Kriteret e shumta të shënjestrimit të shërbimit të Google Ads bëjnë të mundur konfigurimin e fushatave shumë të ROI, por ekziston një mënyrë shtesë për të optimizuar më tej fushatat tuaja të reklamave: ri-targetimi.

Retargeting: përkufizim

Retargeting, i quajtur gjithashtu rimarketing, është një teknikë e-marketing për të rritur shikueshmërinë tuaj në internet. Kjo teknikë ofrohet nga disa platforma, duke përfshirë agjencitë kryesore të reklamave dhe gjithashtu nga Google Ads nëpërmjet shërbimit të rimarketingut Google. Parimi është si më poshtë: kur krijoni reklama përmes shërbimit Ads, Google vendos një cookie në kompjuterin e përdoruesit të internetit që viziton faqen tuaj të internetit. Falë kësaj cookie sesioni, është e mundur të analizohet rrjedha e një përdoruesi të internetit në ueb.

Kështu, Google mban gjurmët e sjelljes së vizitorëve tuaj dhe kur ata vizitojnë faqet e internetit të partnerëve të tjerë të rrjetit, shfaqen banderolat tuaja. Kështu që ju mund të jeni shumë të dukshëm në faqet me trafik shumë të lartë pa paguar dollarin më të lartë për vendosjet e reklamave. Por mbi të gjitha është një mënyrë për t'u rilidhur me vizitorët tuaj dhe për t'i kthyer ata në faqen tuaj.

Si të vendosni një politikë efektive ri-targetimi?

Propozoni oferta tërheqëse për të tërhequr sërish përdoruesit e internetit nëpërmjet rimarketingut

Disa zgjidhje janë të mundshme për të tërhequr sërish një përdorues të internetit që është potencialisht i interesuar për produktet, shërbimet ose aktivitetet tuaja.

  • Për shembull, ju mund t'u ofroni një kupon zbritje përdoruesve të internetit që janë larguar nga faqja juaj pa e vërtetuar porosinë e tyre.
  • Është gjithashtu e mundur të ofrohen artikuj shtesë për ato që përdoruesi i Internetit ka blerë tashmë në faqen tuaj. Për shembull, një klient bleu një çantë dore, zhvilloi një fushatë ri-targetimi duke i ofruar asaj një portofol dhe një mbajtëse karte që përputhen.

Mundësitë janë të pafundme dhe ky është vetëm një shembull i shumë zgjidhjeve të mundshme falë ri-targetimit Google Ads.

Kujdesuni për elementët ritargetues

Që një operacion ritargetimi të jetë efektiv, banderolat reklamuese duhet të personalizohen me kujdes duke krijuar banderola të ndryshëm sipas objektivave të rimarketingut. Qëllimet mund të jenë:

  • Bëjeni përdoruesin e internetit të kthehet te një produkt që sapo ka parë.
  • Rikthe një përdorues që ka braktisur karrocën e tij të blerjeve.
  • Bëni një përdorues të kthehet për të blerë një produkt tjetër.

Është gjithashtu e nevojshme të përpiqeni të tërheqni vizitorin me pamjet që ai njeh. Në të vërtetë, ai tashmë ka qenë në sit dhe ka ende kujtime të paqarta për të. Prandaj është e nevojshme të merret parasysh aspekti i kujtesës dhe kujtimeve për të krijuar një baner të suksesshëm për sa i përket shkallës së konvertimit.

Përfitimet e ri-targetimit

Është një zgjidhje shumë e fuqishme për reklamuesit, sepse konverton përdoruesit e internetit, normalisht të humbur, në klientë. Remarketingu është gjithashtu shumë interesant për botuesit e faqeve që shohin të ardhurat e tyre nga reklamat të rriten përmes programit Google AdSense, ndonjëherë në mënyrë të konsiderueshme (deri në 30%).

Retargeting duke qenë një zgjidhje ultra-shënjestruar, përmirëson përvojën e përdoruesit të përdoruesit të internetit dhe ju jeni të sigurt se do të synoni përdoruesit e internetit që kanë treguar tashmë interes për faqen tuaj.