Rëndësia e emrit të domenit për faqen e kompanisë së tij
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Rëndësia e emrit të domenit për faqen e kompanisë së tij

Rëndësia e emrit të domenit për faqen e kompanisë së tij

Një emër domaini mund të jetë lehtësisht burimi i suksesit të një siti të tregtisë elektronike, kështu që regjistrimi i një domeni mund të jetë i dobishëm për ju në më shumë se një mënyra. Kjo mund të zbatohet gjithashtu për një platformë shkëmbimi ose një vitrinë të një kompanie të madhe prodhimi.

Një sipërmarrës që ka kaluar në dixhital e di mirë se fama e një kompanie është një faktor që e lejon atë të renditet në faqen e parë të rezultateve të kërkimit të Google.

Këtu qëndron dobia e një emri të suksesshëm domaini për faqen e kompanisë.

Ku të regjistroni emrin e domain?

Në ditët e sotme, nuk ka nevojë të shpjegohet qëllimi i plotë i një faqe interneti për një kompani dhe aktivitetet e saj. Askush nuk mund ta mohojë që një faqe interneti lidhet edhe me veprimtarinë e një subjekti ekonomik.

Gjatë fazës së parë të krijimit të projektit tuaj, do t'ju kërkohet të mendoni për një emër domaini profesional të besueshëm, praktik dhe me ndikim për entitetin tuaj. Për emrat profesional të domain-it zbatohen të njëjtat rregulla dhe kërkesa. Përpara se të paraqisni kërkesën tuaj tek një ofrues shërbimi i miratuar (një regjistrues), ju do të kontrolloni emri i domenit i disponueshëm në gandi për shembull. Në disa raste, do të jetë e nevojshme të kontrolloni nëse emri juaj nuk mbulohet nga një markë tregtare e regjistruar në INPI. Më pas do të jeni në gjendje të regjistroni emrin e domenit tuaj.

Këta ofrues shërbimesh mund t'ju ofrojnë gjithashtu shërbime shtesë si dizajnimi dhe krijimi i faqes suaj, hostimi i tij, apo edhe një email në emrin e domenit tuaj. Më pas do të zgjidhni një prapashtesë që i përshtatet aktivitetit tuaj dhe mjedisit tuaj. Për subjektet sipas ligjit francez, .fr rekomandohet shumë për shumë arsye. Është një prapashtesë që siguron dhe dërgon një sinjal të fortë për partnerët tuaj, klientët tuaj dhe mjedisin tuaj të afërt.

Në disa situata, do t'ju duhet të zgjidhni më shumë se një prapashtesë për të ruajtur emrin e domenit tuaj. Përveç emrit të domenit FR, kështu do të jetë e mundur të rezervohen .com dhe .eu.

Mendoni për mesazhin e dërguar nga emri i tij i domenit

Siç e dini tashmë, zgjedhja e një emri domaini është një veprim vendimtar për biznesin tuaj. Ky është emri që do të mbajë faqen e saj vitrinë për shumë vite. Prandaj do të jetë e nevojshme të mendoni thellë për gjithçka që përcjell ky emër domaini për sa i përket kuptimit, informacionit dhe mesazheve. Ky është një detaj që nuk duhet marrë lehtë. Duhet të projektohet me shumë kujdes për shumë arsye janë prakticiteti dhe efikasiteti.

Dijeni se ky emër domaini do të jetë dera e hyrjes dhe adresa e kompanisë për të gjithë partnerët tuaj, klientët tuaj dhe publikun e gjerë në një mënyrë globale. Ai do të jetë i dukshëm në mediat tuaja të komunikimit, dokumentet tuaja administrative, në postera, rrjete sociale, etj. Mundësisht, emri juaj i domenit FR duhet të jetë i lehtë për t'u mbajtur mend, shkruar dhe kuptuar.

Shmangni çdo gjë që mund të komplikojë transkriptimin dhe përdorimin e tij në terminalet e ndryshme të lidhjes. Ndonjëherë është edhe e përshtatshme të zgjedhësh një emër që kalon lehtësisht ndërkombëtarisht. Kjo do t'ju lejojë të fitoni pikë shtesë.

Vlerësoni fuqinë e emrit të domenit tuaj për një sajt ose një blog

Disa teknika mund t'ju ndihmojnë të vlerësoni emrin e domenit tuaj. Ky veprim është, sigurisht, një gjest i nevojshëm për të ditur vlerën e emrit të domenit tuaj dhe për të matur ndikimin e tij në ueb. Shumë njerëz vendosin të krijojnë një blog për të fituar para, por shpesh harrojnë të kryejnë një analizë përkatëse të emrit të domenit të tyre. Kjo mund të jetë e shtrenjtë, apo edhe të komprometojë shanset e suksesit të projektit.

Kështu, nëse nuk punësoni një shërbim vlerësimi, mund të kontrolloni disa kritere që ofrojnë informacion mbi shtrirjen e emrit të domenit tuaj. Kjo është, ndër të tjera, drejtshkrimi i URL-së, rëndësia e emrit të përdorur (ndoshta fjalë kyçe) dhe popullariteti i zgjerimit tuaj. Një emër domaini FR nuk është domosdoshmërisht më i fuqishëm se një emër domaini COM.

Me një emër domain me vlerë të lartë, mund t'i thoni vetes se prania juaj në Rrjet është efektive dhe e besueshme. Është një kriter suksesi dhe një faktor që mund të ndihmojë në shtytjen e biznesit tuaj në nivele më të larta. Ky emër i domain profesional është i lehtë për t'u mbajtur mend dhe respekton rregullat kryesore të SEO. E tij SEO prandaj është më se e optimizuar.

★ ★ ★ ★ ★