Raspberry Pi - Menaxhoni fuqinë e portit
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Raspberry Pi – Menaxhoni fuqinë e portit

Raspberry Pi – Menaxhoni fuqinë e portit

Tre vjet më parë, bleva një Raspberry Pi (i pari) modeli B për të ngritur një NAS të vogël të bërë vetë. Më pas, kisha blerë dy disqe të mrekullueshëm të ngurtë prej 3 TB secili, të cilët i kisha vendosur në një kuti për të kryer një RAID 1 të mrekullueshëm. Ky instalim ishte i mirë, por kishte një shqetësim të dhimbshëm… Hard disqet e mia nuk u shuan kurrë! Kuptoni, ata nuk shkojnë kurrë për të fjetur, as kur nuk ishte përdorur për disa orë.

Përballë këtij problemi, unë kisha kërkuar më kot një zgjidhje që më lejonte të kontrolloja vetë furnizimin me energji elektrike të portave të mia USB… Në atë kohë, Mjedër ishte pothuajse më shumë në gjendjen prototip dhe komuniteti nuk ishte aq i madh sa është sot.

Raspberry Pi 3, ja ku jeni!

Ditët e fundit doja të investoja në një model më të fuqishëm. Duke dëgjuar shumë gjëra të mira për Modelin 2, shpresoja që ky problem i menaxhimit të energjisë USB të zgjidhej, kështu që vendosa të blija një model të ri. Për fat të mirë, Raspberry Pi 3 u lëshua në të njëjtën kohë dhe nuk porosita as një e as dy.

Pajisjet USB në gjumë

Pas disa testeve, kuptova se problemi im fillestar nuk ishte zgjidhur me këtë kartë të re. Kështu që u përpoqa të luaja me ushqimin dhe BINGO! këtë herë, gjeta diçka për të bërë.

Menaxhimi manual i energjisë

Së pari, këtu është bileta që më lejoi të ndërroj furnizimin me energji elektrike.

Dhe këtu është projekti në C që lejon të ndikojë në furnizimin me energji elektrike të portave USB.

Pak nga linja e komandës

$ klon git https://github.com/codazoda/hub-ctrl.c.git $ cd hub-ctrl.c $ sudo apt install -y libusb-dev
$ gcc -o hub-ctrl hub-ctrl.c -lusb

Ne jemi të mirë. Projekti i
Joel Dare
është përpiluar dhe tani jemi gati të ndezim/fikim pajisjet tona USB.

Diagrami organizativ i portave USB

Luaj me portet

Vini re se porta USB 1 nuk mund të fiket individualisht.

Indteindre

 • Porta USB 2
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 4 -p 0
 • Porta USB 3
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 5 -p 0
 • Porta USB 4
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 3 -p 0
 • Porta Ethernet!
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 1 -p 0
 • Të 4 portat USB njëherësh
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 2 -p 0

dritë

 • Porta USB 2
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 4 -p 1
 • Porta USB 3
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 5 -p 1
 • Porta USB 4
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 3 -p 1
 • Porta Ethernet!
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 1 -p 1
 • Të 4 portat USB njëherësh
  1
  sudo ./hub-ctrl -h 0 -P 2 -p 1

Përfundim

Ky artikull i shkurtër tregon një zgjidhje që e kam kërkuar prej kohësh. Shpresoj se puna e komunitetit e transkriptuar këtu në anglisht do të ketë qenë e dobishme për ju.

★ ★ ★ ★ ★