Piclodio: Raspberry Pi Alarm Clock Radio
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Piclodio: Raspberry Pi Alarm Clock Radio

Piclodio: Raspberry Pi Alarm Clock Radio

Versioni i ri i Piclodio në dispozicion!
Piclodio është një aplikacion në internet për të transformuar Raspberry Pi në një radio me orë interneti. Kisha bërë një artikull për versionin e parë atje në një moment. Natyrisht, ju mund ta instaloni aplikacionin në çdo makinë nunux për sa kohë që ai mbështet kornizën Django. Sidoqoftë, komandat e mëposhtme do të funksionojnë vetëm në bazë të Debian-it.

Pra, pse do të më pyesni për një version të ri? Epo për disa arsye:

  • Duke përdorur një kornizë (Django). Si përdorues, nuk na intereson, por për një zhvillues është e rëndësishme. Kjo do të lejojë që aplikacioni të evoluojë, ta mirëmbajë atë dhe mbi të gjitha të ketë një bazë të pastër për njerëzit e tjerë që të sjellin shumë veçoritë e tyre në kod.
  • Ndërfaqe e re. E vjetra dukej mirë në një smartphone, por nuk ishte shumë e përshtatshme për terminalet e tipit PC.
  • Performancë më e mirë. Kalimi nga PHP në Python. Rpi e do pitonin.
  • Tipare të reja. Mundësia për të vendosur disa orë me zile, për të zgjedhur ditën, për të ndaluar automatikisht orën e ziles dhe për të menaxhuar disa radio në internet

Kodi është i hapur dhe i disponueshëm në Github. Mos hezitoni të depërtoni dhe tërhiqni-kërkoni përmirësimet tuaja. Ju gjithashtu mund të komentoni vetëm idetë tuaja në këtë artikull. Këtu është një vrojtim i vogël i ndërfaqes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Me pak fjalë, le të kalojmë te instalimi!

Instalim

Instalimi i kornizës Django

Ju mund të verifikoni instalimin tuaj me komandën e mëposhtme. Kjo duhet t'ju japë versionin e Django.

Instalimi i serverit në internet, media player-it, bazës së të dhënave dhe modulit python për të lidhur django me serverin në internet.

Projekti përdor një modul të veçantë python. Ky është python-crontab.

Tani po e marrim Piclodio nga Github. Ne e instalojmë atë në drejtorinë e serverit të uebit dhe i japim të drejtat për këtë drejtori përdoruesit apache.

Ne kopjojmë skedarin e konfigurimit për apache (vHost)

Aktivizimi i VHost

Kjo linjë e fundit komanduese na fton të rinisim apache.

Më në fund, duhet të autorizoni serverin apache për të përdorur luajtësin multimedial. Ne shtypim

dhe këtë rresht e shtojmë në fund të skedarit

Dhe ja ku shkoni! Aplikacioni është i disponueshëm në adresën IP të Rpi-së tuaj nëpërmjet shfletuesit tuaj.

Nëse dëshironi të vendosni një url specifik, duhet të modifikoni vHost në skedarin e konfigurimit të apache. Për shembull, nëse dua të kontaktoj aplikacionin përmes url-së http: // address_ip_du_rpi / piclodio, unë do ta modifikoj skedarin e konfigurimit si më poshtë:

Rinisni apache-n për ta marrë parasysh këtë dhe është mirë.