Pse të punësoni një zhvillues të pavarur në internet?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Pse të punësoni një zhvillues të pavarur në internet?

Pse të punësoni një zhvillues të pavarur në internet?

Kur bëhet fjalë për hartimin dhe zhvillimin e një uebsajti të ri, bizneset e vogla përballen me një zgjedhje: të punësojnë a agjenci interneti apo një zhvillues web i pavarur? Ky vendim mund të jetë shumë i vështirë për t'u marrë, veçanërisht nëse ju dhe kompania juaj jeni të rinj në procesin e zhvillimit të uebit.

Ndërsa zhvillimi i uebit nga një agjenci është një zgjidhje e shkëlqyer për shumë kompani të mëdha, bizneset e vogla me një buxhet të ngushtë marketingu shpesh mund të fitojnë më shumë për paratë e tyre, për të mos përmendur një produkt të shkëlqyeshëm duke punësuar një kontraktues të pavarur.

Nëse kompania merr kohë për të rishikuar plotësisht grupin e saj të kandidatëve përpara se të punësojë një kontraktor, puna me zhvillues të pavarur ka shumë përfitime.

Zhvilluesit e pavarur të uebit janë më fitimprurës

Le të jemi realistë! Agjencitë e zhvillimit të uebit mund të jenë të shtrenjta. Edhe pse shumë agjenci ofrojnë një produkt të shkëlqyeshëm, ato gjithashtu duhet të përballen me shumë kosto të përgjithshme, si pagat e punonjësve, përfitimet, dhënia me qira e lokaleve, shtesat e udhëtimit, etj.

Dizajnerët dhe programuesit e pavarur të uebit shpesh punojnë nga shtëpia ose një zyrë shumë e vogël dhe zakonisht kanë shumë pak shpenzime, gjë që u lejon atyre të vendosin çmime shumë më të ulëta se ato të ofruara nga agjencitë e mëdha të dizajnit të uebit. web design.

Shumë stilistë dhe programues të pavarur kanë grupe të ndryshme aftësish

Sigurisht që ka lloje të ndryshme të përkthyesve të pavarur dhe niveli i përvojës së kontraktorëve mund të variojë nga dekada përvojë deri tek dëshira për të ndërtuar uebsajtin e tyre të parë. Përkthyes të pavarur me përvojë, megjithatë, ka të ngjarë të kenë një sfond të larmishëm që mund të përfshijë përvojën e agjencisë dhe njohuritë për shumë lloje të ndryshme platformash.

Përkthyes të pavarur priren të diversifikojnë aftësitë e tyre në mënyrë që të zgjerojnë bazën e tyre të klientëve, dhe një profesionist i pavarur që ka zhvilluar faqe interneti për vite me rradhë ka të ngjarë të ketë ekspertizë në gjuhë dhe platforma të ndryshme kodi, si PHP, css, wordpress dhe lloji i tregtisë elektronike. faqet e internetit. Kjo u lejon punëdhënësve të tyre të kenë opsione fleksibël për zhvillimin dhe aftësitë e tyre të faqes në internet.

Kontraktorët shpesh kanë akses në një rrjet të madh të përkthyesve të tjerë të pavarur

Nëse një zhvillues i pavarur i uebit e ka vendosur veten si një kontraktues i suksesshëm, ka shumë të ngjarë që ata të kenë zhvilluar marrëdhënie me kontraktorë të tjerë, specialitetet e të cilëve plotësojnë të tyret. Këto partneritete lejojnë specialistët e pavarur të zgjerojnë kapacitetet e tyre në specialitete të tjera nga ato të tyre, duke përfshirë anëtarë të tjerë të ekipit të pavarur, nëse është e nevojshme.

Për shembull, një zhvillues mund të specializohet në programim, por të jetë në gjendje të ofrojë dizajn grafik përmes një prej partnerëve të tij. Pra, një biznes i vogël mund të marrë një menu të plotë të dizajnit grafik, dizajnit të faqes, optimizimit të motorëve të kërkimit dhe zhvillimit të uebit pa pasur nevojë të kalojë përmes një agjencie.

Këshilla për gjetjen e një zhvilluesi të shkëlqyer të uebit të pavarur

Për çdo zhvillues të pavarur të talentuar dhe me përvojë të disponueshëm në treg, ka një numër të barabartë kontraktuesish të papërvojë dhe joprofesionistë. Sidoqoftë, nuk është e pamundur të dallosh dallimin midis këtyre dy llojeve të kontraktorëve nëse e dini se çfarë të kërkoni. Së pari, mblidhni një gamë të gjerë kandidatësh nga faqet e internetit si https://www.freelance-informatique.fr nga të cilat mund të zgjidhni dhe të shqyrtoni me kujdes CV-në e tyre.

Mos harroni t'i kërkoni secilit nënkontraktor të paraqesë portofolin e projekteve të përfunduara; kjo është shpesh mënyra më e mirë për të zbuluar se cilat janë në të vërtetë aftësitë dhe fusha e tyre e përvojës. Pastaj kërkoni referenca dhe kontaktoni secilin prej tyre. Mos kërkoni vetëm referenca për projektet e tyre të përfunduara, por gjithashtu pyesni ata se çfarë mendojnë për profesionalizmin e kontraktorit, faturimin dhe përfundimin në kohë të projektit.

★ ★ ★ ★ ★