Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Pse nuk mund të kushtojë një faqe në internet 200 €?

Pse nuk mund të kushtojë një faqe në internet 200 €?

Ambicia juaj është t'i siguroni kompanisë tuaj faqen e saj të internetit dhe kështu të krijoni praninë e saj në internet, por ju jeni pak të humbur përballë të gjitha ofertave që mund të keni marrë dhe gjithashtu nga çmimet e ndryshme. Ne do të përpiqemi t'ju shpjegojmë pse një sit cilësor nuk mund të ofrohet për një çmim relativisht të ulët.

Tarifat për "webmasterët"

Para së gjithash, është e rëndësishme të përcaktoni profesionistët e nevojshëm për krijimin e një faqe në internet, kjo është arsyeja pse ju ftojmë të lexoni artikullin tonë mbi konceptin e webmasterit.

Tani që i dini aftësitë e kërkuara për krijimin e faqes suaj të internetit, ne do të përpiqemi të bëjmë një llogaritje të shpejtë për të pasur një vlerësim të tarifës për orë të një webmasteri.

Ne do të fillojmë në bazë se webmasteri planifikon të fitojë 1600 € në muaj, e cila, për një person me aftësi të shumta, nuk është domosdoshmërisht shumë ambicioze.

Meqenëse një webmaster është i pavarur, ai duhet të menaxhojë pjesën e kontabilitetit (faturat, kuotat, etj.) Si dhe pjesën tregtare (kërkimi, takimi, ekspozita, etj.), Por edhe trajnimin e tij (përmirësimi, monitorimi i zhvillimeve, etj.) ).). Përveç kësaj, ekziston edhe mungesa e pushimeve me pagesë. Të gjithë këta elementë duhet të integrohen kur llogaritet tarifa për orë e webmasterit. Kjo është arsyeja pse është pranuar që një webmaster faturon vetëm mesatarisht 3 ditë pune në javë.

Këtyre aktiviteteve të ndryshme ndihmëse u shtohen edhe tarifat (lokale, telefoni, interneti, kompjuterë, softuer, etj.) Si dhe taksat të cilave i nënshtrohet, në fund konsiderohet se "humbet" afërsisht 50% të çfarë është. 'akuzon ai.

Me gjithë këtë informacion, ne mund të llogarisim tarifën për orë të webmasterit:

(3 ditë punë / javë) x (4 javë / muaj) x (8 orë / ditë) = 3x4x8 = 96 orë punë në muaj.

Tarifat dhe taksat e tij përfaqësojnë afërsisht 50% të asaj që fiton, kështu që ai duhet të faturojë 3200 € në muaj për të marrë 1600 € neto si pagë.

Me shumën mujore të faturës, ne mund të llogarisim tarifën tonë për orë: 3200/96 = 33 € në orë.

Kjo tarifë për orë do të konsiderohet për shumicën e profesionistëve në treg si "e ulët" sepse është nën mesataren kombëtare. Në të vërtetë, duhet të kemi parasysh që një pagë mujore prej 1600 € për një person me aftësi të ndryshme (marrëdhënie me klientët, anketim, programim, menaxhim projektesh, etj.) Është një pagë relativisht e ulët. Kësaj i shtohet edhe vendndodhja e webmasterit, në varësi të rajoneve / pellgjeve, jeta është +/- e shtrenjtë. Sigurisht, përvoja e profesionistit, si me çdo profesion, do të ketë një ndikim në tarifën e tij të orës.

Me një tarifë të synuar për orë, krijimi i një faqe në internet për 200 € do të korrespondonte me 6 orë punë. Tani ju takon juve të gjykoni rëndësinë dhe cilësinë që mund të ketë një faqe e plotë (grafika, zhvillimi dhe integrimi i tekstit) të prodhuara në më pak se një ditë pune.

Pra, pse ofron krijimi i faqes në internet prej 200 €?

