Referenca me pagesë (SEA)

Ne shpesh kundërshtojmë referenca natyrore dhe referencë me pagesë. Këto dy lloje referimi janë thelbësore në çdo strategji të E-Marketing.

Objektivi i konsulentëve tanë në referencë me pagesë? Kthimi juaj nga investimi!

 • Një auditim i fushatave tuaja të mëparshme.
 • Strategjia e testimit A/B në disa fjalë kyçe.
 • Krijimi i faqeve të uljes të optimizuara për t'u konvertuar.
 • Ndjekja dhe përmirësimi ndërsa fushatat përparojnë.

Referenca me pagesë: përkufizim

Le referencë me pagesë është një term tjetër që përcakton blerjen e lidhjeve të sponsorizuara ose blerjen e fjalëve kyçe.

Referenca me pagesë, e quajtur gjithashtu Referencimi i VSM-së, është krijimi i reklamave. Këto reklama shfaqen në motorët e kërkimit (ose në rrjetin e partnerëve) kur një përdorues i internetit kërkon duke përdorur fjalë kyçe të zgjedhura nga reklamuesi.

Nëse një përdorues klikon në reklamë, ai klikim tarifohet. Natyrisht, paraprakisht do të jetë përcaktuar një kosto maksimale për klikim për të kontrolluar buxhetin e reklamave.

Mënyra më e njohur për të blerë lidhje të sponsorizuara është programi i kërkimit me pagesë të Google: programi Google Ads.

Referenca me pagesë: si të blini lidhje të sponsorizuara?

Siç e kemi parë, sistemi më i njohur për blerjen e lidhjeve të sponsorizuara është programi i referimit me pagesë i Google, por edhe motorët e tjerë të kërkimit (Yahoo dhe Bing) ofrojnë platformën e tyre të reklamimit. Kini parasysh se sistemi më i përdorur dhe për mendimin tonë më interesant për sa i përket shpërndarjes dhe cilësimeve mbetet sistemi i referencës me pagesë të Google.
Për t'u bërë reklamues mjafton të regjistroheni në një nga programet, të cilat janë të aksesueshme për të gjithë.
Për të krijuar një fushatë blerjeje fjalë kyçe, mund ta bëni vetë ose të punësoni një ofrues shërbimi.

Përfitimet e SEA

 • Pozicionimi i menjëhershëm në faqen e parë të rezultateve të kërkimit.
 • Kontroll perfekt i kthimit të investimit.
 • Synim shumë i saktë i përdoruesve të internetit.

Disavantazhet e SEA

 • Nëse fushata kontrollohet dobët, shpenzimet për reklama mund të jenë shumë të larta.
 • Në të kundërtën e referenca natyrore, pasi të jenë ndërprerë fushatat, faqja nuk shfaqet më në faqet e rezultateve.

Ofruesi i SEO SEO

Arsyeja e parë për të cilën mund të shkoni përmes një ofruesi shërbimi për të kryer referencën tuaj me pagesë është thjesht se nuk keni kohë për t'u kujdesur për të.

Avantazhi tjetër është se a konsulent SEO kompetent do të optimizojë sa më shumë fushatat tuaja reklamuese për t'ju garantuar kthimin më të mirë të mundshëm nga investimi, sepse mjetet e menaxhimit të referencës me pagesë janë të thjeshta dhe të ndërlikuara në të njëjtën kohë:

 • E thjeshtë sepse e lehtë për t'u trajtuar në fillim.
 • E komplikuar nëse doni të merrni rezultatet maksimale.

Në të vërtetë, me të njëjtin buxhet reklamimi, rezultatet mund të jenë shumë të ndryshme në aspektin, për shembull, në: numrin e klikimeve, koston për klikim, shënjestrimin e përdoruesve të internetit, numrin e konvertimeve (blerje, abonim në një newsletter…). Për të optimizuar të gjitha këto kritere, është e nevojshme një njohuri e thellë e mjetit.

Së fundi, kini parasysh se certifikatat ekzistojnë për të vërtetuar nivelin e kompetencës së një ofruesi të shërbimit. Në këtë kuptim, Google kalon provime të thelluara për ofruesit e mundshëm të shërbimeve dhe u jep "certifikimin e Google Ads" atyre që kanë një zotërim të përsosur të aspekteve të ndryshme të mjetit të referimit me pagesë të Google. Tona agjenci interneti Tremplin Numérique sigurisht që e ka këtë certifikatë.

Si të jeni të suksesshëm me Google Ads?

Nevojat tuaja për reklamim në ueb

 • Merrni klientë të rinj?
 • Ulni koston tuaj të blerjes?
 • Komunikoni për një ofertë speciale?
 • Synoni një klientelë specifike?
 • Punoni në imazhin tuaj?

Rezultatet tuaja

Çdo muaj, ju mund të konsultoni një raport të plotë dhe të detajuar mbi performancën e fushatave tuaja, si dhe një propozim strategjik të rregulluar.

Prandaj, ju mund t'i shihni shpenzimet tuaja në transparencë të plotë: pa kosto të fshehura, pa përqindje të marra nga reklamat.

Kthimi i investimit llogaritet për ju çdo muaj.

Qëllimet tuaja

Pavarësisht nëse qëllimi i fushatës është të rrisë shitjet ose ndërgjegjësimin, Google Ads ju lejon të renditeni së pari në fjalët kyçe të synuara.

Fillimi i fushatës suaj me ne do të thotë të përfitoni nga shumë përparësi:

Një fushatë fitimprurëse

Falë të ashtuquajturës metodë pagese "kosto për klikim" të krijuar nga Google, si dhe sistemeve shumë të avancuara të analizës së të dhënave, është e lehtë të zgjedhësh fushatën tënde ndërsa shkon në mënyrë që të jesh i sigurt se kjo ofron kthimin më të mirë të investimit Me

Dukshmëri optimale

Me një hapësirë ​​mjaft të kufizuar për dialog, ne do të përdorim strategjinë tonë të testimit A / B për të gjetur mënyrën më të mirë për të tërhequr vëmendjen nga perspektivat.

Trafik i kualifikuar

Për të qenë të sigurt se përdoruesit e internetit janë vërtet të interesuar për ofertat tuaja, ne do të përdorim fjalët kyçe më të përshtatshme për fushën tuaj të veprimtarisë.

Agjencia e Çertifikuar e Google Ads

E certifikuar nga etiketa Google Partners Premier, e jona agjenci interneti ju mbështet në menaxhimin e fushatave tuaja Adwords.

Ndër platformat e lidhjeve të sponsorizuara, Google Ads është e pashmangshme. Ja përse, Tremplin Numérique është angazhuar që nga viti 2017 në programin Google Ads për t'u trajnuar dhe certifikuar.

Certifikimi i Google Partners shpërblen agjencitë që kanë qenë në gjendje të plotësojnë kërkesat e cilësisë së Google.

Duke marrë kualifikimin, agjencia jonë tani konsiderohet nga Google "si një partner i besueshëm" për menaxhimin e fushatave tuaja Adwords dhe optimizimet e tyre.

Mos prisni më sepse nesër gjithçka fillon