisht, dallohet për lehtësinë e përdorimit, ndikimin e tij në indeksimin dhe pozicionimin, praninë e ndikuesve të internetit dhe drejtuesve të opinionit, mundësinë që ofron për të krijuar një fill monitorimi. Përveç kësaj, shkurtësia e mesazhit të redaktuar rrit shanset që ai të konsultohet dhe transmetohet.

Shkurtimisht, Twitter është një platformë ideale për çdo kompani që dëshiron të adoptojë një strategji të drejtpërdrejtë dhe origjinale të marketingut elektronik.

Mos prisni më sepse nesër gjithçka fillon