Pse francezët duhet të lëvizin drejt 5G?
Ueb agjenci » Lajme dixhitale » Pse francezët duhet të lëvizin drejt 5G?

Pse francezët duhet të lëvizin drejt 5G?

 Përmes teknologjisë 4G, ne kemi qenë në gjendje, për shumë vite, të vlerësojmë natyrën shumëdimensionale të internetit. Dhe tashmë, me 5G që premton të jetë i afërt, sa të mëdha do të ishin akoma mrekullitë për t'u zbuluar! Por së pari, cilat janë paketat që presin me këtë dimension tjetër? Këtu, zbuloni një mori informacionesh që ju sigurojnë përgjigje të qarta dhe të sakta për këtë temë, dhe shumë më tepër për 5G në përgjithësi në Francë.

 Çfarë duhet të dini për 5G

Pas 4 G dhe madje 4 G +, 5 G ose 5th Gjenerimi është ai që do të marrë frenat në botën e teknologjisë së internetit celular. Premton të jetë madhështor, sepse përdorimet që do të bëhen prej tij janë optimale dhe novatore.

Karakteristikat e tij                                                   

Siç u tha më parë, 5G po pason 4G. Nëse ai i mëparshmi arrin shpejtësinë prej 300 Mb / s, 5 G, tjetri, mund të shkojë nga 1 në 100 Gb / s. Kështu do të tejkalojë shumë shpejtësitë e ofruara nga fibra, e cila arrin një maksimum prej 2 Gb / s.

Në mënyrë praktike, do të lehtësojë qasjen më të shpejtë në internet. Ngarkimi i faqeve do të bëhej pra në një çast, dhe shkarkimet dhe ngarkimet shumë shpejt. Përveç kësaj, përveç celularëve, disa objekte përkatësisht shtëpi, robotë, etj. do të lidhet me rrjetën.

Si funksionon 5G

Ju me siguri nuk e shihni akoma mirë, por kuptoni që teknologjia 5G do të jetë deri në 10 herë më e shpejtë se 4G. Kjo e fundit, megjithatë, nuk është aq e vjetër, si mund të funksionojë ky sistem i? A funksionon 5G?

Shkalla e të dhënave e ofruar nga 5G do të jetë vërtet praktike në dy mënyra. Ose shpejtësia e lëvizjes së të dhënave do të rritet, ose sasia e të dhënave të dërguara në një brez më të gjerë do të rritet.

4G ose 5G, cilën zgjedhje të bëni?

Infra e zmadhimit në 5G konfirmon qasjen më të mirë në internet që premton. Por për të përfituar vërtet nga ajo, do t'ju duhet jo vetëm pajisje që janë në përputhje me të, por edhe një paketë specifike. Me fjalë të tjera, gjeni në këtë rast një smartphone të pajtueshëm me 5G dhe më pas, një zonë të mbuluar mirë nga një rrjet 5G.

5G në Francë

5G është shpallur në të gjithë botën, dhe Shtetet e Bashkuara dhe Kina tashmë janë ndër vendet që po zbatojnë teknologjinë në fjalë. Sa i përket Francës, ajo ishte planifikuar për në fund të vitit 2020, por ende do të marrë kohë për të arritur në të gjithë popullsinë. Prandaj duhet të presim një zbatim gradual. Presidenti i Orange e justifikon këtë ngadalësi me mbyllje; gjithçka me siguri do të jetë në vend në 2021.

Pakot 5G të disponueshme nga operatorët celularë francezë

Në përputhje me Barometri i qytetit 5G në Lemon.fr, ne do të diskutojmë rastin e Bouygues Télécom, SFR, Free dhe Orange.

Bouygues Telecom

Ndër operatorët aktualë, Bouygues Télécom është i vetmi i cili, për momentin, ka zyrtarizuar ofertat e paketave të pajtueshme me 5G. Megjithatë, të tjerët po punojnë gjithashtu në të.

Ajo që gjithashtu duhet sqaruar është se paketat 5G janë të lidhura me qytetet e mëdha. Si rezultat, është pak a shumë sikur secili operator të ketë qytetin e tij. Bouygues të treguar këtu për shembull merr parasysh Bordon.