Ne mund të përcaktojmë 2 shkaqe që do t'i shtyjnë webmasterët të ofrojnë këtë lloj çmimi:

Nisja e aktivitetit - webmaster fillestar

Kur krijoni një kompani, zgjidhja më e mirë për të gjetur klientë për një agjenci interneti ku një webmaster duhet të gjejë është t'u ofrojë perspektivave të tij shumë referenca. Kjo mund të shpjegojë çmimet e ulëta.

Shqetësimi kryesor i një webmasteri cilësor duhet dhe duhet të jetë krijimi i një faqe në internet që plotëson nevojat dhe qëllimet tuaja.

Kur qëllimi kryesor është të fitoni shpejt referenca të reja, referenca do të ketë përparësi mbi cilësinë e projektit tuaj. Profesionisti do të tentojë të mos ju tregojë mospërputhjet e projektit tuaj dhe t'ju këshillojë në mënyrë që të korrigjoni pika të caktuara.

Ju gjithashtu duhet të dini se një faqe në internet është e detyruar të zhvillohet me kalimin e kohës shpesh në periudha pak a shumë të shkurtra në varësi të sektorit të veprimtarisë në mënyrë që të përmbushë kërkesat dhe evolucionin e klientëve tuaj.. Duke përdorur një webmaster fillestar, ju rrezikoni të ndaloni aktivitetin tuaj disa muaj pas fillimit të faqes tuaj. Në të vërtetë, si për të gjithë përkthyesit e pavarur, viti i parë i aktivitetit është shpesh sinonim i dekurajimit për shkak të shumë pak klientëve dhe pagës së papërshtatshme.

Një faqe e papërshtatshme në pronësi të webmasterit

Disa webmasterë zhvillojnë mjetet e tyre në mënyrë që të krijojnë faqe në internet brenda pak orësh, ju këshillojmë që të shmangni këtë lloj shërbimi nëse doni të ofroni një faqe interneti të personalizuar që plotëson nevojat tuaja.

Edhe pse i shpejtë, krijimi i faqeve të thjeshta kufizohet shpejt kur bëhet fjalë për shtimin e mjeteve shtesë. Këto modifikime ad hoc do të jenë mjaft të shtrenjta, shpesh duke shkuar aq larg sa të tejkalojnë çmimin e dizajnit të vetë faqes në internet.

Për të gjeneruar të ardhura të mjaftueshme, ky lloj webmasteri duhet:

  • Ose grumbulloni një numër të madh klientësh duke lënë kështu një kohë të reduktuar për projektin e secilit. Pritja për modifikimet dhe shtesat do të jetë atëherë mjaft e gjatë, siç do të ishte një zgjidhje e problemeve në faqen tuaj në rast të dështimit ose gabimit.
  • Ose paguani për shtesat dhe modifikimet në faqen tuaj që kanë një kosto më të madhe se vlera e faqes tuaj. Gjithashtu kini kujdes të përcaktoni me webmaster përfundimin e skedarëve dhe të drejtave që lidhen me faqen e internetit në mënyrë që t'ju takojë juve. Ka shumë raste kur kostoja e një rinovimi të pritjes është më e madhe se krijimi i faqes. Dosjet e faqes që nuk janë në dispozicion të klientit, ky e gjen veten të detyruar të rinovojë me një normë të madhe kontratën e tij ose në rastin e kundërt të humbasë faqen e tij.

Një sit duhet të përmbushë kufizimet dhe objektivat

Krijimi i një faqe në internet është një projekt i cili merr një kohë të caktuar duke filluar nga disa javë në disa muaj. Ofruesi i shërbimit të zgjedhur duhet të kuptojë sfidat, kufizimet dhe objektivat e projektit tuaj. Të gjitha fazat e faqes suaj të internetit duhet të mendohen dhe kryhen nga njerëz kompetentë.

Nëse dëshironi të krijoni një faqe në internet, ju ftojmë të contacter intelekt në mënyrë që të kryeni një kuotë falas për krijimin e faqes në internet dhe kështu të identifikoni së bashku çështjet që lidhen me projektin tuaj të internetit.

★ ★ ★ ★ ★