Sa i përket ofertave të tij, paketat e tij që variojnë nga një çmim prej 26,99 deri në 54,99 euro në muaj janë me një angazhim. Ti mundesh krahasoni ofertat e planit celular këtu.

  Në detaje kemi:

  • Paketa 5G 60 GB për 26,99 € / muaj për një vit, pastaj 41,99 € / muaj me një angazhim 24-mujor;
  • Paketa 5 G 90 GB për 33,99 € / muaj për 12 muaj, pastaj 48,99 € / muaj me një angazhim 24-mujor;
  • Plani 5 G 120 GB për 54,99 € / muaj për 12 muaj, pastaj 69,99 € / muaj me një angazhim 24-mujor.

RSF

Decembershtë në dhjetor 2021 që SFR planifikon të zyrtarizojë ofertat e saj. Pas instalimit të antenës së tij të parë 5G në 2018, ofruesi kreu teste për të vlerësuar më mirë funksionalitetin e tij. Pas kësaj, një numër paketash u lëshuan.

Çmimi i parë është 25 € / muaj për 80 GB, të gjitha ofertat nga ky operator janë me një angazhim 12-mujor. Aftershtë pas kësaj periudhe që çmimi rritet, për shembull në 40 € / muaj për të njëjtën paketë. 

Nga ana tjetër, për ata që janë mësuar me SFR Box, çmimi është mjaft më i lirë, sepse është 15 € / muaj. Shkon në 30 pasi të kenë kaluar 12 muajt e fejesës.

Falas

Ashtu si SFR, Free gjithashtu ka ngritur degën e saj të parë në Francë, në Marsejë pikërisht në vitin 2018. Siç ishte planifikuar, ajo duhet të nisë ofertat e saj të para drejt fundit të vitit 2020.

Por kërkesat administrative me ARCEP kanë bërë që ajo të mos mund të vendosë antenat e saj Huawei në mënyrë që të fillojë. Si alternativë, atij mund t'i duhet të provojë me prodhuesin Nokia për të parë realizueshmërinë.

Sa i përket çmimeve, Falas bën oferta 5G me çmimin 4G. Me fjalë të tjera, pajtimtarët e tij Mobile 4G do të përfitojnë nga rrjeti 5G pa ndonjë rritje çmimi. Çfarë dhuratë nga Zoti!

Portokall

Orange është gjithashtu ky operator i cili po përgatitet të vendoset mirë në botën e 5G në Francë. Inshtë në këtë kontekst që ai kryen teste në qytetet kryesore franceze, në mënyrë që të nisë paketat me çmime të përballueshme në fillim të vitit 2021.

Të gjitha këto realitete janë shumë interesante, a nuk ka rrezik me 5G?

Kritikët e 5G

Efektet e 5 G si në shëndet ashtu edhe në mjedis nuk mungojnë, natyrisht duke folur negativisht. Në të vërtetë, pavarësisht dobësisë së njohurive shkencore në këtë çështje, valët 3,5 GHz diskutohen. Sidoqoftë, profesionistët e telekomit përpiqen së pari të kenë një ide të qartë për efektet e valëve 4G.

Rreziku tjetër që është objekt debati është ai psikosocial. Në të vërtetë, me 5G, konsumi i të dhënave dixhitale nga secili individ do të shumëfishohet. Për më tepër, me 5G ende duke u zhvilluar, çështja e sigurisë në internet është sjellë përsëri në plan të parë. Një mori e tërë parametrash që do të duhet t'i kushtohen vëmendje e madhe.

Në përgjithësi, 5G në Francë ka një të ardhme të ndritur përpara. Dëshmuar mjaftueshëm nga përparimi i operatorëve të ndryshëm në vend, i cili paralajmëron një epokë të re në këtë univers. Si përparime, ne duhet të nxjerrim në pah paketat e ndryshme që premtojnë të rënda në Francë. Konkurrenca midis operatorëve dhe më pas midis vendeve sigurisht që premton të jetë e ashpër.

★ ★ ★ ★ ★